Kristina Ohlssonová vydala v češtině první díl z nové série

Kristina Ohlssonová vydala v češtině první díl z nové série

Tisk

lotos blues perexKnihy Kristiny Ohlssonové jsou v nejen u nás v Česku přijímány s nadšením. Ke konci minulého roku se na pultech objevila další série s novou hlavní postavou – egocentrickým advokátem Martinem Bennerem, který rád přijímá nesnadné výzvy.
I když, napsat o Martinovi, že je egocentrický, je docela zjednodušování. Po smrti své sestry se ujal tehdy roční Belly, ke které naprosto přilnul a už si bez ní život nedokáže představit.

 


Se svou bývalou partnerkou vede advokátní kancelář, ve které se jednoho večera objeví podivný chlápek a žádá spravedlnost pro svou mrtvou sestru. Zdá se vám to divné? Na severskou krimi asi nic překvapivého. Martin sice opakuje návštěvníkovi, že je advokát a ne policista ani soukromý detektiv, ale když se dozvídá, že jde o kontroverzní případ „Sary z Texasu“, nemá už sílu od něj dát ruce pryč.
Sara Tellová, krásná mladá žena, která prožila příšerné dětství, je obviněna z pěti vražd. I když jsou důkazy otřesně nedostatečné, Sara se ke všemu přizná a má být odsouzena. Jenže než vůbec na soud dojde, Sara si vezme život a k možnému vysvětlení a očištění před soudem už nemůže dojít.
Martin rozjede hru, aniž by tušil, jak moc se hrabe do velkého průseru. Neváhá si na pomoc zavolat mafiána Borise, navštívit Texas a snažit se rozlousknout, kdo se skrývá za tajemnou přezdívkou Lucifer. I přesto, že je neustále z různých stran varován, že má s pátráním přestat, nedá si říct, a tak ho spletitý mafiánský spolek, který dosahuje nejen na Evropu, ale i Ameriku, připraví o to nejcennější.

lotos blues


O autorských kvalitách Kristiny Ohlssonové snad není třeba hovořit. I šestý krimi příběh, se kterým se mohli čtenáři seznámit, je plný napětí, zvratů, tajemstvím opředených událostí a postav. Skvělým nápadem bylo knihu rozdělit na několik částí a ke každé připojit malý rozhovor Martina s novinářem – entré do další části knihy, které odhaluje, co se v ní postupně budeme dozvídat, ještě více láká ke čtení a neodložení knihy.
Dle posledních řádků je zcela jasné, čím se bude zabývat další díl a nám nezbývá než doufat, že bude stejně kvalitní jako právě představené Lotosové blues.


Lotosové blues
Autor: Kristina Ohlssonová/Lotus Blues
Žánr: krimi
Nakladatelství: Kniha Zlín
Rok vydání: 2015
Počet stran: 400
Hodnocení: 88 %                Zdroj foto: www.knihazlin.cz

http://www.knihazlin.cz/krimi-a-thrillery/lotosove-blues


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Krejbich – Hlaváč – Ondra: Smrt zítřkům

velky tresk200V dubnovém Velkém Třesku se promění Malá scéna na tvůrčí křižovatku. Střetne se zde malíř, hudebník a divadelník. Krejbich-Hlaváč-Ondra. Obraz – Hudba – Hra. Jiří On...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů

muj-zapisnik-receptu 200V Apetit edici vyšla kniha Můj zápisník receptů doplněné 106 tipů a triků z Apetitu.

 

...

Literatura

Brendon Burchard: Náboj

naboj200Tady za vás nikdo nic nevyčistí, neodčaruje a tak podobně… To rozhodně NE. Ale tohle se mi líbí. Ačkoliv o sobě autor na několika místech říká, že je někdy na své klienty tvrdý, či až příliš agresivní, má pocit, že to je prostě potřeba. Jen tak je to...

Divadlo

Premiéru hry na motivy pohádky O dvanácti měsíčkách uvede v adventním čase pražské Divadlo MA

Zimni kouzlo 200Představení inspirované tradiční pohádkou „O dvanácti měsíčkách“ v humorném podání uvede v předvánočním období pražské Divadlo MA. Režisérka a ředitelka divadla Marianna Arzumanová vybrala pro známý příběh o Marušce, která je vyhná...

Film

Hádkovi: Když se pohádat, tak s vlastníma

Hadkovi200Komedie režiséra Vojtěcha Moravce o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědictví po dědovi a o jeho posledním přání vyje...