Seriál v hudbě: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1

Seriál v hudbě: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1

Tisk

200hudSledujete americký seriál The Walking Dead? Holdujete indie hudbě? Máte rádi filmové a televizní soundtracky? Nebo si jen chcete pustit nějakou zajímavou kompilaci? Pokud jste aspoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, pak tu pro vás mám skvělé doporučení.

 

 

 

Jamie N Commons v úvodní písni Lead Me Home přímo laská svým úžasným a plným hlasem. Tento mladý Brit tak v ani ne dvouminutové písničce nastíní celkovou atmosféru jak alba, tak by se dalo říct, že i seriálu.

hud

Druhá skladba je instrumentální úvodní znělka. Z lehce zneklidňující skladby čiší očekávání, napětí, ale i přijetí reality. Velmi dobře komponová. A dobře vystihuje atmosféru.
Již nefungující indie kapela Voxhaul Broadcast přispěla se svou troškou do mlýna úžasnou skladbou. Zbožňuju houpavý začátek skladby a silný, zastřený hlas zpěváka, který opěvuje rozmanitost přírody a zpívá, že v srdci každého člověka je kus vlka. Příjemná píseň, která se skvěle hodí do tohoto postapokalyptického světa.

Poťouchle veselá, svižná a rázná písnička je Love Bug od jižanské kapely Baby Bee. Musí rozproudit krev v žilách každému, kdo si ji poslechne. Jako paprsek naděje prosvětluje album.
Britský hudebník Fink má na svědomí nejdelší (5:33) písničku na této kompilaci. Má delší rozjezd a jako by se vytratila radost a přichází dumání, možnost k sebereflexi. Mám pocit, že písnička přešlapuje na místě a čeká, jak se to vlastně všechno vyvrbí. Pro mě nejslabší kousek, ale nemůžu popřít fakt, že do celkového konceptu alba se hodí dobře.

Indie kapela z Islandu Of Monsters and Men vábí svou lehkostí a pohádkově kouzelným duetem v písni Sinking Man. Člověk si tuto skladbu lehce zamiluje.

Předposlední kousek The Parting Glass je tradiční skotská a irská píseň, která se často zpívá při nejrůznějších shromážděních. Duet si vystřihly herečky ze seriálu: Emily Kinney (hraje Beth Greene) a Lauren Cohan (hraje Maggie Greene). Skvěle zazpívaná klasika.

Soundtrack uzavírá další kapela, Delta Spirit s písní Running. Tleskání rukou, atmosféra laděná do bluesu a houpavý hlas vytváří dohromady tu správnou písničku na závěr.

Nestává se mi často, abych poslouchala soundtracky. A už vůbec ne k seriálům. Ale zrovna tento mě tak chytnul a nadchnul svou jednoduchostí, lehkostí a vyvážeností. Jsou to písně silné duchem, a proto se hodí třeba i pro dumavé povahy. Zkuste si poslechnout:

Název nosiče: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1
Interpret: různí
Žánr: různí umělci, převážně indie
Skladby: 01. Jamie N Commons – Lead Me Home, 02. Bear McCreary – Main Title Theme, 03. Voxhaul Broadcast – You Are the Wilderness, 04. Baby Bee – Love Bug, 05. Fink – Warm Shadow, 06. Of Monsters And Men – Sinking Man, 07. Emily Kinney, Lauren Cohan – The Parting Glass, 08. Delta Spirit - Running
Stopáž: 28:55
Vydavatelství: Universal Republic
Hodnocení: 80 %

Zdroj foto/obálka: internet


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj luxusní koníček

r„Kdyby mi někdo před pár lety vylíčil, kam všude se s fotoaparátem podívám, že budu kvůli focení vstávat před svítáním a dobrovolně vláčet batoh plný objektivů, vysměju se mu. Proč podstupovat takové nepohodlí, když je tolik jiných, kteří mi krásy světa zpros...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Christianizace a utváření křesťanské monarchie

christianizace200I v anglicky psané literatuře se docela často vyskytují tematicky ujednocené sborníky, sepsané odborníky z různých zemí - a může nás těšit, že mezi nimi nalezneme též české autory, zacílené na české (československé) teritorium. Bohužel...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

Ace Ventura: chlap s gumovým ksichtem

altAce Ventura (1994) je detektiv, který chrání a vyšetřuje zločiny na zvířatech. Jde o dost odlehčené téma, a tak hlavní roli ztvárňuje Jim Carrey, který se v každé scéně ksichtí snad nejlépe ze všech jeho fil...