Tony Ducháček a Garage pogratulují klubu Mersey

Tony Ducháček a Garage pogratulují klubu Mersey

Tisk

garage 200V rámci oslav 20 let klubu Mersey se představí vynikající česká kapela Garage. Skupina byla založena basákem Ivo Pospíšilem právě v tomto roce přímo v jedné garáži na pražském předměstí v Klukovicích.

 

 

V průběhu 80.let Garage (tehdy pod názvem Garáž) patřila k nové generaci mladých nezávislých kapel inspirovaných punkem, postpunkem, pub rockem a novou vlnou. Zatímco starší generace českých undergroundových kapel (Plastic People of the Universe, DG 307) vytvářela ponuřejší skladby inspirované Frankem Zappou, The Fugs, Velvet undergroundem, Captainem Beefheartem, minimalistickou a experimentální klasickou hudbou, nová generace kapel, reprezentovaná Garage byla více přímým rock and rollem.

Za komunistického režimu v průběhu 80.let bylo kapele zřídka dovoleno hrát oficiálně. Po revoluci 1989 zažila Garage jakýsi vrchol své kariéry - rozsáhle vystupovala a cestovala po Čechách a západní Evropě. Předskakovala také na koncertě Iggyho Popa v Praze.

garage

Tony Ducháček a Garage, oslava 20 let Mersey
24.10.2013 od 20 hodin
Klub Mersey, Minská 15, Brno
www.mersey.cz

Cena vč.popl. 290,-

Předprodej: Ticketpro, Ticketportal, Ticketart
Vstupenky do mobilu: www.smsticket.cz

O vstupenky si můžete zasoutěžit zde: http://www.kultura21.cz/souteze/7809-soutez-duchacekagarage


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anna Julie Slováčková: Chtěla bych, aby lidé měli rádi sami sebe

a s200Mladou herečku a zpěvačku Annu Julii Slováčkovou můžete již několik měsíců vídat na prknech Divadla Kalich jako Rózi v kultovním muzikálu Krysař. Jak se s novou rolí sžila a jaké plány má v novém roce 2018 se dočtete v následujícím rozhovor...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

KOMIKS TICHOŠLAP mě donutil kreslit

Tichoslap 200Kvůli muži svého srdce dělají ženy častokrát podivuhodné věci, natož jedná-li se o neobvyklého superhrdinu! Když se mi dostal do rukou komiksomán Tichošlap autorů Sylvy Lauerové a Jiřího Cardy, stále jsem přemýšlela, jak recenzi tentokrát p...

Divadlo

Jidáš Noid Bárta Superstar

Jesus perexPředstavení oblíbeného muzikálu Jesus Christ Superstar se po několika letech opět vrátilo na divadelní prkna. Od roku 2010 jej mohou diváci zhlédnout na pódiu Hudebního divadla Karlín.

...

Film

Frankenweenie - Domácí mazlíček: Když vědu neděláme s láskou

Frankenweenie-plakat-200Film z produkce Walt Disney Pictures s prapodivným názvem Frankenweenie - Domácí mazlíček je animovaným příběhem chlapce Viktora a jeho psa Sparkyho. Když Viktor nečekaně přijde o svéh...