Rock for People prakticky: festivalový průvodce

Rock for People prakticky: festivalový průvodce

Tisk

rock for people 200Největší český hudební festival se nezadržitelně blíží. Svátek hudby se bude konat již za pár dní! Už máte v line-upu vytipováno, co si rozhodně nenechat ujít, adepty na nové oblíbence a nějaký zajímavý doprovodný program k tomu? Většina návštěvníků už asi ano. Víte, kolik zaplatíte za kemp a kde bude kupříkladu bankomat? Začtěte se do následujících praktických informací a tipů.

 

O tom, že Rock for People nabízí nejrůznější časově či jinak omezené zvýhodněné nákupy vstupenek, pravidelní návštěvníci vědí. Pokud jste se rozhodli, že vyrazíte, teprve před pár dny, tak si na celo-festivalovou vstupenku nachystejte 1.800,-. Plánujete-li k tomu bydlet ve stanovém městečku, připravte si 400,- (100Kč = jedna noc)+ 50,-jako vratnou zálohu na pytel s odpadky. Pokud vyrážíte v pohodlí auta, tak vás na další tři stovky přijde parkování. Jestli se ale nebojíte hodit na záda batoh a nemáte hrůzu z cestování vlakem, tak rozhodně využijte ČD. Ty totiž s festivalem spolupracují už několik let formou nabídky polovičního jízdného. Pokud si necháte orazítkovat v informační zóně ve festivalparku jízdenku, na kterou jste se do Hradce dopravili, cesta zpáteční je zdarma. Festival také díky podpoře samotného Hradce Králové může opět návštěvníkům nabídnout kyvadlovou dopravu z Hlavního nádraží k areálu. Jízdné je samozřejmě pro účastníky zdarma.

Výprava na festival vyjde finančně skoro jako malá dovolená u moře. Myslete nejen na výše zmíněné poplatky za vstup, cestovné či parkování a nocleh, ale i na útratu uvnitř areálu. Letos si připravte 50 korun jako zálohu za vratný kelímek na pivo v rámci ekologického přístupu (palec nahoru!), který vám (při obětování těch pár drobných) může později sloužit jako fajn suvenýr. O tekuté zlato (a nejen to obyčejné, ale i to ovocné ‚holčičí‘) se i letos stará Staropramen. Vedle několika jejich druhů piva naleznete po celém areálu snad tu nejpestřejší festivalovou jídelní nabídku. Každoročně se tu objevují stánky i s vegetariánskými jídly, orientální kuchyní, ovocná zastaveníčka a podruhé přivítá labužníky i Staropramen Potrefená husa. O tom, že dobrou náladu tvoří mimo alkoholu a dobrého jídla i dodržování pitného režimu, ví pořadatelé své. Proto je opět připraven prodej balené vody po 1,5 litru za pouhých 20,-. Stejně jako na všech ostatních festivalech, vlastní jídlo a pití se do areálu vnášet pochopitelně nesmí. To návštěvníci mohou konzumovat v pohodlí vlastních stanů, a pro ty, kdo jsou líní si vozit vlastní zásoby, budou samozřejmě i u campu připraveny stánky s občerstvením. Kdyby se vám náhodou stalo, že útratu neodhadnete střízlivým okem, i letos vás zachrání bankomat od Ery, umístěný před branami areálu.

rock for people mapka

Pro ty, kteří by si rádi na chvilku odpočinuli od čtyřdenního hudebního nářezu, je připravená i jiná kultura a zábava. Pražské kino Aero se přestěhuje do Hradce a nabídne několik filmových perliček (například Alois Nebel, Děcka jsou v pohodě nebo Melancholia). Konat se bude i několik workshopů o dj´s umění a slibovaný je i přírodovědný stan, kde se zájemci mohou přiučit něco o DNA a molekulách. Svůj prostor dostane i další z hlavních partnerů T-Mobile. Ten připraví již tradiční Festival Lockers (pro uživatele růžového operátora zdarma, pro ostatní za 50,-) a ‚sci-fi‘ projekt, který přinese mimo jiné do areálu wifi a jiné užitečné pozornosti.

Pokud vás zajímá, jak to vypadá v současné době v areálu, tak stačí kouknout na www.rockforpeople.cz/info/virtualni-prohlidka/. Nejste si jisti, co která kapela přinese do hudebního světa na jednotlivých stage? Tak právě pro vás je vytvořený tento hudební kanál www.youtube.com/rockforpeopletv, kde můžete naposlouchat hity účinkujících. Pro fanoušky Instagramu je letos vytvořený i Rock for People kanál (instagram.com/rockforpeople#). A všechny nejčerstvější i podstatné informace naleznete na oficiálních facebookových stránkách festivalu www.facebook.com/rockforpeople.

Rock for People
Letiště Hradec Králové, 2. 7 – 5. 7. 2013

Zdroj foto: FB Rock for People


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondrej Kandráč a Kandráčovci: Už jedenásť rokov s Alexandrovcami

Kandracovci perexS Alexandrovcami je to v poradí už siedmy a záverečný koncert, ktorý sme na Slovensku odohrali Je nám veľkou cťou, že sme mohli byť ich predkapelou. Hrali sme s nimi všade okrem Humenného. Najskôr sme mali koncert pol hodinu pred ich ko...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Potřebujete zjistit něco ze světa Marvelu? Pak sáhněte po této knize

marvel 200Nakladatelství CPress opět potěšilo všechny fanoušky komiksů a především Marvelu. Po knize Marvel Studios: Encyklopedii postav přichází titul MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět.

 

...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

ČT přichází s novým kanálem Art. Na programu bude hlavně kultura

200 art31. srpna spustí Česká televize nový kanál ČT art, který bude prezentovat kulturu v uceleném a širším kontextu.

...