Brutální Anděl smrti

Brutální Anděl smrti

Tisk

andel perexS Richardem Sklářem a jeho hlavní hrdinkou Bo, jsme se měli možnost poznat minulý rok. Tehdy Bo místo klidného života po padesátce, musela vytáhnout starou výzbroj z let, kdy aktivně pracovala v tajných službách ministerstva vnitra, a bojovat na život a na smrt s nepřáteli z dávné bosenské mise. Ke konci minulého roku se autor ozval s druhým dílem.

 


V minulém díle (http://kultura21.cz/literatura/12469-fragment-vila-na-sadove-richard-sklar) se realitní makléřka a cvičený zabiják Bo musela vyrovnat s nečekanou návštěvou z Bosny, kde kdysi dle příkazu zabila jednoho z lidí tamního gangu. Ve firmě, kde pracuje, je spolumajitelem Říďa, dítě z dětského domova, stejně jako Bo, který také pracoval pro ministerstvo. V posledním zápase však Bo nemohl krýt záda, jelikož ho skolil infarkt.
V pokračování se s našimi hrdiny dostáváme do chvíle, kdy se Říďa, tedy pan Kareš, pomalu zotavuje z operace, Bo má za to, že už si opravdu bude užívat poklidných dní, se svou těhotnou dcerou a malým vnukem Patrikem. Jenže to by byla pro ni i pro nás čtenáře trochu nuda, že?
Bo jede vyřizovat nový obchod do honosné vily v Ostravě. Klient se jí moc nepozdává, ale přijme od něj zálohu, aby vyčmuchala tajemství záhadné Göringovy chaty. Po poradě s Říďou se ale vrací zpátky do domu, odkud slyší děsivé sténání. Neváhá a dostává se dovnitř, kde na ni čeká opravdu nechutné a hrůzné překvapení – ve vaně prožívá poslední chvilky muž stažený z kůže. Na místo přivolávají policii, a i když se setkávají už skoro se starým známým vyšetřovatelem Sittkem, svou prořízlou pusou si Bo vykoleduje noc ve věznici.

andel


Kolem místa činu se srocují nejen zvědavci, ale i média a dle svých dohadů označují Bo za hlavní podezřelou a dávají jí přezdívku „Anděl smrti“. My ale víme, že Bo s vraždou nemá nic společného a pokud už ji znáte z prvního dílu, tušíte, že se do pátrání s vervou sobě vlastní pustí sama.
V předchozím díle autor pracoval se dvěma liniemi příběhu – z minulosti vily předal čtenářům zápisky jejího obyvatele Johanna Proskeho, a tak jsme nahlédli do válečného dění v Ostravě. Současnost zastupovala Bo a makléřská firma, která vilu měla prodat. V novém příběhu autor použil kratší údernější kapitoly (velmi oblíbené u severských autorů), hned to mělo větší spád. Také se pro tentokrát nacházíme pouze v přítomnosti. V míře brutálnosti autor neustoupil, ba naopak bych si dovolila tvrdit, že ještě přitvrdil. Opět pracuje s vícero tématy – anděl pomsty se dal do díla, poslední člen jarní partičky se ukazuje na scéně, fitness byznys s podpůrnými léky. Je to jízda, při které nejde přibrzdit, natož zastavit. Na čtenáře je to velký adrenalinový tlak, co pak na Bo, ženu po padesátce.
Já osobně se s Bo i Říďou chci setkat znovu. Dostanou čtenáři třetí díl, ve kterém se konečně Bo pomstí „taťkovi“ z dětského domova?


Anděl smrti
Autor: Richard Sklář
Žánr: krimi
Nakladatelství: Grada (Cosmopolis)
Rok vydání: 2015
Počet stran: 400
Hodnocení: 98 %                Zdroj foto: www.grada.cz
http://www.grada.cz/andel-smrti_8933/kniha/katalog/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor o nové desce i nenávisti v rohlíku s Xindlem X

Písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X momentálně chystá novou desku s půvabným názvem Láska. V tomto rozhovoru se o ní dozvíte různé zajímavosti. Xindla X také můžete vidět naživo v rámci jeho jarního turné, v nejbližší době například v pátek 30.3. na Rampě v Mariánských Lázních nebo ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Kniha krve je autofikční román, který zraje do několika dimenzí a ocení jej náročnější čtenáři

Kniha krve

V debutovém románu Kniha krve jde o mix rodinné historie, pátrání v rodokmenu, kus botanické exkurze, trocha popisného sexu, vše dohromady proplétá fluidní genderové vytváření sebe sama v lingvistickém experimentování. Pravděpodobně ne...


Literatura

Oslavte patnáctiny oblíbeného seriálu

ulice 200Oblíbený seriál Ulice slaví 15 let a u této příležitosti vyšla v nakladatelství Ikar kniha My z Ulice obsahující plno zajímavostí.

 

...

Divadlo

Jak moc se může lišit subjektivní zkušenost a to, co považuje za skutečnost justice?

Na-prvni-pohled perexTessa Ensler (Marie Štípková) je elitní obhájkyní. V soudní síni se cítí jako doma a její práce ji nesmírně baví. Aby vyhrála, je ochotná udělat cokoliv. Promyslet dokonalou taktiku, pokládat správné otázky, po kterých mohou nás...

Film

Rafani: 31 konců/ 31 začátků

altDne 25.6.2012 vešel do distribuce osobitý dokument - debut umělecké skupiny Rafani 31 konců/ 31 začátků, lze ho tak zdarma zhlédnout na serveru Doc Alliance Films (http:/...