Device – zpěvák Disturbed představuje svůj nový projekt

Device – zpěvák Disturbed představuje svůj nový projekt

Tisk

200hudV květnu 2012 oznámil David Draiman, zpěvák a frontman kapely Disturbed, že spolu s bývalým kytaristou Filter, Genem Lenardem, chystá vedlejší projekt. Tak se zrodilo uskupení Device, 9. dubna tohoto roku, které vydalo eponymní desku.

 



Řádnými členy kapely jsou pouze David Draiman – zpěv, a Gene Lenardo – kytara. Na turné si najali sezónní členy: Willa Hunta – bicí, a osobu vystupující pod jménem Virus – kytara. Album je nabité hvězdnými hosty a to je jistě jeho (hlavní) devízou. Hudebníci, kteří si na tomto albu zahostovali, jsou: Lzzy Hale (Halestorm), Serj Tankian (System Of A Down), Geezer Butler (Black Sabbath), Tom Morello (Rage Against The Machine), M. Shadows (Avenged Sevenfold), Glenn Hughes (Deep Purple).

A jak že to vlastně zní? Hudba Device je příjemně rocková; zní velmi podobně jako Disturbed, ale řekla bych, že je spíše určená širšímu publiku. I když David Draiman předesílal, že by chtěl vytvořit album elektronické a industriální, něco ve stylu Nine Inch Nails, tak bych rozhodně neřekla, že tomu tak je. Cpát do hudby elektroniku může být sice moderní a v této době žádané, ale album mi spíš připadá pohodově rockové a snad až nadčasové.

hud

Otvírák alba, You Think You Know, je nadupaná písnička, kterou bych si klidně spletla s tvorbou Disturbed. Skočné, nápadné, chytlavé. V jednoduchosti je krása.
Penance - tak tady už slyším nějaké ty industriálně-elektronické prvky, ale opět cítím velký vliv experimentálních Disturbed. Ale podle mého názoru to není na škodu.
Vilify – to je poněkud tvrdší písnička, kde David Draiman ukazuje svá kouzla s hlasem a bezchybným frázováním. Trochu to postrádá drajv, ale rozhodně to má něco do sebe. Po několika posleších tu písničku z hlavy jen tak nevypudíte.
Na albu se nachází i jeden cover, a to nesmrtelné písně Close My Eyes Forever od Lity Ford a Ozzyho Osbournea. Hostuje tu hvězdička Lzzy Hale z Halestorm, avšak já bych uvítala ženský vokál se sytější barvou hlasu – napadá mě třeba Doro Pesch.

hud1

V Out of Line určitě všichni ocení dva pány muzikanty - Serje Tankiana a Geezera Butlera. Je to pěkné osvěžení už tak svižné a nápadité písničky. Prostě povedené!
Musím říct, že v písni Hunted mi elektronická složka připadá velmi rušivá, až nepatřičná. Pokud by se vynechala, šlo by o obstojnou rockovou píseň. Mně připadá překombinovaná.
I v další písničce, Opinion, na mě to elektronické kouzlení působí předimenzovaně. Ale chápu, že kapela chtěla vyzkoušet něco nového. Slavný Tom Morello opět ukazuje, že umí.
War of Lies je pěkně našláplá písnička, ale ze začátku mi k sobě moc nešel vokál s hudbou.
V písni Haze se představil zpěvák M. Shadows z Avenged Sevenfold a ačkoliv tuto kapelu nemusím, tak toto jeho hostování se povedlo. Haze je lehká, svěží až popová.
Album uzavírá nejdelší píseň z alba, Through It All, která mě dostala až slizkým hlasem Glena Hughese. Ten výborně pasuje k čistým, vymazleným vokálům Draimana. Z písničky mám stejný pocit jako z Close My Eyes Forever. Paráda!


Hlavním tahákem je Draimanův nezaměnitelný vokál, příjemné rockové kapely a osloví určitě i nával hvězdných hostů.

Mrknout se na klip Vilify můžete třeba tady:


Název nosiče: Device
Interpret: Device
Žánr: rock/industrial metal
Skladby: 01. You Think You Know, 02. Penance, 03. Vilify, 04. Close My Eyes Forever (feat. Lzzy Hale), 05. Out of Line (feat. Serj Tanki + Geezer Butler), 06. Hunted,
07. Opinion (feat. Tom Morello), 08. War of Lies, 09. Haze (feat. M. Shadows), 10. Through It All (feat. Glenn Hughes)
Stopáž: 40:22
Vydavatelství: Warner Bros. Records
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto/obálka: deviceband.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naším závazkem je uspokojit potřeby všech čtenářů

Roman Svitak 200Nakladatelský dům Grada vstoupil na trh s třemi novými značkami pro své knihy. Co za tímto krokem stojí a jaké se očekávají výsledky? Vyplatí se tímto způsobem investovat dovnitř firmy nebo vše převálcují elektronické knihy? A proč GR...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Julian Hirtmann se vrací ve čtvrtém dílu série s Martinem Servazem

 

big noc-bSt-364296 200Na pulty českých knihkupectví se dostal již čtvrtý díl bestsellerové série s Martinem Servazem od francouzského spisovatele Bernarda Miniera. I tentokrát se můžete těšit na pořádně temný příběh, který budete n...

Divadlo

Úniková hra Faust vás vtáhne do mystické historie

faust200Únikovou hru Faust si můžete užít v prostoru Enigma Prague (Svornosti 18, Praha 5-Smíchov). Koncipována je tak, aby si hráči nejenom „zahráli“, ale dozvěděli se i něco z jednoho z nejstarších českých a pražských mytologických příběhů.

...

Film

Vendetu? Nebo něco ostřejšího?

200filmGiovanni Manzoni/Fred Blake (Robert De Niro) byl dříve mafiánským bossem velké rodiny. Nyní je ale už starý, chce mít klid i bezpečí, a to jak pro sebe, tak pro ostatní členy své rodiny – svou impulzivní ženu Maggie (Michelle Pfeiffer), překrásnou dce...