Uzdravujte se pomocí tajných zbraní přírody

Uzdravujte se pomocí tajných zbraní přírody

Tisk

antibio200Nakladatelství Noxi dělá velmi užitečnou práci. V rámci série tématiky spojené s naším zdravím vydalo další knížku, tentokrát věnovanou rostlinným antibiotikům. Ani tentokrát se neodchýlilo od vysoce nastavené laťky a umožnilo čtenářům doplnit si knihovničku o další střípek informací umožňujících prožívat v plném zdraví svůj život. Mám pocit jako filatelista, který získá nový exponát do své série. Začíná se mi v knihovně tvořit podobně lákavá, barevně i informačně sladěná série knížek, jeden z mnoha aršíků…

 

 

V knížce Rostlinná antibiotika vysvětluje autorka, léčitelka a docentka na léčitelské škole v Berlíně Aruna Meike Siewertová, účinky vybraných léčivých rostlin na náš imunitní systém při boji s choroboplodnými zárodky. Léčitelství se v její rodině praktikuje již po tři generace. Vystudovala tříletou léčitelskou školu se zaměřením na léčení rostlinami v Institutu pro fytoterapii a na léčitelské škole v Berlíně. Má zde i vlastní praxi a kromě toho pracuje jako docentka v  Akademii Berlín v oblasti aromaterapie. Pořádá vlastní semináře v Berlíně a ve Wendlandu.
Kniha je standardně rozdělena na dvě části. V první (teoretické) autorka vysvětluje, co jsou antibiotika, které bakterie vyvolávají nemoci, jak oslabují náš imunitní systém a kdy je smysluplné podávání chemických antibiotik. V druhé (praktické) části představuje autorka jednotlivá přírodní antibiotika a způsoby léčení obtíží přírodními produkty. Řadu z nich znám, ale o některých jsem se zde dočetla poprvé (například mě dostal kajeput střídavolistý neboli Melaleuca alternifolia; zajímavé bylo také umckaloabo – v řeči Zuluů „černý kašel“, které se získává z kořenů pelargonie). Tyto přirozené léky nemají podle autorky vedlejší účinky na naše zdraví a působí jak proti bakteriím, tak i proti virům a plísním. S rostlinnými antibiotiky můžeme podpořit uzdravování při infekčních nemocích, zničit škodlivé bakterie, viry a plísně, posílit imunitní systém, podpořit detoxikaci těla, získat potřebné minerály a vitamíny, urychlit hojení ran, podpořit působnost chemických antibiotik a vyrovnat jejich vedlejší účinky. Mají samozřejmě nejen klady, ale i zápory, o kterých se zde rovněž dočteme.

antibio

Rozhodně autorka nevybízí k samoléčbě za každých podmínek. Jenom připomíná, že k úspěšné léčbě našich nemocí lze využívat přírodní léčivé zdroje, o kterých měli hluboké znalosti již naši prapředci. Léky lze užívat nejen vnitřně, ale i podpořit dalšími opatřeními v podobě koupelí nohou, zábalů, nebo například rolovací kúry.
Na vnitřní straně složeného přebalu knihy jsou uvedené důležité doplňující antibioticky účinné léčivé rostliny od A do Z, včetně užívané části rostliny a účinků. Opět nechybí důležitá upozornění, informace, tipy a citáty (moc se mi líbí citát Alexandra Fleminga, náhodného objevitele penicilínu: „Někdy člověk najde, co vůbec nehledal“). Celkově se mi koncepce knížky velice líbí a těším se na další avizované publikace z této série. Určitě potěší všechny zájemce o zdravý životní styl.
Hodnocení: 100 %

Název: Rostlinná antibiotika. Tajné zbraně přírody /z německého originálu Pflanzliche Antibiotika. Geheimwaffen aus der Natur
Autor:     Aruna M. Siewertová
Přeložila: Jana Pecharová
Žánr: populárně-naučná literatura – kategorie: zdraví
Nakladatelství: Noxi, s. r. o.
Rok vydání: 2015
Počet stran: 127

Link:
www.noxi.cz 
www.facebook.com/NoxiNakladatelstvi 

Zdroj foto: Martinus.sk


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Oldřich Smysl: Rád se zhostím jakéhokoli úkolu

smysl perexPřinášíme Vám krátký rozhovor s muzikálovým hercem Oldřichem Smyslem, který prozradí, jak se těší na nové nastudování muzikálu Krysař v Divadle Kalich.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nakladateství Argo vydalo knihu Život na prodej japonského spisovatele Jukia Mišimy

zivot na prodej200Po neúspěšném pokusu o sebevraždu mladý reklamní textař Hanio Jamada nabídne svůj život na prodej formou inzerátu v tokijském bulvárním deníku. Brzy se začínají ozývat různí zájemci se stále bizarnějšími nabídkami. Jak se sluší a patř...


Literatura

Fejetony s příchutí Británie: Mé anglické sezony

me anglicke sezony 200Po roce od vydání prvotiny fejetonů Anglické listí aneb Coolturní šok české autorky Aleny Damijo přináší nakladatelství Ikar druhý spis fejetonů s názvem Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka. Tentokrát nabízí bližš...

Divadlo

Etiketa je životní styl

dobre mravy 200Už v předminulé sezóně, v červnu roku 2016 mělo premiéru představení Dobré mravy, které se inspirovalo a vycházelo z nikoho jiného z etikety Ladislava Špačka, guru českého společenského chování. Co toto ztřeštěné představení přineslo?

Film

Vyšší princip mravní po woodyallenovsku

iracionalni-muz perexTak jako mnoho lidí každý rok čeká na Vánoce, filmový svět a fanoušci očekávají novinku od Woodyho Allena. Pro rok 2015 slavný režisér nachystal drama ze současnosti a teď si ho díky Magic Boxu můžete doma uložit do své DVD či B...