Louise L. Hay: Miluj svůj život

Louise L. Hay: Miluj svůj život

Tisk

Zivot 200S pokorou a tušením rozechvělého požitku jsem otvírala tento kalendář pro rok 2016. Přesně před dvěma lety jsem s podobným strávila celý rok a byla jsem nesmírně spokojená. Nástěnný kalendář se ukázal jako velice výhodný nejen ve své praktičnosti, ale taky jako nádherné pokoukáníčko. A tenhle, který ilustrovala americká malířka Joan Perrin-Falquet, je malým zářivým šperkem v každé domácnosti.


Ty obrázky jsou zvláštní a všimla jsem si toho už v kalendáři na rok 2014. Dodávají energii? Zlepšuju se já nebo Joan Perrin-Falquet?


Tak to je otázka, která mne napadala, když jsem se s rozechvělou rukou prodírala jednotlivými měsíci toho příštího roku. Co obrázek, to krásný pocit. Přitom to nejsou obrázky nějak úžasně precizní nebo propracované. Jsou malovány nebo kresleny pastelkami nebo křídami, občas štětcem? Vlastně nevím, autorka si s nimi vyhrála tak, že vypadají jako obtištěné ze sna. Tak nějak podobně se zdají dětem sny – mám dojem.


Její plné intuitivní ilustrace se objevují na kalendářích, afirmačních kartách, CD, časopisech, knížkách a kreslí především pro Louise L. Hay, které oilustrovala také její bestseller Miluj svůj život. Je úspěšná, protože její kresby něco zvláštního vyzařují.


Klid a pohodu? Asi nemohla autorka kalendáře vybrat lepší kolegyni ke tvorbě této série potěchy pro každý rok, protože ať chcete nebo ne, báječně souzní s tím, co nám nabízí Louise Hay pro jednotlivé měsíce jako potěchu pro duši, pro mysl a pro inspiraci, kterou dodává chuť a vůli nejen žít, ale také brát život do svých rukou.


Začneme od ledna


A asi to je příznačné, že hned první měsíc, který si s kalendářem Miluj svůj život, načneme, bude o lásce.  V lednu nás uvítá následující text: Mým úkolem je naučit se bezpodmínečně milovat.


Jen mé vlastní já mi v tom může bránit. Poznala jsem už dostatečně svá omezení a teď chci poznat své neomezené já.


Musím si uvědomit, že jsem mnohem více než jen má osobnost, můj strach a nemoci, a užít si naplno každý okamžik. Jsem duch, světlo, energie a láska. Jsem tu proto, abych svůj život žila smysluplně. Dělám, co je v mých silách, a neustále objevuji způsoby, jak učinit život lepším.
Jsem vděčna, že jsem na světě.


Jsem si jita, že tato poslední věta „Jsem vděčna, že jsem na světě“, bude pocitem, jež nás bude po boku tohoto kalendáře provázet každý den. Respektive každý okamžik, kdy spočineme okem na obrázku nebo na textu, který uvádí každý jednotlivý měsíc.


To je na tomto kalendáři příjemné. Lehce, lehince, jen jako vánek, pohladí. No a samozřejmě se podíváme i na jeho praktickou stránku.


Kolonky jsou praktické a přehledné


Pro mne to třeba byl jev, který mne navždy odvrátil od obracecích kalendářů. Mít skvělý přehled o celém měsíci je mnohem lepší, než vidět stále jenom aktuální týden. Málokdy člověk využije celou plochu pro každý den u trhacího nebo obracecího kalendáře. Tady je kolonka pro každý den reálné velikosti asi 5x 3 cm, což je právě tak akorát na jeden, dva nebo tři každodenní úkoly běžného života.


Mít celý měsíc takhle hezky jako na dlani je silně návykové a pokud právě to vyhovuje vašim potřebám, pak je tento kalendář jako na míru.
Je tu i jmenný kalendář, takže nezapomenete ani na svátky svých známých a přátel.


Dávám mu hezkých 95%, těch pět procent si nechávám ještě pro něco, co by šlo vylepšit. Nevím přesně co, někde vzadu mám chuť mít ještě lepší přehled o předcházejícím i následujícím měsíci, ale jak to udělat technicky, netuším. Sice každý měsíc uvádí drobný přehled těchto dvou přilehlých měsíců, ale není tu mnoho místa pro nějakou poznámku. Snad kdyby tyto dva měsíce měly ještě malý přehled kolonek. Ale to už si opravdu vymýšlím. Louise L. Hay a její Miluj svůj život 2016 je opravdu nadprůměrně krásný kalendář, který je praktický, vzhledný, milý a užitečný.

