Open air: den první

Open air: den první

Tisk

open air 200První oficiální festivalový den se návštěvníci probudili pod lehce zamračenou oblohu. Ta se bohužel usmívat nezačala, zhruba v jednu odpoledne se na areál snesl hustý déšť, který s přestávkami značně omezoval zábavu až do půl desáté večerní. Přesto nikdo nepřišel o žádný hudební zážitek. Co neuniklo nám?

 

Nejenže počasí neodradilo návštěvníky, ale ani kapely. O všech vystupujících, kterým do toho hrál navíc silný liják, se rozhodně dá říct, že naopak do svých show dávali snad ještě víc energie než jindy. Jakoby chtěli těm 'pláštěnkářům' pod sebou dopřát trochu toho rozehřátí. A rozhodně se jim to dařilo!

Ukrutný déšť sekundoval i energickým Cartonnage. Pár desítek příznivců ale s úsměvy na rtech a kapucemi na hlavách poctivě pařilo. A i na podiu si to partička evidentně užívala. Zpěvačka Vanda Choco za doprovodu tanečnice vytvářela fascinující kreace a v tylové sukni se srdíčky vypadala skutečně impozantně. I přes nepřízeň počasí spolu s Arminem Effenbergerem hýřila dobrou náladou. O tom, že tohle duo (na živo ještě doplněné Jirkou a Ondrou Veselým) platí za příjemné a nadšené hudebníky, není pochyb. V připravovaném rozhovoru (již brzy) rozhodně posoudíte sami!

oaf cartonnage

Headliners včerejšího večera, Skunk Anansie, mají pověst pohodářů. A to údajně takového formátu, že zahrají pro dvacet lidí stejně nadšeně, jako pro vyprodanou arénu. Deset párů tleskajících rukou sice pod podiem nebylo, ale kýžené tisícové davy se v tomhle počasí skutečně nedostavily. Jenže tahle britská partička do toho skutečně dala naprosto všechno! Až mytologicky působící zpěvačka Skin ve vesmírném úborku podtrhovala kouzlo skvěle (na)laděné kapely. Její pavoučí nožky a drobný dojem se octli v úžasném protikladu jejího silně mrazivého hlasu. Ona ani zbytek kapely návštěvníky nešetřili už od prvních tónů, které se rozezněly lehce po půl desáté. Atmosféra stoupala s každým dalším songem, lidé se potutelně a spokojeně usmívali. Už na tiskové konferenci Skunk Anansie prozradili, že playlist bude složený jak ze starších hitovek, tak i z novějších kousků. A skutečně se jednalo o vyvážený set songů, který rozhodně lze prozatím považovat za ten nejlepší hudební zážitek tady v Panenském Týnci!

oaf cartonnage

Ačkoliv si každý přál, aby co nejdřív průtrž ustala, déšť si odnesli právě až Skunk Anansie. Od jejich koncertu nespadla už ani kapka a zůstalo tak o dost příjemněji až do hluboké noci. Nebe se v sobotu ráno dokonce usmívá! Doufejme, že poslední festivalový den už nám bude přáno, protože dnešek se bude točit okolo legendárních UNDERWORLD!

Zdroj foto: www.facebook.com/openairfestival


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Minulost, jak jste ji ještě neviděli!

historie v kostce 200Nakladatelství Universum jednoduše umí vydávat vynikající encyklopedie, o tom už jsme se přesvědčili mnohokrát. Edice ..v kostce nabízí již několik pozoruhodných titulů a v srpnu ji doplnil neméně působivý díl Historie v kostc...

Divadlo

Od mejdanu po drama. Ve Švandově divadle připravují Chlast, divadelní adaptaci stejnojmenného kultovního filmu

chlast 200Divadelní adaptaci snímku Chlast oceněného v roce 2021 Oscarem za nejlepší cizojazyčný film uvede koncem dubna Švandovo divadlo v Praze. Autory adaptace jsou režisér filmu Thomas Vinterberg a Claus Flygare. Ti svou divadelní verzi Chlastu postavili n...

Film

Pečlivě dávkovaná smrt
ImageVálečné drama ze současného divokého východu vypráví přímočarý akční příběh o tom, jak speciální francouzské komando zachraňuje odvážnou novinářku Elsu ze spárů teroristických únosců. Překvapivě snadná záchrana z vězení s...