Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Tisk

szigetminiBudapešťský Sziget festival opět rozšířil svůj hudební program o několik hvězdných jmen. Zatímco mezi těmi stávajícími byste našly Queens of the Stone Age, Placebo, The Prodigy, Outkast, Skrillex, Lily Allen, Blink-182 nebo třeba Manic Street Preachers. Nově se teď můžete těšit na londýnskou skáčkovou divočinu Madness, hard-core elektro house v podání italských The Bloody Beetroots, popovou kočku Kelis a mnoho dalších.

 


Týdení Sziget festival se už přes dvacet let odehrává na ostrově v samém srdci historické Budapeště. Od 11. do 18. srpna na multižánrový festival přijede statisíce hudebních fanoušků z celé Evropy. Pořadatelé právě ohlásili deset nových jmen z  programu a my vám k nim přinášíme pestrou hudební ochutnávku.

sziget

Prvním z nově představených jmen jsou Madness, jedna z nejvýraznějších londýnských ska kapel. V předchozích ročnících Szigetu již dokázali, že opravdová ska party je zejména o zábavě, tanci a zpěvu. Stejného zážitku se dočkáme bezpochyby také letos, na Sziget dorazí během svého světového turné.

The Bloody Beetroots přivezou pořádnou dávku energie přímo z Itálie, můžeme očekávat pořádný hard-core elektro house nášup.

Kelis, americká popová ikona, který má na svém kontě již šest alb a třicet jedna singlů, je jednou z nejžádanějších hvězd současného popového nebe. Návštěvníci Szigetu se mohou těšit i na taneční pecky z nejnovějšího alba s názvem Food, které v dubnu vydalo Ninja Tunes.

Nejzvučnější antwerpská rocková kapela Triggerfinger se opět vrací na Sziget.  Jejich hudba v sobě zahrnuje tradičnější, old schoolový, ale přesto dynamický přístup k duchaplnému srdečnímu rocku.

Německý DJ Thomas Gold vydal svůj první debut v roce 2006 a nyní je jedním z nejuznávanějších producentů moderní dance music.

Francouzskou elektronickou scénu zastoupí Quentin Mosimann, vycházející hvězda mezi DJ a producenty, které jsou předpovídány velké zítřky.

Dále se nově můžete těšit na ruské ska v podání Leningradu, trio ze Southamptonu Band of Skulls, progresivní a elektro house v podání Denize Koyu, drum & bass Black Sun Empire nebo švédský hardcore punk INVSN.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu můžete koupit do konce července na www.ticketpro.cz nebo na stránkách festivalu. Více informací o programu, vstupenkách, ubytování nebo parkování najdete na www.szigetfestival.cz.

Pokud vás zajímá, jak taková nonstop hudební jízda po maďarsku vypadá, přehrajte si sestřih z loňského ročníku:

Sziget – Island of Freedom 2014, Budapěšť – ostrov Sziget, 11. - 18. srpna 2014

Zdroj foto: Sziget/Sándor Csudai


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Zbigniew Kalina: „Když vidím zajímavý styl chůze, okamžitě si ji na chodníku zkouším…“

200rozPozvání k rozhovoru přijal herec Zbigniew Kalina, jehož divadelním domovem jsou Městská divadla pražská. Právě v nich jej brzy čeká role Lorda Basingstoka v komedii A voda stoupá. Zbigniew se může pyšnit například Cenou Thálie pro mladého činoherce do 33...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Doteky zabitých – detektivka od Ivy Procházkové

doteky zabitych perex„U stolu sedí žena s plavými vlasy. Dalo se čekat, že přijde. Zabití přicházejí. Touží po pozornosti, touží po doteku. Plavovláska má roztržené šaty a pořezaný krk, je bledá. Ptá se: „A kdo umře teď?“

...

Divadlo

Nahlédněte do běžného dne manželského páru v důchodu

Happy end perexMuž a žena, kteří jsou spolu 60 let. Jejich svět se v průběhu let vtěsnal do jednoho bytu a oni se postupně stali jeden druhému nejen nejlepším přítelem, ale především pomocníkem.

 

...

Film

VŠEMI SMĚRY – cestou necestou za publicistikou

altNašim pravidelným čtenářům nemohla uniknout pozvánka na festival nezávislé publicistiky Všemi směry, který roztočil kolotoč otázek, diskuzí a workshopů na téma reportérství. Že jde o výjimečnou událost, sliboval i rozhovor s manažerkou projek...