V Ústí nad Labem oslaví příchod adventu vánočními trhy v muzeu a kluzištěm v centru města

V Ústí nad Labem oslaví příchod adventu vánočními trhy v muzeu a kluzištěm v centru města

Tisk

trhy200Je to k neuvěření, ale tuto neděli – 29. listopadu – už budeme zapalovat první svíčku na adventním věnci. Pokud Vás zatím sváteční nálada míjí, zajeďte do Ústí Labem. První adventní víkend, a zvláště v sobotu 28. listopadu, tady bude pořádně živo. Na své si přijdou milovníci tradic a rukodělných výrobků, i lidé holdující sportu.

 


Den můžete začít v městském muzeu, ve kterém v 9 hodin startují v pořadí už páté Adventní trhy. Největší akce měsíce listopadu a jedna z nejočekávanějších letošních muzejních akcí vůbec, nabídne pro každého něco.

trhy v muzeu1

Trhy probíhají na muzejním nádvoří i ve vnitřních prostorech a to až do 17 hodin. Koupit si zde můžete ručně vyráběnou keramiku, mýdla, bytové dekorace, výrobky z ručního papíru, šperky, koření, čaje, medovinu, vánoční pečivo, i sušené ovoce a přírodní kosmetiku. Chybět nebudou ani knihy a výrobky místních dobročinných organizací. Vstupné na trhy je zdarma. Pro děti bude v muzejním ateliéru připravena výtvarná dílna, ve které se mohou nejen zabavit, ale také si pod odborným dohledem vyrobit pěknou vánoční dekoraci.

trhy v muzeu3


A po návštěvě trhů můžete zamířit na ústecké Kostelní náměstí, na kterém bude ve 14 hodin slavnostně zprovozněno veřejné kluziště. Ledová plocha se do centra města vrací po deseti letech a zabruslit si zde můžete až do 2. ledna. Kluziště bude v provozu každý den od 10 do 20 hodin a v jeho bezprostřední blízkosti je zajištěn prodej občerstvení i půjčovna bruslí.

trhy v muzeu4


Více informací zájemci najdou na www.muzeumusti.cz  a na www.usteckevanoce.cz .


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Zámek Lednice

lednice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chybět ani tipy na ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Život by mohl být tak krásný!

Denik Ruth Maierove perexRuth Maierová se narodila v roce 1920 ve Vídni. Když jí bylo dvanáct let, začala si psát deník, v němž zachycovala své zážitky, pocity a myšlenky. V předvečer jejích osmnáctých narozenin se odehrálo několik strašl...


Literatura

Danielle Steelová: Špionka a romantika jak ji známe

Špionka Danielle SteelPokud máte rádi romány Daniely Steelové, zbystřete, nakladatelství Ikar právě vydalo její novou knihu Špionka (v originále vyšla v roce 2019). Příběh je zasazený do období druhé světové války a opět nechybí romantika, lehké nap...

Divadlo

„Dělat si srandu z blbců, na tom není nic špatného“

blbec k veceri 200Inscenace Blbec k večeři má podtitul gurmánská komedie na cizí účet a v minulé sezóně ji uvedlo Městské divadlo Zlín. Režie se ujala Hana Mikolášková a život ji vdechli především Marek Příkazký a Josef Koller.

...

Film

Čekám až mi umře pes, abych se mohla zastřelit

Olive KitteridgeováSvérázná Olive Kitteridgeová vás rozesměje i rozpláče ve skvělém románu Elisabeth Stroutové, která za byla za tento svůj počin oceněná Pulitzerovou cenou. Olive Kitteridgeová byla...