Hravou formou na angličtinu pro děti

Hravou formou na angličtinu pro děti

Tisk

anglictina 200Děti, rodiče i učitelé se začátkem nového školního roku jistě uvítají Praktickou angličtinu pro děti s výstižným podtitulem Aby se rychle rozmluvily, kterou pro nás připravilo nakladatelství Portál. Zábavnou formou nás provede každodenními situacemi a nabídnou hry pro aktivizaci jazyka.


Nejprve pár slov o autorkách: PhDr. Jana Hanšpachová je učitelkou na základní škole. Je autorkou úspěšných knih z Portálu Hry pro maminky s dětmi a Veselé hry s malými dětmi a spoluautorkou knih Angličtina plná her, Pohádková angličtina a Angličtina v říkadlech.


Zdeňka Křížová působila jako učitelka na základní škole, lektorka kurzů angličtiny pro učitele, metodička a recenzentka učebnic angličtiny pro základní školy. Je spoluautorkou knihy Angličtina v říkadlech.


V prvé řadě bych chtěla pochválit příkladné rozdělení knihy do těchto částí: Úvod, Part 1 – At Home, Part 2 – At School, Talking Cards a Classroom Language. V úvodu se seznámíme s cílem knihy a podrobným popisem a tipy, jak s touto metodickou příručkou pracovat. Toho si velmi cením a jistě to ocení i všichni vyučující.  


První sekce At Home nabízí řadu podkapitolek; namátkou Coming Home, Dinner, Drawing and Painting, Celebrations a zde formou otázek a odpovědí ukazuje, jak bychom měli děti podnítit k hovoru a k interakci. Druhá sekce At School nabízí to samé v bleděmodrém; mezi podkapitolky patří například Beginning a Lesson, Going on Holidays,  Teacher's Instructions, Language Games či Games for Communication – přičemž poslední dvě zmíněné se dále větví.

Poslední třetina knihy nese název Talking Cards a jak již název vypovídá, využije se zejména při výuce těch menších žáčků, ale i jako vítané osvěžení pro děti školou povinné, kdy se učí hravou formou. Závěrečné Classroom Language nabízí na pěti stránkách několik ilustrovaných situací, jak se zachovat a jak komunikovat ve škole v hodině angličtiny.
Jako velký plus této výukové pomůcky hodnotím pěkné a bohaté ilustrace Libora Drobného, které výstižně a vtipně kopírují probírané učivo. Díky nim dětem tato učebnice jistě přijde zábavná a hlavně názorná

anglictina


Pokud by kniha sestávala pouze z první části, tedy z ukázkových vět a otázek, cítila bych jisté zklamání. Jako lektorka kurzů pro děti bych v tom neviděla až zas takový užitek, i když je pravda, že žáci by alespoň měli a zažili si vzorné věty a způsob vyjadřování, který se od nich vyžaduje. Praktická angličtina pro děti se nejvíce uplatní v kurzech, školkách či při výuce na základní škole, ale jistě potěší i rodiče, kteří se svým dítkem pracují na jazykových dovednostech. K tomu je tato knížka jako zrozená.


Název:  Praktická angličtina pro děti – aby se rychle rozmluvily
Autor: Jana Hanšpachová, Zdeňka Křížová
Ilustrace: Libor Drobný
Žánr: výuková pomůcka
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2015
Počet stran: 136, vazba brožovaná
Hodnocení: 80%

www.portal.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zlínská Zelenáčova šopa je pro naši kapelu GAIA kultovní místo, říká Vladan Vavruša

vladan vavrusaI když zlínsko-otrokovickou kapelu GAIA čeká v sobotu 23. března další koncert ve zlínské Zelenáčově šopě, následující rozhovor s kapelníkem Vladanem Vavrušou je hlavně o novinkách a plánech. Třeba o nových písničkách a nahrá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Legendární Lobo se vrací a nebere si servítky!

lobo 200Kapitola první: Tajemný příběh ze zlatého dolu. Byl to ten nejbohatší důl na světě – a celý patřil jednomu člověku. No a ten dobrý muž, který měl sedmnáct blízkých příbuzných a čtyři tisíce zaměstnanců, by zřejmě žil šťastně až do smrti, kdyby byl n...


Literatura

Deset let Ladislava Špačka s Václavem Havlem

spacek havel perexLadislav Špaček napsal řadu populárních knížek o etiketě. Nyní však změnil styl a napsal knížku vzpomínek na bývalého prezidenta Václava Havla a na různé významné i bezvýznamné události, které se jim společně přihodily v době jeho půs...

Divadlo

Divadlo Archa: Kdo je srab a kdo je hrdina aneb představení Vadí-nevadí.cz

arc 200V září a říjnu můžete zavítat do divadla Archa na dokumentárně divadelní inscenaci Vadí–nevadí.cz od autorů Jany Svobodové a Philippa Schenkera. Ti spolu s hudebníkem Janem Burianem a videoartistou Jaroslavem Hrdličkou postavili na náměstí...

Film

Mimořádná událost pro fanoušky českého humoru i milovníky vlaků

MU Jana Plodkova Igor Chmela 01 foto Jaroslav KutheilMimořádná událost je sympatickou českou komedií, jejíž zápletka se inspirovala skutečnou příhodou. Jestli se chcete od srdce zasmát a už vás nebaví velké množství ne...