THE BIRTHDAY MASSACRE a králíci z klobouku

THE BIRTHDAY MASSACRE a králíci z klobouku

Tisk

TBMLucerna Music Bar přežil minulou neděli návštěvu kanadských a temných vypravěčů. THE BIRTHDAY MASSACRE (TBM) přijeli do Prahy velice dobře naladěni. Na to, jakou hudbu hrají, byli všichni členové velice odvázání, působili dosti uvolněně a nasvědčovaly tomu i jejich úsměvy, které rozhazovali na všechny strany publika. Je až s podivem, jak málo lidí ale bylo v klubu na začátku. PHOSGENE GIRLS (PG) z Přelouče totiž hráli zhruba pro takových dvacet diváků před pódiem spolu s třiceti dalšími posluchači roztroušenými různě od baru až k postranním stolkům vedle hlavního místa dění. I proto začínala předkapela s asi hodinovým zpožděním, protože se čekalo na fanoušky, kteří popřípadě ještě dorazí. U PG se tak ale nestalo. V průběhu jejich vystoupení se postupně začal zaplňovat prostor před kapelou, jež si byla vědoma, že není hlavní hvězdou večera. 


Po uspávajícím rozjezdu se chopili situace TBM s jejich otvírákem Red Stars a diváci, i ti, co došli později, se dali do pohybu. Fialový pulzující králíček v kruhu na černém plátně svým barevným kontrastem dával jasně najevo, že TBM jsou zde.

Always, Pins & Needles, Happy Birthday, Blue, To Die For, Sleepwalking nebo třeba In The Dark byli těmi skladbami, při nichž publikum doslova šílelo a poslušně, jako stádo králíků, se pohupovalo do rytmu, jenž jim proniknul pod kůži až hluboko do masa.

Malá, ale šikovná. Tohle se nemusí říct jen a pouze v České republice. Protože tohle definitivně sedí i na ženskou divu Chibi. S jejím neustupujícím skandováním, hecováním si vydobyla postavení vůdkyně zatracovaných po celém světě. Nicméně sama sobě nemůže upřít lehkost, neoblomnost nebo jedinečnost, což jsou charakterizující faktory této femme fatale.

To, že jsou TBM naprostí pohodáři, nedokazují jen svou energií při samotném vystoupení, ale i v zákulisí, kdy chvilku po skončení sami přišli, až na zpěvačku Chibi, která má trvalejší problémy s hlasem; což ale vůbec nešlo poznat, mezi fanoušky a ochotně se s nimi začali bavit, fotit se apodepisovat cokoliv, co měli po ruce.

Co dodat, kdo byl, ví a užil si velice. Kdo jste nebyli, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak doufám, že vám to vyjde příště, protože TBM naživo jsou opravdovým potěšením pro lidské ucho.

TBMphoto

Zdroj foto: www.thebirthdaymassacre.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bejzo z Polemic: „Nálady sa v takom početnom týme zvyknú často meniť...“

bejzo polemicSlovenská legenda ska Polemic si užívá léta plnými doušky, a to především na festivalech. Nyní hráli i v samotném olympijském Londýně. Nejen o něm nám něco pověděl leader skupiny Bejzo.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jak chutně a bez výčitek jíst při cukrovce

sachar200Nakladatelství Noxi dělá v oblasti zdraví velmi záslužnou činnost. Další z jeho počinů je kuchařka maďarské autorky Krisztiny Vrábel „160 gramů sacharidů“ s lákavou výzvou v podnázvu: „Jezme chutně bez výčitek“. Taková výzva mě nikdy nenechá chladnou. ...

Divadlo

Dorian Gray, manipulátor v třpytivém oblaku

dorian 200Už je to více než sto dvacet let, co si svět může přečíst příběh o obrazu Doriana Graye. Mladíka, který si užívá života a díky záhadnému portrétu nestárne. Všechno špatné v jeho životě se odráží v obrazu a on zůstává krásný a neposkvrněný. Švandovo ...

Film

Hořké komedii Teorie tygra nechybí švih, vtip a černý humor


teorie tygra perexHořká komedie Teorie tygra je hodně i o spiklencích, kteří se nakonec postaví proti tichému ženskému teroru, byť je zahalen závojem přívětivosti a plků o tom, jak to vlastně ony myslí dobře. Povedený snímek Radka Bajgara to...