Objevte s dětmi vesmír s novým atlasem

Objevte s dětmi vesmír s novým atlasem

Tisk

atlas vesmiru perexNakladatelství Albatros si připravilo pro všechny rodiče zvídavých dítek pochoutku ve formě Atlasu vesmíru pro děti, díky kterému zvídavé malé hlavičky budou možnost nahlédnout pod pokličku tajemství celého vesmíru a to vše netradiční lákavou barevnou formou skládacích listů.

 


Za knihou stojí Mgr. Jiří Dušek, Ph.D. (* 1971), který je ředitelem Hvězdárny a planetária Mikuláše Koperníka v Brně a napsal řadu populárně-vědeckých publikací (např. Špioni z vesmíru, Nebeský cestopis, Hvězdy dalekohledem). Jan Píšala má na kontě knihy Hvězdy dalekohledem a Jaderné zbraně. To vše doplňují chytlavé příjemné ilustrace Tomáše Tůmy a Pavly Kleinové, které se povedly na jedničku!

Atlas sestává v podstatě ze šesti rozkládacích map a toto ozvláštnění jistě uvítá každý malý zájemce o noční oblohu. Navíc jsou u nich ještě mini zápisníčky s dodatečnými informacemi. Fyzická tvorba atlasu a jeho lepení musela být opravdu mravenčí práce, ale vymyšleno je to výborně a těší mě, že to tak dobře funguje.

Co vše v atlasu najdeme? Podrobné informace o Sluneční soustavě, o Měsíci, o severní a jižní hvězdné obloze, ale pozornost je věnována i praktickým informacím, např. jak vypadají planety v dalekohledu, nebo život astronautů ve vesmíru. Kniha se pouští i do složitějších termínů, třeba vysvětluje černou díru, mléčnou dráhu či mlhoviny. To vše srozumitelnou formou, aby to děti pochopily.

Atlas vesmíru pro děti nenucenou a nevtíravou formou ukazuje a učí děti pochopit záhady vesmíru, Sluneční soustavy, seznamuje s prvními kosmonauty i životem na vesmírné stanici. Díky této šikovné knížce se určitě spousta přemýšlivých dětí bude chtít stát právě astronauty! Doporučuju všem dětem, které jsou zvědavé, jak co funguje a které jen trochu zajímá, co se děje na noční obloze.

atlas vesmiru

Atlas vesmíru pro děti
Autor: Jan Píšala, Jiří Dušek
Žánr: atlas/encyklopedie
Nakladatelství: Albatros Media
Rok vydání: 2015, vázané
Počet stran: 6
Hodnocení: 99 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martina Boledovičová: „Tradice nám poskytují řád a nikdy neztratily platnost.“

Martina Boledovicova200Martina Boledovičová je zakladatelka nakladatelství Smart Press, matka jedné dcery a tří synů. Stála u vzniku mnoha projektů a zajímavých knižních titulů, mezi které patří mimo jiné Tradináře. Nápad na tuto edici přišel ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Tim Weaver „Němé oběti“
obetiV předchozím jeho díle Bez slitování, autor uvádí krátkou zmínku mezi Davidem Rakerem a Colmem Healym o neúspěšném vyšetřování jednoho případu. Z toho vytěžil nápad na svou další knihu Němé oběti, kdy dokáže čtenáře opět vtáhnout do nového případu . V př...

Literatura

Diana Mašlejová a jej kniha Maják Mojím cieľom nie dať presný návod

majak perexV marci, ktorý je mesiacom kníh, som si pre vás pripravila rozhovor s mladou slovenskou poetičkou a prozaičkou Dianou Mašlejovou. S touto mladou dámou plnou elánu som sa stretla ešte v decembri minulého roku po vydaní jej novej knihy poviedok

Divadlo

Palmovka přežila. Svou scénu otevře veřejnosti premiérou o Stalinovi.

palmo200Od dob ničivých povodní v roce 2013, proběhla v Divadle pod Palmovkou rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor budovy  spolu s výměnou vedení a ostatního personálu. Jen díky vstřícnosti a pochopení dalších divadelních scén se podařilo částečný chod divad...

Film

V Karlových Varech zvítězil Křižáček
krizacek perVáclav Kadrnka na sebe upozornil již svým minimalisticky, staticky, s pozorovatelskou netečností pojednaným dramatem 80 dopisů. V historickém snímku KŘIŽÁČEK, který navzdory očekáváním zvítězil na karlovarském filmovém festivalu 2017, tento...