Elon Musk: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti

Elon Musk: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti

Tisk

elon musk 200Novinkou vydavatelství audioknih OneHotBook je kniha o Elonu Muskovi, která se objevila na českém trhu díky nakladatelství Jan Melvil Publishing. Poděkování i pochvala patří oběma, protože příběh tohoto člověka by se měl dostat ke každému…

 

Jméno Elona Muska by mělo být známé všem obdivovatelům Tesly nebo Iron Mana, ale spojit si jej musíme také s PayPalem, fotovoltaickou společností SolarCity a také projektem SpaceX zaměřeným na cesty do vesmíru. Takhle vypsané se to zdá jako nic, jen jako několik společností, ale člověk rychle pochopí, že slovo JEN opravdu není na místě.

Kniha jako taková je velmi dobře členěná a dokáže tak čtenářům podat věrohodný obrázek o tom, jaký je Elon Musk a s čím vším se musel potýkat a co ho ovlivnilo. Díky poctivé práci novináře Ashleeho Vanceho se také seznámíte s mnoha názory lidí z jeho okolí. Jednotlivé kapitoly tedy jsou: Elonův svět, Afrika, Kanada, Elonův první startup, Šéf paypalové mafie, Myši v kosmu, Všechno na elektriku, Strádání, utrpení a přežití, Vzhůru, Pomsta elektrického vozu, Muskova teorie všeho, Epilog a dva dodatky.

Interpretem této audioknihy je Filip Švarc, což se ukázalo jako skvělá volba. Velmi dobře se poslouchal, nenuceně představoval různé emoce a hlavně dokázal vystihnout tu genialitu, která z osoby jako je Elon Musk čiší. Špatně se to popisuje, ale jakousi překotností dokázal zahrát a přenést na posluchače to vizionářství a Muskovu schopnost vše propojit. Těžko si dovedu představit, že bych těchto téměř 13 hodin strávila s jiným vypravěčem.

Tato audiokniha opravdu stojí za to, protože ukazuje až neuvěřitelnou osobnost, která svou cílevědomostí a jistotou ukazuje, že člověk se nesmí nikdy vzdát a musí jít za svými vizemi. Navíc, čím víc budeme vědět o budoucnosti, tím líp pro nás… Jediné, co bych na audioknize změnila, jsou výraznější předěly mezi částmi kapitol. Tyto skladby měly kolem 20 minut a člověk si ani nevšiml, že už běží další a při opětovném poslechu se tak špatně napojovalo.

Filip Švarc se narodil 1. dubna 1975 v Praze, v dětských rolích hostoval v Divadle na Vinohradech a v Divadle E. F. Buriana. V roce 1989 nastoupil na Státní konzervatoř v Praze, kde po šesti letech úspěšně absolvoval obor herectví. Jako host hrával v pražském Divadle ABC, dlouho moderoval ve Fajn Rádiu a v současné době se věnuje hlavně dabingu.

elon musk

Elon Musk
Autor: Ashlee Vance
Interpret: Filip Švarc
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 12 hodin 49 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: onehotbook.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jirka Hadaš: „Mám vždy velkou radost, když s námi děti blbnou a řádí a jsou spokojené.“

hadas perexZanedlouho se bude v Amfíku Bukovina u Uherského Hradiště konat velká akce pro děti – Pigyáda. Na ní se objeví dětmi oblíbený kouzelník Jirka Hadaš, který je velmi dobrým kamarádem s prasátkem Pigym. Neváhali jsme proto a položili mu několik ot...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Fascinující dokument o pátrání po sériovém vrahovi, které trvalo desítky let

Zmizim ve tme perexNovinářka Michelle McNamara byla posedlá dosud nevyřešenými zločiny. Uměla psát, uměla si dávat věci do souvislostí, byla metodická, umanutá, trpělivá a dokázala přesvědčit policisty, že jim může být prospěšná. Netoužila po slá...


Literatura

Angela Hartfield: Dotek lásky

dotek lasky perexMalá knížečka a výkladové karty. Co bych z této sady nejvíce vyzdvihla? Určitě obrázky. Úžasné ilustrace Josephine Wall jsou něčím, co vám utkví v paměti. Dokonce bych řekla, že její obrázky jsou velm...

Divadlo

V Divadle Polárka budou mít všech 5 pohromadě

polarka 200Brněnské divadlo pro děti a mládež, Divadlo Polárka, oznámilo dramaturgický plán na sezónu 2022/2023. Pro ně to bude už 25., takže se rozhodli ukázat, že mají všech pět pohromadě.

...

Film

Dokument NOVÁ ŠICHTA má šanci získat „evropského Oscara“

nova sichta 200Snímek Jindřicha Andrše o horníkovi, který se rekvalifikuje na programátora, pokračuje v úspěšném festivalovém tažení. Čerstvě se dostal do širšího výběru na Nejlepší evropský dokument roku, který vyhlašuje Evropská filmová akademie (EFA)...