Karel Gott byl ozdobou gala koncertu Alexandrovců v Kremlu

Karel Gott byl ozdobou gala koncertu Alexandrovců v Kremlu

Tisk

200hudKdyž Karel Gott zpívá s Alexandrovci, je to pro něj vždy úplně jiný zážitek. Je to prostě úplně něco jiného, než když zpívá Trezor. Před pár dny si s nimi zazpíval v Moskvě v rámci 85. výročí tohoto největšího armádního souboru. Byl jedním ze tří zahraničních hostů, pozvaných na slavnostní koncert věnovaný tomuto jubileu a jelikož byl v minulosti přítomen i oslavám 75. a 80. výročí, můžeme skutečně konstatovat, že pro Alexandrovce hodně znamená, mají jej jaksi za svého a i jinak v Rusku patří k velmi vyhledávaným umělcům.


Sám Viktor Kadinov, vedoucí souboru Alexandrovci, jej považuje za ozdobu společných koncertů.

Karel Gott se stal prvním zahraničním umělcem, kterému byla u příležitosti 85. narozenin souboru udělena medaile – cena Alexandra Alexandrova, zakladatele Alexandrovců. Tohoto ocenění si Mistr velmi váží.

hud

Začátkem prosince Alexandrovci navštíví Českou republiku. Představí českému publiku nový program, a protože se bude jednat o sérii vánočních koncertů, bude to repertoár jak jinak než vánoční. Jako hosté Alexandrovců vystoupí na všech koncertech Eva Urbanová a Petr Kolář, pražský koncert obohatí navíc budapešťský symfonický orchestr 100 cikánských houslí.

Záštitu nad všemi koncerty turné převzal ruský velvyslanec Sergej Kyselev, záštitu nad brněnským koncertem primátor statutárního města Brna pan Roman Onderka a nad ostravským koncertem primátor statutárního města Ostrava pan Petr Kajnar.

hud1

Termíny vánočních koncertů ruského armádního sboru Alexandrovci:
1.12. – Praha TipSport Arena - od 15:00 a 20:00 hod
3.12. – Ostrava ČEZ Arena
7.12. – Brno - Kajot Arena
8.12. - České Budějovice - Budvar Arena
9.12. – Pardubice - ČEZ Arena

Předprodej vstupenek v sítích Ticketpro a Ticketportal v cenových kategoriích od 350,- Kč.
Více informací na www.alexandrovci.eu

Foto: archiv Alexandrovci


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Národní knihovna ČR

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Chcete se bát? Povídky Dauphne du Maurier vám to umožní

ptaci a jine povidky 200V únoru vydalo nakladatelství Motto povídkovou knihu britské autorky Dauphne du Maurier s názvem Ptáci a jiné povídky. Ano, ti slavní Ptáci, kteří tak proslavili jejího krajana, režiséra Alfreda Hitchcocka. Takže asi tu...

Film

Negativní postavy mám raději, říká čerstvý padesátník, herec Roman Luknár

roman luknar perexZnámou tváří je Roman Luknár už od svých dětských let, kdy začal hrát ve slovenském filmu a televizi, zatímco české publikum se s ním seznámilo až poměrně nedávno. To už byl vystudovaným hercem, ale do Česka si zpravidla jen tak...