KARLŠTEJNSKÉ VINOBRANÍ

KARLŠTEJNSKÉ VINOBRANÍ

Tisk

KARLSTEJN 200KARLŠTEJNSKÉ VINOBRANÍ - dvoudenní slavnost vína s bohatým programem v celé obci Karlštejn i přímo na hradě. To všechno za přítomnosti samotného císaře a krále Karla IV.

18. ročník Karlštejnského vinobraní byl ve znamení dobrého vína, sladkého burčáku, skvělého programu a také báječného babího léta. Pro letošní ročník dokonce pořadatele připravili novinku, jízdu historickým vlakem, jež byl tažen parní lokomotivou. Tento skvostný zážitek si mohli dopřát ti, kteříž putovali na hrad z Prahy.

KARLSTEJN 1

Na dvoudenní slavnost vína dohlížel v doprovodu svých dvořanů sám císař a král Karel IV. se svou čtvrtou ženou Eliškou Pomořanskou.

Diváci se těšili z divadélek, do uší jim zněla skvostná středověká či lidová hudba, své dovednosti jim předvedli bubeníci, fakýři, tanečnice, rytíři a šermíři. V celém podhradí bylo možné nakoupit všelijaké zboží z dob minulých, dobře se občerstvit nebo jen tak spočinout a nastavit tvář krásnému počasí. Sobotní večer již tradičně patřil muzikálu Noc na Karlštejně, který je považován za jakýsi zlatý hřeb večera. Inu, nezbývá než popřát a pogratulovat pořadatelům za velmi vydařený 18. ročník a těšit se na rok příští.

KALSTEJN 2

Foto: Rudolf Hojdar
www.karlstejnske-vinobrani.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S odstupem bych po poslechu alba už zase mnoho věcí udělal jinak, říká Oldřich Bohadlo

bohadlo 200Někde tam jsi. To je název debutového alba náchodského tria BohadloBand, jejímž výhradním autorem je její kapelník, kytarista a zpěvák Oldřich Bohadlo. Jeho texty, melodie a zpěv jsou poznávací značkou skupiny, která se sice na první pohled může j...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Přečtěte si o Zlatých časech Václava Kopty

Zlate casy200Zlaté časy je název pořadu Václava Kopty, u kterého se mohou bavit posluchači Českého rouhlasu Dvojka. Ve spolupráci s redaktorem Milan Pokorným a Radioservisem pak vznikla kniha s výběrem celkem 26 vstupů.

...

Literatura

Tři ženy, tři muži a jeden geniální příběh...

Pan Jones 200Na pulty českých knihkupectví se díky ostravskému nakladatelství Domino dostal už druhý román Angličanky Lucy Diamond. Nese název Já a pan Jones, má 371 stránek a naprosto úžasnou obálku. Musím říct, že tuhle knížku jsem očekávala s velkým nap...

Divadlo

Muzikál Romeo a Julie 2014

Romeo a Julie 2014 200 Na muzikál Romeo a Julie 2014 jsem se těšila o to víc, protože jsem pár týdnů před premiérou dělala rozhovor s jedním z autorů, Jiřím Barešem a také s představitelkou chůvy, Veronikou Zelníčkovou. Oba byli ...

Film

Rande v kině stále není klišé, a to ani pokud jste zrovna teď single

rande z filmu200Kino je od nepaměti jedním z nejčastějších míst setkání prvního rande nebo oslavení výročí. Napadlo vás ale někdy, že se v kině můžete i s někým seznámit? Poslední dva roky, díky světové pandemii, randit v kině moc nešlo, ale ani to neodrad...