Román pro ženy (nejen) o víně aneb Láskobraní z nakladatelství Jota

Román pro ženy (nejen) o víně aneb Láskobraní z nakladatelství Jota

Tisk

brani200Blanka Hošková ve světě spisovatelů není žádným nováčkem. Rodačka z Brna a zkušená maminka má na svém kontě už desítky časopiseckých článků a čtyři knihy. Ta nejnovější (v pořadí pátá) vyšla před několika dny v nakladatelství Jota a jmenuje se Láskobraní.

 

Román je to relativně útlý, což mu ovšem nijak neubírá na atraktivitě. Hlavní hrdinku, Hedviku Vážkovou budete mít rádi od první chvíle. Je to žena ve středním věku, která celý svůj dosavadní život obětovala rodině a péči o teplo domácího krbu.  Za manžela má Luboše -  vždycky pracovitého, avšak toho času velmi vytíženého muže. Tak trochu sebestředný padesátník se totiž momentálně snaží rozjet podnikání v Brně. Život bez manželčina dohledu se mu ovšem záhy začne líbit více, než je zdrávo – obzvlášť poté, co se seznámí s mladinkou Šárkou…
Hedvika Lubošovu věčnou nepřítomnost nese velmi těžce. Od rána do večera pracuje na rodinném vinohradu, aby dokázala zásobit jejich obchod kvalitním zbožím, a přitom přemýšlí, jak získat manžela zpátky. Nemalou starost dělá Hedvice i dcera Lenka, která nepozorovaně dospěla a chystá se definitivně opustit domov. Není proto divu, že si Hedvika připadá opuštěná, nepochopená a zbytečná. Jediným světlým bodem v jejím životě se nejprve stanou občasné příjezdy manžela a později místní dělník Honza Málek. Ryze pracovní komunikace se postupem času mění v přátelskou a kamarádství rychle nabírá na intenzitě i významu….

brani1


Musím říct, že kniha Láskobraní mě po dlouhé době opravdu nadchla. Je to román, kterému nic nechybí – na stránkách najdete vtip, romantiku i trochu nezbytného napětí. Děj patřičný spád, a pokud očekáváte závěr ve stylu amerických filmů, nenechte se mýlit. Láskobraní totiž není ani tak román o citech, jako spíše kniha o životě, ve které se snadno najde každá z nás. Díky sympatickému menšímu formátu se navíc Láskobraní v pohodě vejde do každé kabelky a pod každý polštář. Já dávám knize s čistým svědomím nejen palec nahoru, ale také sto procent.

Název: Láskobraní
Autor: Blanka Hošková
Vydalo nakladatelství: Jota
Počet stran: 256
Rok vydání: 2014
Hodnocení: 100%
Foto: www.jota.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Originální kapela The Yellow Socks tvoří vlastní songy ve stylu 50. let

The Yellow SocksMilan Cyrus hraje nestárnoucí hity. Nezajímá ho moderní hudba, ale evergreeny. Se svou kapelou The Yellow Socks tvoří vlastní songy ve stylu 50. let a vystupují v kostýmech, které evokují tehdejší dobu. Co na sebe te...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

„Svět opravdu potřebuje spoustu radosti“

Radost200Německé spisovatelce a novinářce Angele Köckritzové v nakladatelství Kazda vyšla kniha Radost s podtitulem O objevování lehkosti.

 

...

Literatura

Úspěch měřím štěstím/ Co stojí podnikání v Čechách

uspech merim stestim perexPřemýšlela jsem co o této knize můžu říct. Jak jednoduše popsat její obsah, když všechno je bravurně napsáno a shrnuto v úvodu knihy samotnou autorkou Evou Vaškovou Čejkovou. Lépe bych to říci nedovedla a proto cituj...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí legendární hru bratří Mrštíků Rok na vsi

rok na vsi200V režii Zdeňka Bartoše a v dramatizaci Miroslava Krobota uvádí už od letošního prosince Městské divadlo v Mladé Boleslavi hru bratří Mrštíků Rok na vsi. V inscenační úpravě režiséra a Kristýny Čepkové se představení prakticky celý soubor. Kr...

Film

Future gate festival scifi filmů letos proběhl ve znamení něžného pohlaví

futuregatefest perexMilovníci scifi filmů si i letos přišli na své. V pražském kině Lucerna probíhal festival scifi filmů z let minulých i ze současnosti. Tématem letošního ročníku byly ženy ve scifi.

...