ŽELVY NINJA POKRAČUJÍ VE SVÝCH KOUSCÍCH PIZZY

ŽELVY NINJA POKRAČUJÍ VE SVÝCH KOUSCÍCH PIZZY

Tisk

Ninja 200Tak si můžete vychutnat druhé menu Pizzy želv. Druhý díl komiksové série Želvy Ninja: Menu číslo 2 lze už koupit.  Pokračuje v zavedeném příběhu čtyř želv. Na konci prvního dílu jsme opustili geneticky upravené plazy v době, kdy byl zajat jejich mentor Tříska.

 


Příběh pokračuje dál. Zvířecí Ninjové pokračují v hledání a dostanou se mimo naši planetu Zemi a objeví nové protivníky i přátele a samozřejmě si zopakují své bojová umění a stíhají flirtovat i se svojí velmi oblíbenou reportérkou April.


Druhé menu se skládá se čtyř velmi navazujícími příběhy, kde si člověk musí přečíst celou knihu od A do Z a samozřejmě si musí odskočit i do prvního menu, kde si zopakuje vše, na co druhý díl reaguje a příběhově navazuje.


První kniha byla pouze o Zemi, druhá je už o „mimozemské“ invazi. Tvůrci se začali odvazovat, vymysleli mnoho nových postav a nepřátel, technických vymožeností a samozřejmě i zbraní, a tak v některých okamžicích jsou zbraně želv pouze pro ozdobu a jejich štěstí se jim přilepí velmi na paty.


Komiks jako Želvy Ninja nejsou pro děti. Kresba je syrová a není to žádná pohádka. To, že po komiksu v papírovém vydání americká televize natočila i dětský seriál je čtení v klidu křesla nepodstatné.  Želvy poznáme pouze dle jejich zbraní a všechny mají stejný šátek na očích.

Ninja


V loni šel i americký film. Ten se opravdu nedá s knižním vydáním vůbec srovnávat. Jak příběhem, tak pojetím pro danou část populace.


Po přečtení druhého dílu se znova těším na díl třetí a budu postupně shánět, dokud nevyjdou všechny díly. Velmi doufám, že nakladatelství své plány dodrží a dočkám se celého kompletu ve své sbírce. Ne jako tetralogie Noe, která zůstala v ČR pouze ve ¾.


Jak asi budu psát v každé recenzi dílu z kompletu želv, tak pro fanoušky komiksu a americké historie je nutnost mít všechny díly pěkně v poličce v kompletu.

 

ŽELVY NINJA MENU 2
Scénář a kresba: Kevin Eastman a Peter Laird
Překlad: Hana Studeničová
Počet stran: 160 barevných
Vazba: brožovaná s matným lakem
Rozměry: šířka: 154 mm, výška: 234 mm, šířka hřbetu: 12,5 mm
doporučení: 15+
Hodnocení: 95 %

Vydalo:Comics Centrum www.comicscentrum.cz/9788086839929-zelvy-ninja-menu-cislo-2.html#podrobnosti

Více na twitteru Jiřího Borového: https://twitter.com/simcajb


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Procházka: „Kluci z Dymytry jsou strašně pohodoví“

martin prochazka 200Jaké je jezdit celou tour s Dymytry a dělat jim neoficiálního fotografa? Jak se k tomu může člověk dostat? To vše a mnohem víc nám pověděl Martin Procházka, který má vášeň a cit pro focení i rockovou muziku jednoduše v genech. Po...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nepochopená křehkost života

Krehkost perexBára a Filip. Dva mladí lidé podobní tolika ostatním. Dají se dohromady přes Tinder. Nejdřív si píšou, poznávají se, váhají. Šrámy z předchozích partnerství se mísí s touhou konečně objevit pravou lásku. Oba mají za sebou řadu vztahů, mají s...


Literatura

Robert Vano: Fotka nemusí být ostrá

vano200Vzhledem k napjaté politické situaci v tehdejším Československu se, dnes nám už všem známý český fotograf, rozhodl v roce 1967 se svými přáteli emigrovat do Spojených států. Ve své knize se s námi podělil o nelehké začátky coby neanglicky mluvícího přistěh...

Divadlo

Divadelní Flora odstartovala ve velkém

altOd čtvrtečního večera probíhá v Olomouci jeden z největších českých divadelních festivalů, Divadelní Flora. Její 16. ročník přibližuje festivalovým návštěvníkům tvorbu režiséra Jana Mikuláška, v unikátní retrospektivě se loučí s p...

Film

Mistři japonského filmu nás stále oslovují

mistri japonskeho filmu obalkaJapanolog Antonín Líman sepsal ve 13 esejích knihu Mistři japonského filmu (vydala Paseka), kde se zaměřil na nejznámější tamní režiséry a jejich díla. Oproti fil...