Džusy nám mohou pomoci zhubnout

Džusy nám mohou pomoci zhubnout

Tisk

dzusy 200Zdravý životní styl včetně zdravého stravování je nejen hitem, ale i nutností, pokud si chceme dlouhodobě udržet své zdraví. Je to aktivní děj a věc osobního rozhodnutí, které za nás (pokud nejsme děti) nikdo jiný neudělá. Dnešní strava je mnohdy na hony vzdálená přírodnímu stavu, a proto potraviny, které jíme, mohou postrádat živiny, jež potřebují trávicí soustava a játra k správné činnosti. Jak hubnout, detoxikovat, zlepšit kondici a zůstat štíhlí a zdraví pomocí džusové diety nám radí ve své knize autorka Christine Bailey. Kniha obsahuje 100 receptů k přípravě čerstvých džusů.

Podle autorky mají čerstvé džusy očistné účinky: díky vysokému obsahu vody pomáhají hydratovat naše tělo a zbavují jej škodlivin. Obsahují řadu účinných látek, jako např. kyselinu citronovou, kyselinu jablečnou, pektin a chlorofyl, které vstřebávají tuky a toxiny z trávicího traktu a pomáhají při hubnutí. Džusy rovněž mají v sobě vitamíny, minerály, fytonutrienty a aminokyseliny, jež jsou nezbytné pro naše zdraví. Díky vysokému obsahu antioxidantů chrání organismus před škodlivými volnými radikály a pomáhají zlepšit činnost jater. Obsahují enzymy, které podporují trávení a vstřebávání živin a napomáhají tak vytvářet energii a podporovat látkovou výměnu. Džusová dieta je podle autorky vhodná pro hubnutí, protože nabízené džusy nejen zajistí přísun všech potřebných živin, které organismus pro hubnutí potřebuje, ale rovněž povzbuzují trávení a činnost jater.

Kniha obsahuje řadu motivačních prvků od lákavých fotografií přes reklamní sdělení až po velmi logická vysvětlení, jak funguje hubnutí prostřednictvím této diety. Organismus se snaží vypořádat s odpadními látkami, škodlivinami (toxiny), které se usazují uvnitř těla a tím se přetěžuje vylučovací soustava. Zbytkové toxiny ukládá tělo v tukových buňkách. Čím více toxinů máme v sobě, tím více je podle autorky potřeba tukových buněk na jejich uložení. K odbourání je zapotřebí vlákniny, kterou do džusů přidáváme. Autorka vysvětluje, jak džusy připravit a představuje tři programy džusové diety (Džusová bleskovka na víkend, Džusový týden a Džusy pro život). V nich najdeme džusy a ukázkové jídelníčky, které jsou sestaveny tak, aby nám pomohly zhubnout. Ve druhé části knihy jsou představeny džusy, které podporují zdravou pleť, vlasy a nehty, dodávají energii a vitalitu a posilují imunitní systém.

Knížka se mi líbí. Recepty jsou použitelné a mnohé jsou lahodné. Využije je každý, kdo chce hubnout, snížit riziko onemocnění nebo podpořit léčbu sebe a svých blízkých. Rozhodně není špatné začít ráno lahodným čerstvým džusem. Kromě toho se dozvíme řadu užitečných informací o léčebných účincích jednotlivých přísad včetně těch, o kterých jsme třeba ještě ani neslyšeli.

dzusy

Název: Džusy. Jak hubnout – detoxikovat – zlepšit kondici – zůstat štíhlí a zdraví/ z anglického originálu The Juice Diet: Lose Weight*Detox*Tone Up*Stay Slim & Healthy
Autorka: Christine Bailey
Přeložila: Eva Procházková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Knihy Dobrovský v edici Knihy Omega
Rok vydání: 2016
Počet stran: 160
Zdroj foto: Knihy Omega
Hodnocení: 100 %
Link: http://www.knihyomega.cz/eshop-dzusy-jak-zhubnout-detoxikovat-zlepsit-kondici-zustat-stihli-a-zdravi.html

( 3 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Léto se snažím spravedlivě rozdělit mezi odpočinek a prací na knize, říká Jiří Bartoň

Bartoň Povídání o létě, prázdninách či okurkové sezóně poskytl v těchto dnech Kultuře21 herec, šansoniér a filmový historik Jiří Bartoň. I když přiznává, že léto trávil na Moravě a navštívil řadu míst, která má rád, pře...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Klíč: Minulost jedné ženy skrývá klíč k budoucnosti druhé

Kathryn HughesováPokud máte chuť na pořádnou dávku romantiky a chcete si i poplakat, přečtěte si spletitý příběh s názvem Klíč. Právě tento román postupně odemyká dveře, za kterými se nachází dávné tajemstv...


Literatura

„Sbírání bylin ve velkém není pro slabší povahy“

Do tmy 200Do tmy je název velmi zajímavé knihy o sbírání bylin, která ze všeho nejvíce připomíná staré české klasiky. Vydejte se s hlavní hrdinkou na cestu, ze které není snadné uniknout…

 

...

Divadlo

Hru Teď mě zabij uvede Městské divadlo Mladá Boleslav po pěti letech v derniéře

Ted me zabiji200Derniéru inscenace Brada Frasera Teď mě zabij oznámilo na pondělí 11. prosince Městské divadlo Mladá Boleslav. Příběh jedné rodiny, která žila šťastně až do osudového okamžiku. Ten zamíchá kartami a navždy změní životy. Premiéra hry...

Film

Vybíjená jako ze školy

vybijenaperexFilm Vybíjená (2015) je jakýmsi pokusem o realistickou komedii. Všechno je v ní znázorněné dost natvrdo, ale zároveň se nic z toho příliš neřeší.

C...