Open air: den nultý

Open air: den nultý

Tisk

open air 200Včera odstartoval v Panenském Týnci čtvrtý ročník Open Air festivalu. Ačkoliv se brány celého areálu a všech hudebních plácků otevírají až dnes, my jsme si nemohli nultý den nechat ujít. Jak vypadal čtvrteční warm-up s free vstupem?

 

 

Je pravdou, že se fronty nestáli nikde a nedostatkem prostoru kolem sebe též nikdo trpět nemohl. Přesto vládla v první půlce otevřeného areálu přátelská atmosféra, kterou začali se svým indie popem Tommy Indian. Představili se v kryté stage Právo, která se stala vedle Amundsen Artic Zone jediným hudebním útočištěm pro startovací den.

V pět odpoledne je vystřídala táborská formace Please the Trees. Ačkoliv by si bezesporu zasloužili početnější obecenstvo, koncert připomínal spíš privátní akci. Přesně šestatřicet očí sledovalo dění na podiu od začátku, ale postupně posluchačů přibývalo. A neodcházel nikdo. Komorní atmosféra ještě podtrhovala čistý zvuk kytary a bicích, a kapela dávala do toho tolik nadšení, jako pro vyprodanou halu. Celý svůj čas využili naplno, songy povětšinou přecházeli plynule do jiných melodií. Jen sem tam nechali nevelké publikum zatleskat, ale i těch pár desítek rukou dokázalo vytvořit příjemnou povzbuzovačku.

open air"Ahoj! My jsme Vypsaná fixa," ozvalo se úderem půl desáté ze stage za tonů Benzínky. Bezesporu kluci ze San Piega byli čtvrtečním headlinerem, stejně to ale úplně jednoduchý neměli. Prvních pár písniček probíhalo takové lehké oťukávání (pro někoho možná i seznamování), ale od půlky koncertu si to evidentně už užívali obě strany pořádně.

Chvíli tak moc, že trochu Márdímu vypadával text, takže Holka s lebkou se stal skutečně ojedinělým zážitkem. Stejně jako Lunapark, kam se vkradlo pár swingových tónu, které pak umocnili 'pogovací' refrén. Sice se rozloučili historkou o jejich seznámení, ale rozprouděné publikum si vyskandovalo ještě přídavek v podobě Barový turistiky a Antidepresivní rybičky.

open air mardi

Půlnoční překlenovačkou do dnešního dne se šapitó stalo synonymem dekád minulých pod taktovkou DJ Jirky Neumanna. Kdo raději k poslechu a tanci volí soudobější muziku, určitě byl potěšen právě v Artic Zóně, kde hlavní slovo měl drum’n’bass. Warm – up den to rozhodně nebyl špatný a my už jsme zvědaví, co za hudební zážitky přinese páteční den!


Zdroj foto: Creative block - www.facebook.com/CreativeBlockCZ


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lidé se necítí v horách jako doma…

sisa 200Když jsem poprvé uviděla Sisu před čtyřmi lety u nás ve Frýdku – Místku na pódiu a slyšela ji zpívat, měla jsem pocit, že jsem v tu chvíli nejšťastnější ve svém životě. Znala jsem ji předtím tak trochu z televize, ale realita byla, co se týká zpěvu, ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tashlinův svět, který není

svet ktery neni 200Mám ráda knížky Franka Tashlina i nakladatelství Baobab. Obě jména jsou zárukou kvality a příjemných zážitků, takže když se mi dostal do rukou třetí komiks Franka Tashlina – Svět, který není, neváhala jsem ani minutu a začetla jse...

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Anna, Elsa a Olaf slaví Vánoce

Vanoce s Olafem 1Princezna Anna a královna Elsa připraví pro obyvatele Arendelle nádhernou vánoční oslavu. Všichni však odejdou brzy, protože si chtějí užít své vlastní váníční tradice. Anna a Elsa si uvedomí, že na na rozdíl od ostatních ony d...