„Kreativitu vyčerpat nemůžete. Čím více jí vyčerpáte, tím více jí máte.“

„Kreativitu vyčerpat nemůžete. Čím více jí vyčerpáte, tím více jí máte.“

Tisk

inspir200Tak znie citát americkej spisovateľky Mayi Angelou, ktorý nájdeme v tejto knižnej novinke, ďalšej zo série omaľovánky pre dospelých. Protistresové omaľovánky pre dospelých sú dnes veľmi populárne. Každé väčšie kníhkupectvo má špeciálne miesto vyhradené pre tento moderný, či až módny žáner. Omaľovánky všetkých druhov, formátov a motívov. Divácky najúspešnejšie filmy už majú tiež svoje verzie omaľovániek. Ďalšou novinkou, v tejto oblasti, je tyrkysovo ladený „zápisník“ – Kreativní terapie.

 

Na prvej strane je ozdobný rám, určený na vpísanie mena majiteľa zápisníka. Obsahuje 18 citátov známych osobností, počnúc Michelangelom, cez Oscara Wildea a Ciceróna, končiac Gustavom Flaubertom. Nájdeme v ňom ale aj slová súčasného amerického umelca Keitha Haringa či indického autora meditačnej literatúry Amit Raya.

inspir9

Citáty sa najčastejšie týkajú umenia, kreativity, ale aj všeobecných životných a motivačných rád. Čistých bielych plôch určených na vlastné poznámky či nápady je dosť, s predtlačenými riadkami aj bez nich. Dominujú rastlinné a živočíšne motívy na vyfarbovanie, ale aj motívy ročných období, písacích potrieb, morského sveta, čajovej súpravy, šachových figúrok, budov, kníh, balónov či iných nápadov.

inspi7


Značnou nevýhodou je pevná väzba, ktorá sťažuje samotné maľovanie a písanie. To by mohlo niekomu pri zbavovaní sa stresu touto formou prekážať. Najhoršie sa to prejavuje pri obrázkoch zvieracích hláv, ktoré sú cez celú stranu. Ale na druhej strane zaručuje to dlhšiu životnosť zápisníka aj jeho miesto v každej knižnici.

inspir3

 

Kreativní terapie/Inspirativní zápisník
Autor ilustrací: Sam Lomanová
Žánr: zábava, relaxace, volný čas
Nakladatelství: Mladá fronta
Formát: A3 (14x20 cm)
Rok vydání: 2016
Počet stran: 128
Hodnocení: 90%

http://www.kniha.cz/kreativni-terapie-zapisnik/

( 0 hlasů )


Foto: autorka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na dráhu modelky se rozhodně nechystám, říká Soňa Drábková

sona perexOkatá a sympatická černovláska. Tak lze charakterizovat Soňu Drábkovou, která v minulých týdnech pózovala Robertu Rohálovi. Společně vytvořili fotografickou kolekci, jejíž vernisáž proběhne začátkem příštího roku v Kroměříži. Zatímco v případě ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pro nejmenší jsou tady nová okénková leporela

jedeme-na-vylet 200V nakladatelství Presco Group pod značkou Ella a Max se objevila nová edice čítající zatím dvě leporela Jedeme na farmu a Jedeme na výlet.

...

Literatura

Koně za plotem: předlohou pro tenhle příběh byl život

kone za  plotem berankovaMáte kolem sebe sousedy, se kterými v létě společně na zahradě grilujete, v zimě posedíte u kávy nebo čaje? Pořádáte společné oslavy nebo dovolené? Buďte za ně vděčni, protože to nemusí vždy být. O tom, jak také moho...

Divadlo

78. sezónu otevře zlínské divadlo v novém sále: první premiérou bude Špína
mestke divadlo zlin sezona200Městské divadlo Zlín vstoupí v září do 78. sezóny. Diváci se mohou těšit na neobyčejně pestrou kolekci celkem jedenácti premiér: sedm ve Velkém sále, dvě ve Studiu Z a jednu v Dílně. Již nyní herci pracují na d...

Film

Iron Sky nad námi

altPíše se rok 2018, od konce druhé světové války, kdy německá Třetí říše skončila v nedozírném spáleništi, uplynuly tři čtvrtiny století a nikdo netuší, že z odvrácené strany Měsíce chystají tam usazení nacisti odvetnou akci. Je zbytečné řešit, jak se tam dostali...