Richard Müller přiveze do Zlína jedinečný projekt Hlasy

Richard Müller přiveze do Zlína jedinečný projekt Hlasy

Tisk

200rozVečer plný největších hitů legendárního slovenského zpěváka Richarda Müllera bez jediného hudebního nástroje! Takový bude koncert, který se uskuteční 3. listopadu 2013 v sále nového Kongresového centra ve Zlíně.

 

 

 

Oblíbený zpěvák přijede do Zlína s unikátním projektem „HLASY“. Několikanásobný Zlatý Slavík se spojil se skupinou Fragile a zazpívá nově upravené skladby bez použití jediného nástroje. Fanoušci se tak mohou těšit na nové album a turné. Jen čisté hlasy a dech beroucí forma interpretace „a cappella“.

„Oslovil jsem Braňa Kostku a ten řekl ano. Upřímně musím přiznat, že tak těžkou práci jsem za 30 let v mé kariéře ještě nezažil. Představoval jsem si to daleko jednodušeji. Je to ale těžká, velmi těžká práce. Zpívat s hlasy znamená, že tam nejsou žádná kytarová ani jiná sóla. Zatím se mi pracuje velmi dobře, protože to jsou všechno moc příjemní lidé“, chválí skupinu Fragile Richard Müller. 

roz1

Skupinu Fragile tvoří zpěváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Všichni se na spolupráci s Richardem velmi těšili.

“Je to pro nás pro všechny velká výzva. Pro nás je Richard Muller nejideálnější interpret a takový model spolupráce je zkrátka dokonalý. Všichni ve skupině máme velmi rádi jeho hudbu. Toto je projekt, který sebou přináší strašně moc práce, i tak se ale na to velmi těšíme”, s nadšením říká Braňo Kostka.

Za nacvičením každé skladby jsou hodiny a hodiny dřiny. Pro Richarda Müllera a celou skupinu Fragile je to však napínavé až nebezpečné dobrodružství. Stačí, když jeden udělá chybu a celá skladba je vniveč. Proto je název Fragile (křehký) víc než výstižný. HLASY si v podání “ a cappella” připravily nejen hity, ale také méně známé skladby zpěváka.

“Výběr skladeb jsem nechal na Braňovi. Přeci jenom skladba, která mně se zdá dobrá, se nemusí hodit na tento způsob interpretace. Ale v podstatě jsme se shodli. Není tam titul, který bych nechtěl prezentovat”, vysvětluje proces výběru skladeb Richard Müller. 

roz

Turné HLASY zavítá v září a říjnu celkem do 30 měst České i Slovenské republiky. O koncert je mezi pormotéry velký zájem, ale vše naráží na omezený počet volných termínů. Zlín byl do turné zařazen na základě přání samotného Richarda Mullera: podle jeho vyjádření patřil poslední vyprodaný zlínský koncert (v listopadu 2011) k nejlepším zážitkům z celého tehdejšího turné!
„Koncert byl tehdy vyprodaný měsíc před datem konání – a podobný zájem registrujeme i letos. Vstupenky v předprodeji rychle mizí. Určitě bych zájemcům doporučil neokládat nákup na poslední chvíli, protože kapacita sálu je omezená,“ uvedl ředitel pořádající agentury Michal Žáček.

Vstupenky jsou k dostání v obvyklých předprodejích sítě TICKETPORTAL.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Jaroněk: Starý lovec už jen tak bezmyšlenkovitě do všeho nekouše

Jaronek zralok perexCo si mnozí z nás představí, když se řekne ,,velký bílý ŽRALOK“? Hádám, že jste si právě vybavili nezastavitelného zabijáka, nejen díky filmu ,,Čelisti“ obecně vžitý předsudek. Nemám pravdu? Tito tvorové ale za svou robustnost ne...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Fleret - Umělci na šňůře

200litFleret - Umělci na šňůře, tak se jmenuje oficiální publikace ke 30. výročí legendární a svébytné kapely z Vizovic. Napsal ji inspicient Městského divadla Zlín Jakub Malovaný, který toho s “ogary” nemálo prožil. Nashromáždit se mu podařilo obdivuhodné množs...

Divadlo

Faust na deskách Buran Teatr v Brně

Faust 200Nejdřív několik základních informací:  BURANTEATR se zrodil v létě 2003 v hlavách dvojice studentů Divadelní fakulty JAMU Zetela a Jana Šotkovského – z potřeby realizovat své představy o divadelním provozu mimo existující divadla. Zakladatelé se tehd...

Film

Hořící keř zaplál

Hoorici ker 200Jen na HBO spatříme nový český film Hořící keř, který se vrací k tragickému, ale nikoli marnému protestu Jana Palacha proti posrpnové okupaci Československa. Řadí se mezi početné výpovědi ...