Ruská Arkona vydá v příštím roce exkluzivní live album Decade of Glory

Ruská Arkona vydá v příštím roce exkluzivní live album Decade of Glory

Tisk

arkona decades of gloryRuské pagan metalové skupině Arkona vyjde v březnu příštího roku live album s názvem Decade of Glory! Označují jej za nejlepší a nejambicióznější projekt posledních let, který bude obsahovat 31 písní.

 

 

Toto živé CD bylo nahráváno 11. dubna 2012 na show k desátému výročí kapely. Na pódiu se sešlo hned 21 muzikantů. Většina písní má mnohem vážnější a epičtější podobu než albové verze. Velkou zásluhu na všem má zpěvačka Masha, která odvedla výbornou práci. Vytvořila například nové aranžmá jak pro zpěv, tak pro orchestr, sehnala spoustu profesionálních muzikantů a zařídila skvělé vybavení i koncertní místo.

arkona live

Arkona je ruská pagan metalová skupina, které vévodí zpěvačka Masha. Střídá čistý zpěv s metalovým řevem. Styl hudby míchá ruský folklór doplněný hrou na flétnu či balalajku s death metalem. V ruských textech můžeme najít především slovanská témata, ale i bitvy či patriotismus.

Na Mashu a spol. se můžeme těšit i na letním festivalu Masters of Rock 2013, kam opět přijedou!

arkona masha


Arkona “Decade of Glory” (CD)
Datum vydání: 22. 02. 2013
Vydavatelství: Napalm records

CD 1

01. Az’
02. Arkaim
03. Ot Serdca K Nebu
04. Goi, Rode, Goi!
05. Leshiy
06. Zakliatie
07. Marena
08. Liki Bessmertnykh Bogov
09. Nevidal
10. Kolo Navi
11. Slav'sja, Rus'
12. Kupala i Kostroma
13. Odna
14. Sva
15. Kupalets
16. Katitsja Kolo

CD 2

01. Kolyada
02. Skvoz' Tuman Vekov
03. Maslenitsa
04. V Tsepiakh Drevney Tainy
05. Slovo
06. Bol’no mne
07. Pamiat
08. Arkona
09. Po Syroi Zemle
10. Oj, Pechal'-Toska
11. Yarilo
12. Stenka na Stenku
13. Vyjdu Ja Na Voljushku
14. Rus’
15. Zov Predkov

arkona decades of glory

Sestava:

Masha “Scream” – vocal, shaman drums, tambourine
Sergei “Lazar” – guitar, back vocal
Ruslan “Kniaz” – bass
Vladimir “Volk” - gaita gallega, tin whistle, low whistle, sopilka, zhaleyka, blockflute, back vocal
Vlad “Artist” – drums

Zdroj foto a informací: arkona-russia.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radka Fišarová: Obdivuji svobodné matky

fisarova perexPatří k našim nejvyhledávanějším muzikálovým herečkám, stala se první tuzemskou Evitou a už několik let se těší přezdívce česká Edith Piaf, neboť písně slavné šansoniérky interpretuje opravdu skvěle, jak se můžete přesvědčit na jejích koncer...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ztracená brána Arnošta Vašíčka

altKdo by to byl řekl. V pražském podzemí se nachází brána, která nás může zavést do jiného, alternativního světa. Nikdo to netuší, strážci ji bedlivě hlídají. A pak se to stane. Tajemný zasvěcovací rituál cosi změnil. Kdesi v podzemí se cosi změnilo...

Divadlo

Zábava, zážitky, emoce. Léto ve Švanďáku nabídne oblíbené komedie i čerstvou novinku, hrát se bude za každého počasí

svandak 200Úspěšné inscenace, které zaručeně pobaví, i jednu chytlavou novinku nabídne v létě divákům pražské Švandovo divadlo, kde se letos plánuje hrát i o prázdninách. „Léto ve Švanďáku“ potrvá 30 večerů a uskuteční se od 25. června do 10. července a pot...

Film

Severské kultovní filmy odstartovala finská bláznivá komedie

Unno perexSkandinávský dům ve středu 2. září odstartoval přehlídku kultovních severských filmů v Komorním kině Evald. Uváděné filmy jsou ve svých domovinách známé asi jako české Pelíšky, avšak český divák se k nim může dostat úplně poprvé a navíc si užít ori...