Zivot


O autorkách:


Louise L. Hay


Je lektorkou v oboru metafyziky a autorkou mnoha bestsellerů, včetně knihy Miluj svůj život. Její díla byla přeložena do 20 jazyků a byla vydána ve více než 35 zemích po celém světě.


Prostřednictvím její pozitivní filozofie a léčivých technik se miliony lidí naučily, jak si do života přinést více toho, po čem touží, včetně životní pohody, štěstí a zdraví. Její vlastní filozofie vyvstala z nelehkého dětství a využila ji, když bojovala s rakovinou. Louise L. Hay vystupuje v televizních pořadech po celém světě a její sloupek Milá Louise vychází každý měsíc v 50 novinách a časopisech v USA, Kanadě, Austrálii, Španělsku a Argentině. Ve věku 81 let natočila film o svém životě a práci s názvem Miluj svůj život.


Louise L. Hay založila společnost Hay House, Inc., nakladatelský dům, který šíří knihy, CD, DVD a další výrobky, které pomáhají k uzdravení naší planety. Když zrovna necestuje, věnuje se Louise L. Hay ve svém domově v kalifornském San Diegu malování, zahradničení a tancování.


Joan Perrin- Falquet


Malířka patří mezi přední ilustrátory v oblasti inspirativní literatury. Její silné intuitivní ilustrace se objevují  na kalendářích, afirmačních kartách, CD, v časopisech a knížkách, včetně bestselleru Louisy L. Hay Miluj svůj život.


Joan Perrin-Falquet upoutala pozornost knižního světa i široké veřejnosti svými barevnými kresbami. Její obrazy nás okouzlují živou obrazotvorností a mistrně vytvářejí náladu a pocit. Byla odměněna čtyřletým stipendiem na prestižní School of Visual Arts v New Yorku, kde vystudovala obor výtvarné umění a ilustrace.


Žije se svým mužem a syny-dvojčaty ve státě Pensylvánie v USA, v malebném městě nedaleko Filadelfie, a pokračuje ve spolupráci se slavnými duchovními vizionáři a zároveň proniká do nových oblastí včetně dětské literatury, televize a celovečerních filmů.


Originál: You Can Heal Your Life Wall Calendar 2016
Vydalo: Hay House, Inc, CALIFORNIA, 2015    
Přeložila: Denisa Štrbová
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, , 2015
Hodnocení: 95%


www.synergiepublishing.com
Zdroj foto: https://www.kosmas.cz/knihy/208461/kalendar-2016-miluj-svuj-zivot/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kultura odlišuje jednu zemi od druhé a zároveň je dokáže sjednotit

kocouriRedaktorka Lenka Kališová miluje knihy. Nutno uznat, že je to naše nejpilnější recenzentka! Její recenze doprovázejí fotografie nádherných zrzavých kocourů, kteří se vždycky tváří podle toho, o čem daná publikace je. Co Lenka ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Arno Dahl „Až na vrchol hory“.

200itSpisovatel patří mezi nejpopulárnější švédské autory s řadou prestižních ocenění. Český čtenář s e s jeho knížkami mohl seznámit již v roce 2009, kdy ve vydavatelství Mladá fronta vyšlo jeho „Misterioso“, v následujícím roce pak „Zlá krev“a pro letošní rok j...


Literatura

Svět se změnil. Ale jinak, než se očekávalo

Fialová

Píše se rok 2159. Téměř před sto lety se lidé uložili ke spánku, aby přečkali ekologickou krizi, která na Zemi zavládla. Ti šťastnější pokračovali ve svém životě ve vesmírných stanicích. Ti d...

Divadlo

Macbethovi ožívají, les se dává na pochod!

macbeth 200Macbeth ztvárněný Markem Němcem vykročil vstříc svému osudu. Na Letních shakespearovských slavnostech, jejichž generálním partnerem je skupina PPF, odstartovaly přípravy letošní premiéry.

...

Film

Letošní EKOFILM s projekcemi stále počítá, doprovodný program se bude streamovat

ekofilm 200Fanoušci environmentálního filmového festivalu EKOFILM se mohou začít připravovat na svůj filmový svátek. Plánované projekce v sálech za zvýšených hygienických opatření proběhnou a doprovodný program se přesouvá do online prostoru. Streamovat se b...