Společenstvo je rozbito. Cíl zůstává. Vychází audiokniha Dvě věže

Společenstvo je rozbito. Cíl zůstává. Vychází audiokniha Dvě věže

Tisk

Dve veze 200Čeští fanoušci J. R. R. Tolkiena mohou zajásat. Atmosféra Středozemě prosycená příběhy se po třech měsících vrací do audiopřehrávačů. Po mimořádně úspěšné adaptaci románu Hobit, kterou Tympanum vydalo před rokem v interpretaci Vladimíra Kudly, a červnovém uvedení Společenstva Prstenu nyní vychází již druhý díl Tolkienovy trilogie! Dramatické Dvě věže vycházejí jako nezkrácená četba v plné své kráse.


Průběh audioknihy trvá napínavých 20 hodin. Cestou posluchače opět provede charismatický hlas herce a dabéra Aleše Procházky, který si získal nadšené ohlasy již u prvního dílu, a atmosférická hudba Jana Koukala a Pavla Hlaváčka. Nemůžete se dočkat už při pouhém čtení?

Poslechněte si ukázku!

https://soundcloud.com/tympanum/john-ronald-reuel-tolkien-pan-prstenu-dve-veze?utm_source=Soundcloud&

Audiokniha Dvě věže bude pokřtěna v oficiální den Bilbových narozenin v pondělí 22. 9. 2014 v 18.00 hod v historickém sále Juditiny věže u Karlova mostu (Mostecká 1, Praha 1). Oficiální pozvání od nás obdržíte v příštím týdnu. Cesta k Puklinám osudu bude pak samozřejmě pokračovat. Na závěrečný díl Pána prstenů Návrat krále se posluchači mohou těšit již letos před Vánoci.

Dve veze1

O audioknize Dvě věže

Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže,
Jeden všechny přivede, do temnoty sváže
v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem...
Dvě věže jsou pokračováním audioknihy Společenstvo Prstenu, v němž sledujeme osudy jednotlivých členů rozpadlého Společenstva. Hobiti Frodo a Sam s Prstenem putují na vlastní pěst do říše Temného pána, zatímco druhé dva hobity, Pipina a Smíška unášejí skřeti, jimž jsou v patách elf Legolas, trpaslík Gimli a člověk Aragorn. Nad celou Středozemí se stahují mračna a nepřítel se snaží všemožně nahlodat odhodlání těch, kteří stojí proti němu.

Pár slov o autorech
J. R. R. Tolkien (1892–1973)
Anglický prozaik, filolog a literární kritik. Narodil se v jihoafrickém Bloemfonteinu. Po otcově smrti roku 1895 však odjel za matkou do Británie, kde také absolvoval střední školu i univerzitu. Na Univerzitě v Oxfordu pak působil v letech 1925–1945 jako profesor staré angličtiny, v letech 1945–1959 jako profesor anglického jazyka a literatury. Byl význačným jazykovědcem a znalcem staré angličtiny a staré severštiny. Spolu s nejbližším přítelem C. S. Lewisem byl členem literárního diskuzního klubu Inklings. 28. března 1972 obdržel od královny Alžběty II. Řád britského impéria. Mezi jeho nejznámější díla patří Hobit, trilogie Pána prstenů, Silmarillion, Sedlák z Velké Lesné a další.

Dve veze2

Aleš Procházka (1947)
Po absolvování DAMU se stal členem souboru Činoherního studia Ústí nad Labem, dále působil v Městském divadle v Kolíně a hostoval ve dvou inscenacích v pražském Činoherním klubu. Šestnáct let strávil v Divadle pod Palmovkou, kde sehrál desítky rolí, například Jakub v dramatu Jakub a jeho pán (M. Kundera), de Valmont v Nebezpečných vztazích (Ch. Hampton). V sezoně 2008/2009 se stal členem MDP. Jeho tvář znají diváci z TV seriálů Bambinot a Ordinace v růžové zahradě. Mimo divadlo se nejraději věnuje rozhlasu. V dabingu propůjčil svůj výrazný hlas mnoha hvězdám – Tomu Hanksovi, Kevinu Spaceymu, namluvil i agenta Coopera v kultovním Lynchově seriálu Twin Peaks.

www.tympanum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Píše Zdeněk Hanka do ticha?

hanka z 200Sympatický usměvavý muž, lékař, spisovatel, specialista pohotovostní a záchranné služby a instruktor v tomto oboru, člověk, který miluje hudbu a výtvarné umění - to vše v jedné osobě je Zdeněk Hanka, česky píšící autor žijící od roku 1999 v Kanadě...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Jak mít úspěšné dítě a proč je odhodlání, zvědavost a vytrvalost pro úspěch mnohdy důležitější než inteligence?

uspesne dite perexRJak již bylo před časem na našich stránkách avizováno, vyšla velmi zajímavá kniha Jak mít úspěšné dítě s podtitulem Proč je odhodlání, zvědavost a vytrvalost důležitější než inteligence amerického...


Literatura

Lhaní - obranný mechanismus či akt milosrdenství?


lhani 200Lhaní tu bylo odedávna. Již ve starověkých kulturách v podobě náboženského či mocenského klamu, ale i v naprosto běžném životě. Ve starověkém Řecku měly lež a klam dokonce svou bohyni – Apaté. Její obdobou byla poté ve starověkém Římě bohyně Fra...

Divadlo

Kontroverzní malé feministky pobavily brněnský Kabinet Múz

Minifemini 200Kulturní sdružení Napříč.cz je skupina odvážných a především umělecky nadaných lidí, kteří se snaží společně vytvořit alternativu k současnému tradičnímu konzumnímu proudu umění a zábavy. Toto sdružení předvedlo v rámci osla...

Film

Kouzelný svět cirkusu ožívá na stránkách knihy Orbis cirkus

Orbis cirkus 200O cirkusu vyšla už řada knížek i časopiseckých úvah, ovšem důsledně shrnující publikací je teprve Orbis cirkus. Skládá ze dvou rozsáhlých textů, jednak Hanuše Jordana (Příběh českého cirkusu), jednak Ondřeje Cihlá...