Kniha Vaření pro vegany má výstižný podtitul – Vegansky s chutí

Kniha Vaření pro vegany má výstižný podtitul – Vegansky s chutí

Tisk

vegan200Kuchařek je na českém trhu přehršle, a jelikož zdravá výživa a stravování bez masa je v dnešní zrychlené době moderní, objevují se i nejrůznější kulinářské příručky pro nemasožravce. Mezi ně patří i 100 receptů v seskupení Vaření pro vegany, které vydalo nakladatelství Ikar. Jak se vyvedla a co všechno v ní najdete, se dozvíte v následující recenzi.

 


Německá autorka Nicole Justová se věnuje psaní veganských kuchařek; kromě této knihy má na kontě další knihy, česky však pouze Pečeme pro vegany – s láskou, ale bez vajec.
Knížka je prakticky a přehledně rozdělena do několik sekcí: praktické informace, veganské snídaně, předkrmy a svačinky, hlavní jídla a dezerty a moučníky. V úvodní části nás autorka seznámí s pochutinami, které nahrazují živočišné produkty, např. tofu, sója, tempeh. Snídaně neopomínají ani dnes tolik oblíbené smoothies, ale potěší i klasika třeba ve formě vanilkových lívanečků s mangovo-madlovým krémem. Předkrmům a svačinkám vévodí netradiční saláty, ale třeba i dýňová polévka s jablkem a vlašskými ořechy. Hodně mě potěšila hlavní jídla, kde autorka zveganizovala i nejrůznější klasiku – třeba guláš, burgery a další. Sladká tečka na závěr potěší flanem, moussem, koláči a třeba i kešu cheesecakem.

vegan6


Cením si také praktických rad a tipů a také možnosti obměn (např. změna ingrediencí, přidání bylinek, atd), které jsou u většiny receptů přiloženy. Samozřejmostí jsou kvalitní fotografie, nad kterými se přímo sbíhají sliny!
Vaření pro vegany mě příjemně překvapilo – jak kvalitním zpracováním, tak hlavně obsahem. Většina kuchařek pro vegetariány a vegany obsahuje většinou ultra zdravé recepty, nebo je rozpitvává až na molekulární úroveň, či využívá ingredience, jež u nás nejsou běžně dostupné a recepty tudíž nejsou na každodenní běžné vaření. Tato kuchařka předkládá recepty, které patří do mého vařícího repertoáru a velmi mě potěšilo, jak podobně autorka v kuchyni pracuje. Pro ty, co přicházejí na chuť veganské stravě, je tato kuchařka nezbytností!


Název: Vaření pro vegany
Autor: Nicole Justová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2016, vázané
Počet stran: 192
Hodnocení: 100 %

( 0 hlasů )

https://www.bux.cz/knihy/183965-vareni-pro-vegany-100-bajecnych-receptu-na-cely-den.html



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na dobré přátele by člověk neměl zapomínat, říká Robert Rohál

robert perex1Nejen dramaturgii divadelního předplatného, ale také koncertů či besed má od letošního května v Domě kultury v Kroměříži na starosti Robert Rohál. Jako programový pracovník se také spolupodílí na dalších akcích a festivalech. Kultura mu v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jak ti zmizet ze života je román o tom, jak přežít zlé časy

Jak ti zmizet ze zivota

Po delší době jsem si přečetla skvělý román. Trocha romantiky nikdy neuškodí. Nejprve mě upoutal jeho název, pak obálka a nakonec děj, který mě chytl od začátku až do konce. Román Jak ti z...


Literatura

Nechte GPS doma a orientujte se pomocí přírody

orientace v prirode 200Nakladatelství Grada vydalo knihu zakladatele školy orientace v přírodě Tristana Gooleyho Orientace v přírodě s podtitulem znovuobjevené umění, jak se nechat vést přírodou. Objevte ho i vy.

...

Divadlo

Romeo a Julie v divadelním studiu JAMU

romeo200Marta, studio Divadelní fakulty JAMU v Brně dává pravidelně prostor svým studentům, aby se představili před diváky svou tvorbou. Bývají to tvůrčí dílny a různá volná asociativní představení, jsou to (naštěstí) i práce z oblasti klasického dramatu, na kt...

Film

Minulost je minulostí… dokud tě nedostihne.

temne200Od června mohou diváci v českých kineh zhlédnout mysteriozní  thriller s názvem Temné kouty. Režisérem a scénáristou je Gilles Paquet-Brenner, který v roce 2010 získal cenu diváka a nejlepší režie na filmovém festivalu v Tokiu za film Klíč k minulost...