Mistrovství světa ve famfrpále aneb je Harry Potter zpět?

Mistrovství světa ve famfrpále aneb je Harry Potter zpět?

Tisk

potter 200Všichni si jistě vzpomínáte na oblíbenou postavu obrýleného čaroděje s jizvou ve tvaru blesku na čele. Chtěli byste se dozvědět, co dělá Harry Potter a jeho přátelé z Brumbálovy armády v roce 2014? Výstřední novinářka Rita Holoubková vám ráda odpoví. Slavná knižní série mnohé z nás provázela dětstvím a dospívám. Většina s napětím očekávala pokračování o kouzelnickém učni z Bradavic, ať už knižní nebo i to filmové. Harry Potter však dosáhl svého vrcholu v roce 2007, kdy J.K. Rowlingová nekompromisním epilogem uzavřela sedmý díl. A čtenářům tak bylo jasné, že se na papíře už s oblíbenými postavami nepotkají.

Letos se však se autorka rozhodla, že přeci jen nabídne další ochutnávku ze života Harryho Pottera. A utvrdila tak ve spekulacích, že pracuje na volném knižním pokračování, které sama několikrát vyvracela.

potter 1


Alespoň prozatím se však nejedná o plnohodnotnou knihu, ale o fiktivní novinové články, které společnými silami píší Rita Holoubková a Giny Weasleová. Nadšenci Harryho Pottera si jistě vzpomenou na kontroverzní novinářku Denního věštce, která svým rychlobrkem nejen jemu pěkně zavařila. Články informují o mistrovství světa ve famrpále, které právě probíhá. Velkolepou událost si Harry a jeho přátelé samozřejmě nemohou nechat ujít.

potter 2


Pokud se chcete dozvědět, co dělá slavná trojice, ale i další postavy jako třeba známý „moták“ a nynější bradavický profesor Neville Longbottom či Hermionina první láska Viktor Krum, zaregistrujte se na stránkách Pottermore.com. Můžete tak opět vstoupit do světa čar a kouzel a sledovat tak on-line nejen dění na mistrovství, ale i osudy dalších postav.  

Zdroj foto: PotterMore; Stupefly blog

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milan Hrabal: Autory bych si nejradši rovnou adoptoval

hrabal martin 200Dana Podracká je známá slovenská autorka poezie, které nedávno vyšla sbírka i u nás v Čechách s názvem Persona. Sbírka je to nejen pěkná, co se týče obsahu, ale zároveň ji doplňují velmi zdařilé ilust...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Veronica Monet: Vědomá prostitutka

prosti200Je to jako kdybyste nahlédli pod střechu luxusního nevěstince. Jakobyste nahlédli někam, kde se beze zbytku uspokojují mužské touhy. Kde i pro nejdivočejší představy najdete tu pravou společnici. Je to kniha, která pro podobné hrátky dodá odvahu i vá...


Literatura

Kniha o silných ženách, co se nedaly

ženy co se nedaly úvodníŽeny, co se nedaly od Ivany Peroutkové přinášejí pětadvacet portrétů výjimečných dam, které ovlivňovaly českou společnost. Všechny nepostrádaly odvahu, a především silnou vůli jít si za svým cílem.

...

Divadlo

Podzimní divadelní předplatné v Domě kultury v Kroměříži láká na klasiku a známá jména

predplatne perexUž před prázdninami byl v Domě kultury v Kroměříži zahájen předprodej na podzimní cyklus divadelního předplatného. V atraktivní nabídce budou od září do prosince letošního roku uvedeny čtyři inscenace a jedno bonusové divadelní představ...

Film

The Words: Slova, která změní život

the words plakatŘíct pravdu, nebo žít se lží? Toto je dilema, které v menší či větší míře asi zná každý. Většinou jde jen o malé “bezvýznamné” lži. Pokud ale jde o vaši kariéru, která pro Vás znamená téměř vše, už to rozhodování není tak snadné.

...