Deníček moderního fotra – povinnost nejen pro táty na rodičovské dovolené

Deníček moderního fotra – povinnost nejen pro táty na rodičovské dovolené

Tisk


moder200Deníček moderního fotra se ukázal jako ideální materiál pro audioknižní podobu, protože ho tátové a mámy mohou poslouchat například při procházkách s kočárkem nebo chvílích klidu doma. Audioknihu má na svědomí vydavatelství OneHotBook a mluvčí Filip Švarc.

 

 

Předchůdcem knihy je oblíbený a úspěšný blog http://fotruv-denik.blog.cz/, kde Dominik Landsam vtipně, osobitě a s jistou nadsázkou popisoval radosti a strasti otce na rodičovské dovolené.  Z textů pak vznikly hned dvě knihy Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti a Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech). Na facebookovém profilu naleznete také fotografie a videa z Čeňkova rodinného života.

Úvod audioknihy přináší posluchačům „stručné rady protřelého fotra méně protřelým fotrům“, poté následuje několik postřehů z těhotenství a po porodu už se logicky vše točí kolem Čeňka. Můžete se těšit na popis probdělých nocí, poznáte důležitost rozvíjení a dnešní moderní výchovy a poznáte i další mimísky. S Čeňkem a jeho rodinou prožijete například fitness třídu, jeho první Vánoce a vše završí velká oslava prvních narozenin.

Deníček moderního fotra je jistě oblíbený pro rodiči známé situace a různá přirovnání a podobně. Posluchači si vše může představovat, ztotožnit se a rozhodně se u toho všeho pobaví. Mně osobně nejvíce nadchla kapitola s názvem Deníček malého Čeňka nebo ta zaměřená na rozvíjení pomocí dětských básniček a písniček.

„13:00 - Začíná vyučování. Čeněk stejně dochodil a je připraven vstřebávat nové informace a rozvíjet se. Nejprve začneme rozcvičkou. Klasické stimulování mozku a zkouška paměti. "Čeňku, udělej paci paci". Čeněk zatleská. "Čeňku, ukaž, jak jsi veliký". Čeněk zatleská. "Čeňku, udělej pápá". Čeněk zatleská. "Čeňku, udělej Indiána". Čeněk zatleská. Nechci být poslem špatných zpráv, ale zatím to nevypadá, že Čeněk bude nějaký myslitel. U ústní zkoušky dopadl Čeněk ještě hůř. Místo toho, aby řekl "táta", zatleskal. Když jsem se ho zeptal, jak dělá kravička, vstal, rozeběhl se a narazil hlavou do komody. Žádný učený z nebe nespadl.“

moder3


Audioknihu namluvil Filip Švarc a udělal tak už z tak dobré předlohy ještě lepší dílo. Na jeho hlasu a celkovém provedení vůbec nejde znát, že není tím moderním fotrem, právě naopak. Výborně se poslouchá a vše dokreslují taky různé zvuky, například smích miminka. Už teď se těším na druhý díl!

Filip Švarc se narodil 1. dubna 1975 v Praze, v dětských rolích hostoval v Divadle na Vinohradech a v Divadle E. F. Buriana. V roce 1989 nastoupil na Státní konzervatoř v Praze, kde po šesti letech úspěšně absolvoval obor herectví. Jako host hrával v pražském Divadle ABC, dlouho moderoval ve Fajn Rádiu a v současné době se věnuje hlavně dabingu.

Deníček moderního fotra
Autor: Dominik Landsman
Interpret: Filip Švarc
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 5 hodin 58 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 95 %

( 1 hlas )

https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/2412/Audiokniha-Denicek-moderniho-fotra-Dominik-Landsman

Zdroj foto: onehotbook.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nina Horáková: Pořád je na čem pracovat a posouvat se dál

Nina Horákova perexDivadlu a zpěvu se věnuje od dětství. Na svém kontě má řadu různorodých rolí jak v muzikálu, tak v činohře. Od roku 2015 je Nina Horáková v angažmá MDP a divadlo je pro ni základem herecké práce. Ho...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Inspiraci najdete v Hravém tvoření

hrave tvoreni skladacky vybarvovanky vystrihovanky 200Hravé tvoření od Tony Payne je zábavná pracovní kniha s důmyslnými postupy pro vytváření předmětů z papír...


Literatura

Veselý i strastný Rok v Bullerbynu

rok v bullerbynu 200Pokud jste milovníky Astrid Lingrenové, IKEY a švédské kultury obecně, je pro vás přímo povinnosti sáhnout po této knížečce od Gunnara Hermanna s názvem Rok v Bullerbynu.

...

Divadlo

Kateřina Tučková připomíná osud Vítězslavy Kaprálové

vitka200Od románové tvorby si Kateřina Tučková „odskočila" k divadlu a brněnský Host nedávno vydal knižně její scénář ke hře Vitka, uvedenou brněnským Divadlem Husa na provázku. Které  jiné město u nás by také mělo inscenovat osud brněnské rodačky Vítězslavy Kaprálové, jejíž hudebn...

Film

Legenda o Tarzanovi

tarzan 200Filmů o Tarzanovi vznikl za posledních sto let bezpočet, statečný muž z divočiny bojoval se všelikými chamtivci, ovšem teprve nyní v nejnovější verzi nazvané Legenda o Tarzanovi se stáváme svědky pokusu propojit Tarzanova dobrodružství s kritikou...