Stýská se vám? Zavzpomínejte si při písničkách.

Stýská se vám? Zavzpomínejte si při písničkách.

Tisk

200hudVydavatelství Popron připravilo hudební výběr plný emocí pro chvíle, kdy schází slova… Písničky pro posmutnělé dny, pro chvíle loučení, stýskání a vzpomínek.

 

 

 

 

Album obsahuje známé české písně s texty převážně od Marcela Zmožka, dále od Josefa Fouska, Michala Horáčka, Michala Penka, Zdeňka Rytíře, Eduarda Krečmara, Františka Řebíčka, Františka Stralczynského a Jiřího Zmožka.

Jako první se rozezní krásná baladická Až mě andělé skvěle otextovaná Josefem Fouskem a v úžasném podání Petra Spáleného. Společně s druhou v pořadí, Tam u nebeských bran v podání Jiřího Zmožka a Radoslava Brzobohatého a třetí Ó, pane náš nazpívanou Věrou Martinovou tvoří silnou trojku tohoto CD. Jsou přiměřeně nostalgické a díky jejich popularitě si je zpívají lidé při setkávání s rodinou a přáteli a to nejen při smutečních událostech. Je také pravdou, že zmíněné tři songy jsou poměrně často hrány při loučení se zesnulými, kteří již dříve projevili přání, aby zazněly na jejich pohřbu. Ačkoli to zní paradoxně, považuji to za velké vyznamenání autorům i interpretům.

hud

Dalších 14 písniček obdobného charakteru ponechá posluchače v jejich smutném rozpoložení plném vzpomínek. Snad to někomu může pomoci v okamžicích, kdy nemá chuť se smát. Hudba má zázračnou moc. Umí ovlivnit pocity a nálady. Někdy je potřeba prožít si smutek se vím všudy a znovu si poplakat třeba zrovna při poslechu písní, které měli rádi lidé, co s námi již nejsou. A nemusí být zrovna na Onom světě.

Cédéčko si však můžete pustit pouze jako kulisu ve chvílích pohody, kdy – slovy klasika – není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo... Tuto písničku tam sice nenajdete, ale taková Už mi lásko není dvacet let je přeci také fajn!

Tracklist CD:
1. Petr Spálený - Až mě andělé 00:04:05
2. Jiří Zmožek & Radoslav Brzobohatý - Tam u nebeských bran 00:03:52
3. Věra Martinová - Ó, Pane náš 00:04:02
4. Michal Penk - Bílá noc 00:04:13
5. Jakub Smolík - Ave Maria 00:04:47
6. Marcel Zmožek - S láskou (Balada pro Adélku) 00:02:35
7. Jakub Smolík & Viktorka Genzerová - Říkej mi táto 00:04:21
8. Michal Penk - Nestrojte svět do siluet 00:05:06
9. Jiří Zmožek - Dvě slůvka 00:02:07
10. Jakub Smolík & Jiří Zmožek - Prý chlapi nebrečí 00:04:37
11. Jiří Zmožek - Slzy sedmi bolestí 00:04:11
12. Viktorka Genzerová - Ráda vás mám 00:03:21
13. Jiří Zmožek & Marcel Zmožek - Už mi, lásko, není dvacet let 00:04:07
14. Jakub Smolík - Roky bez mámy 00:04:01
15. Samson a jeho parta - Jantarový komnaty 00:03:15
16. Jiří Zmožek & Marcel Zmožek - To býval ráj 00:03:26
17. Marcel Zmožek a Josef Zoch - Až jednou setkáme se tam 00:04:13

Písničky pro chvíle vzpomínek/ různí interpreti (CD)
Vydavatelství: Popron (www.popron.cz )
Celkový čas: 01:06:19
Hodnocení: 75%
Album si můžete objednat ZDE http://www.popron.cz/ruzni-pisnicky-pro-chvile-vzpominek-cd/s-205231/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radek Šubrt: „Důležité je, že jíst se bude vždycky!“

radek subrtS šéfkuchařem luxusních restaurací Radkem Šubrtem se v těchto dnech můžete potkávat na televizních obrazovkách, kde vystupuje jako jeden z porotců kulinářské show Masterchef. Co si o ní myslí? Jaké je jeho oblíbe...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Uhrančivý tanec podsvětím

Zoran Čirić hobo„Dýdžej“ Hobo je drsňák každým coulem, žije od mejdanu k mejdanu, svět má zalitý alkoholem a zakrytý dýmem z cigaret a jointů. Donedávna byl pouhým Zoxem a svou přezdívku Hobo používal jen v klubu, kde pouštěl hudbu....

Divadlo

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...