Brněnskou Otevřenou zahradu o víkendu zaplaví dýně

Brněnskou Otevřenou zahradu o víkendu zaplaví dýně

Tisk

dyne perexChcete se dobře najíst, skvěle pobavit a ještě se dozvědět něco nového? Pokud ano, určitě si tuto neděli 12. října udělejte výlet do Otevřené zahrady Nadace Partnerství. Areál, který se nachází pod špilberským svahem v samém centru Brna, v tento den bude žít dýněmi.

 

Program odstartuje v 11 hodin dopoledne a už teď je jasné, že nuda rozhodně nehrozí. Těšit se můžete nejen na již několikrát zmiňovanou zeleninu, ale také na soutěže a divadlo pro malé i velké. Připravena bude i výtvarná dílna, v níž si z libovolné dýně můžete vyřezat strašidlo.

Pokud rádi pečete, zapojte se do soutěže O nejlepší dýňový koláč. Svůj moučník (ať už sladký nebo slaný) může prezentovat naprosto každý. Stačí ho pojmenovat a dopředu zaregistrovat na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  

dyne 3

Vítěze posléze vyberou sami návštěvníci akce, prostřednictvím hromadné ochutnávky. Koláče totiž budou od 15 hodin vystaveny na podzimně vyzdobeném stole a každý tak může hlasovat pro svého favorita.

Soutěží se ve dvou kategoriích – Koláč nejchutnější a Koláč nejpůvabnější. Autor vítězného moučníku získá hodnotnou ceny – mimo jiné i láhev kvalitního vína. Ochutnat a zakoupit si na Dýňových slavnostech můžete také podzimní dobroty z restaurace Rebio, která je zaměřená na zdravý životní styl. A zajímavá bude určitě i prezentace biomoštů z Hostětína – těšte se na ukázky moštování.

dyne 1

Více informací o celé akci včetně podrobného programu najdete na www.otevrenazahrada.cz nebo na facebooku.

Zdroj foto: www.facebook.com/otevrenazahrada


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ivan Franěk: V mé dosavadní herecké kariéře jsem měl štěstí na různé typy postav

franek200Když po absolvování pražské DAMU vycestoval Ivan Franěk do Francie, začal hrát v loutkovém divadle, ale souběžně se rozjela i jeho filmová kariéra. I když se stal vyhledávaným hercem a natočil desítky francouzských a italských filmů, jeho početná filmog...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nizozemský bestseller roku 2020!

toxicka laska200„V patnácti by člověk neměl hledat matčina vraha.“ Tak nás navnazují na thriller Toxická láska od nizozemské autorky Saskie Noort, který vyšel v lednu u nakladatelství Metafora. Slibuju, že vám bude běhat mráz po zádech!

...

Literatura

Thorgal v češtině po sedmnácté – Strážkyně klíčů

thorgal17 200I v tomto roce nakladatelství Egmont plní svůj slib a servíruje nám další díl série o nebojácném Thorgalovi. Tentokráte se podíváme na svazek číslo 17 s názvem Strážkyně klíčů a dočkáme se jak zvláštních světů, tak i rodinné pohody. A závěr př...

Divadlo

Egon Tobiáš: Ten kůň nelže aneb divadelní hra s živými koni, herci a hudebníky

ten kun nelze egon tobiasV rámci projektu Jiřího Ondry a Egona Tobiáše Velký třesk na Malé scéně jsme se zúčastnili premiéry inscenace s tajemným názvem Ten kůň nelže. A nelhal! V netradičním di...

Film

Vzhůru za Piráty!

altDruhý díl filmu Piráti z Karibiku s názvem Truhla mrtvého muže je možná nejzajímavějším pokračováním z celé filmové série.

...