„Největší úspěch zpravidla přichází, když se lidé nebojí pádu“

„Největší úspěch zpravidla přichází, když se lidé nebojí pádu“

Tisk

trefa 200Nakladatelství 65. pole poslední dobou vydává stále zajímavější tituly. Tím nejnovějším je kniha Jedna trefa stačí s podtitulem Mladí miliardáři internetového věku, kterou dal dohromady Randall Lane s redaktory časopisu Forbes.

 


V knize se nachází 16 profilů mladých nyní úspěšných a bohatých lidí, kteří přišli na trh s nějakou převratnou myšlenkou, jež vyústila v aplikaci nebo webovou službu. Setkáváme se tu tak s narozením Facebooku, Twitteru, Instagramu nebo Snapchatu. Cesta k úspěchu u lidí, jako je Jack  Dorsi, Drew Houston nebo Nick Woodman, nebyla vždy jednouchá a přímočará, ale všechny příběhy spojuje láska k technice, novým věcem a především velká ctižádost.

Mladí jsou tu ukázáni jako ti, kteří mohou a především chtějí něco dokázat a jsou ochotni tomu mnohé obětovat. Spousta z nich se vzdala svého rodinného pohodlí a odjela někam na samotu, aby mohla programovat nebo něco vymýšlet, a trávila tak bezesné noci, aby dosáhla dokonalého výsledku. Do světa velkých investic se pak mladíci v mikinách a teniskách dostávali jakoby náhodou, ale zvládli to vše s grácií.

trefa


„Největším excentrikem zůstává sám Karp. Celoživotní starý mládenec, jemuž z představy klidného rodinného života podle vlastních slov „vstávají hrůzou chlupy na zádech“, je známý díky místy obsesivnímu chování – Rubikovu kostku složí do tří minut, denně plave a medituje při cvičení qi gong, má za sebou kurzy aikida a jiu-jitsu (když do nich chodil, na potkání na chodbách Kraje chytal kolegy-spoluzakladatele do chvatů a skládal je na zem). Ve skříňce v kanceláři má zásobu vitaminů, dvě desítky úplně stejných plaveckých brýlí a dezinfekční přípravek na ruce. Na zaměstnance se obrací prostřednictvím interního videokanálu zvaného KarpTube a přednáší jim o nejrůznějších tématech, třeba o chamtivosti, osobní integritě či marxismu. ‚Jediné činnosti, při kterých o Palantiru nepřemýšlím, jsou plavání, cvičení qi gong a sex.‘“ (162, Alex Karp: Palantir: Velký bratr)

Autoři knihy jsou pracovníci časopisu Forbes zabývajícího se podnikáním, tudíž přináší relevantní údaje v přiměřeném množství a hlavně velmi čtivé formě. Každý člověk je zde představen, je zmíněno, z jakého prostředí pochází, a dále se text věnuje jeho přístupu k práci se zaměřením na výsledky. Je až s podivem, kolik se v knize točí milionů a miliard, ale investice jsou vždy promyšlené.
Jedna trefa stačí je velmi zajímavá – představuje trochu jiný svět, než tady žijeme my, ale to rozhodně není na škodu, spíše je to důvod po ní sáhnout. Přečíst by si ji určitě měli například milovníci sociálních sítí a různých aplikací, protože ukazuje, co se dělo „za oponou“. Také by bylo velmi zajímavé přečíst si podobnou knihu z českého prostředí.
Tato kniha opravdu stojí za to a nezbývá než doufat, že Nakladatelství 65. pole přinese více podobných knih!

 

Jedna trefa stačí: Mladí miliardáři internetového věku
Autor: Randall Lane a Forbes
Překlad: A Rani Tolimat
Žánr: naučná
Nakladatelství: 65. pole
Rok vydání: 2015
Počet stran: 240
Hodnocení: 95 %

( 0 hlasů )

www.65pole.cz
www.65pole.cz/clanky/172-jedna-trefa-staci


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kristína Peláková: Chcela by som si zahrať v rozprávke alebo filme

DSC 2146kopia6web-nKristína je 25ročná speváčka z Košíc, ktorá našu republiku reprezentovala na súťaži Eurovision Song Contest 2010. Skončila síce na 16. mieste, ale jej úspech sa rozrástol a v súčasnosti sa venuje spevu, ku ktorému inklinuje od...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Láska a sny ve stínu španělské diktatury

Mlcici fontany perexMadrid, 1957. Španělsko pod nadvládou generála Franca jako by ztratilo naději na lepší budoucnost. Jeho odvrácenou tvář však vidí pouze místní obyvatelé, před turisty a zahraničními obchodníky zůstává ukrytá. Jedním z nic...


Literatura

Čas zkázy – Věk magie

cas zkazy 200Čas zkázy je druhým dílem napínavé trilogie Věku magie. Předešlým dílem Bájná pečeť jsme se dostali k druhému, kde události magického světa gradují a získávají na intenzitě. Na 395 stranách dobr...

Divadlo

Gazdova krv vás dostane korektními i nekorektními vtipy

altDivadelní festival Střetnutí Stretnutie zahájila hra Gazdova krv, ve které excelovala tvář festivalu Szidi Tobias a nejen ona.

 

...

Film

Film Indián zverejňuje oficiálny trailer! Hviezda komédie Karel Roden tvrdí, že hlavnými kritikmi filmu sú diváci!

Indian 200„Jediní, ktorí majú právo súdiť film, sú diváci!“ vyhlásil herec Karel Roden, ktorý je hviezdou filmu Indián. Tvorcovia pripravovaného projektu producenti Patrizio Gente, Vladimír Kriško a režisér Tomáš Svoboda dnes zverejnili oficiálny trailer! Na...