Vypsaná fixa se do Zlína hodně těší! Budete tam?

Vypsaná fixa se do Zlína hodně těší! Budete tam?

Tisk

majales 200Nenápadnými, leč velmi nápaditými a originálními černobílými plakáty s vyzývavými dotazy (Bude tam pivo! Budeš tam? Budeme tančit a skákat! Budeš tam?) o sobě dal vědět Majáles Univerzity Tomáše Bati 2014, za jehož organizací stojí akční Studentská unie. Tento Majáles se uskuteční už 22. dubna na platformě 14|15 Baťova institutu. Půjde tedy o pořádnou open air party!

 

Vše samozřejmě začne majálesovým průvodem, který vyrazí ve 14 hodin od budovy Max32 a projde skrze město až k 14|15 Baťovu Institutu. Kromě spousty studentů uvidíte v čele průvodu sambový bubenický orchestr Tokhi & Groove Army, tanečníky a tanečnice z Dance Studia Starlight nebo žongléry z Ardor Viridis.

Od 15 hodin si pak všichni mohou s pivem v ruce vychutnávat pořádnou muziku! Představí se pardubická Vypsaná fiXa, která jistě doveze pecky z nového alba Krásný smutný den. „Těšíme se opravdu hodně, protože ve Zlíně si lidi na našich koncertech vždycky uměli užívat světa a tak věříme, že na Majáles to bude stejné. Z aparátu zazní naše písně, lidi vytančí poslední zbytky zimy a zvolí místního Ginsberga králem,“ říká frontman skupiny Márdi. „Zahrajeme mnoho písní z naší nový desky, kterou jsme ještě ve Zlíně nepředvedli a oznámíme datum naší podzimní návštěvy, kdy v tomto příjemném městě oslavíme naše kulaté narozeniny! Určitě to bude krásná akce,“ dodává.

Na ska notu se naladíte u slovenských Polemic a milovníci Charlie Straight by neměli opomenout vystoupení skupiny Lake Malawi s Albertem Černým, který nadšeně říká: „Do města našeho prvního videoklipu Lake Malawi se těšíme opravdu hodně. Moje sestra Karolína studuje návrhářství na UTB a doufám, že na koncert přijde taky. Připravujeme premiéru dvou nových písniček, teď je zkoušíme v Třinci. Používáme v nich harmonium, což jsou takové staré šlapací varhany, které mají krásný zvuk. Po koncertě zůstaneme, kdyby někdo chtěl pokecat, nebo si pohladit kouzelný kufr.”

Indie z Olomouce přivezou No Distance Paradise a zatančit v rytmech blues, funku a latiny si můžete s kapelou Bandaband. Vystoupí také vítězná kapela ze soutěže University Band Contest, jazzfunkoví Blue Tone Band.

Pro milovníky elektroniky je připravena stage v kavárně Šachmat, kde se představí například charismatický slovenský DJ EKG, duo Kenneth Spice a Peet Crue nebo moderátoři rádia Kiss Publikum Ondra Albrecht a DJ Stenli. Show nakoupnutou Red Bullem pak zaručí DJ Cube.

Nezapomeňte také na to, že se můžete stát králem nebo královnou majálesu! Stačí pouze vytvořit NĚCO na téma: Majáles – Oslava krás studentského života. Omezení jsou tři – musí vám být nad 18 let, výtvor musí být publikovatelný na Facebooku a v den Majálesu jej na pódiu musíte představit divákům. Návod naleznete zde. Svůj výtvor můžete poslat do neděle 20. dubna na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Přečtěte si také rozhovor s loňskou královnou Majálesu.

Více informací na: majales.utb.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Josefem Vágnerem k novému CD a singlu

200rozRozhovor s Josefem Vágnerem o novém CD a singlu Nezapírám si můžete přečíst v tomto článku.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Cesta do středu mozku se sympaťákem doktorem Benešem

200litV poutavé publikaci Cesta do středu mozku dává MUDr. Beneš, spolu s novinářem Martinem Čápem, možnost i laickým čtenářům zamyslet se nad fenoménem jménem „lidský mozek“. Sídlí lidská duše v mozku, jak vůbec náš mozek funguje a jaké jsou současné možnost...

Divadlo

Divadlo Archa: Kdo je srab a kdo je hrdina aneb představení Vadí-nevadí.cz

arc 200V září a říjnu můžete zavítat do divadla Archa na dokumentárně divadelní inscenaci Vadí–nevadí.cz od autorů Jany Svobodové a Philippa Schenkera. Ti spolu s hudebníkem Janem Burianem a videoartistou Jaroslavem Hrdličkou postavili na náměstí...

Film

Jak správně napsat rozbor filmu

RozborFilmu perexRadomír D. Kokeš se řadí k vyznavačům neoformalismu, jak potvrzuje jeho spoluúčast na české předmluvě ke kanonickému spisu Bordwella a Thompsonové Umění filmu. To znamená, že upřednostňuje průzkum toh...