Pavel Šporcl – Na perutích hudby do jiných sfér

Pavel Šporcl – Na perutích hudby do jiných sfér

Tisk

pavel sporcl tereza cernochovaModrohouslový virtuóz Pavel Šporcl právě křižuje Českou republiku se svým tradičním turné, letos nazvaném SPORCELAIN Generali tour 2012, které odstartovalo 25.11.2012 v Českých Budějovicích. Poté jej hudební perutě přenesly do Plzně, Brna a Hradce Králové, aby začátkem prosince dále koncertoval v Teplicích, Praze, Olomouci, Zlíně a Ostravě.

 

V Praze, 4.prosince 2012, jej křídla hudby snesou na Letiště Václava Havla, kde vystoupí s kapelou Šporcelán a Terezou Černochovou jako hostem. Od 20 hodin se Terminál 2 zaplní tóny modrých houslí, doprovodných nástrojů a zpěvaččina hlasu. Repertoár turné tvoří skladby z popově-crossoverového alba Sporcelain, na kterém se Pavel Šporcl poprvé představuje i jako autor vedle O. Brouska, A. Moricconeho, K. Jenkinse, J. Brella, či R. Holého. Na chvíli také odloží své modrohousle a zahude na elektrické housle Violectra, které si před časem dovezl z Londýna.

pavel sporcl tereza cernochova

Pro diváky a posluchače je, kromě sférického hudebního letu, připravena i kvadrofonní zvuková a světelná show, kterou letištní prostory zažijí jistě poprvé. Celá akce je výzvou nejen pro organizátory, ale i pro hlavního interpreta. Koncerty, které již v rámci Sporcelain Generali tour 2012 proběhly, však svědčí o tom, že let probíhá hladce, bez turbulencí a posádka opeřeného stroje zvládá na jedničku i přistání. To je oceněno bouřlivým potleskem publika, stejně jako na palubě skutečného letadla. Nespornou výhodou je ovšem to, že zde je možno libovolně vstávat ze sedadel a odměnit hudebníky za nevšední zážitek závěrečným standing ovation.

pavel sporcl tereza cernochova

Zbývající trasa turné: 3.12.2012 - Teplice Dům kultury, 4.12.2012 – Praha Letiště Václava Havla, 10.12.2012 – Olomouc Kino Metropol, 17.12.2012 – Zlín Velké kino, 18.12.2012 – Ostrava Dům kultury města Ostravy.
PAVEL ŠPORCL – HOUSLE
Kapela Šporcelán ve složení:
basová kytara/kontrabas: Ondřej Čech
syntezátory: Jiří Hutárek
piano: Václav Kramář
bicí: Zbyněk Raušer
perkuse: Tokhi
Host: Tereza Černochová
Zdroje informací: www.pavelsporcl.cz

Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Znovuotevřený zámek Třešť nabízí nejen elegantní ubytování a wellness, říká Pavla Pěkná

pavla pekna200Co má společného zámek v Třešti se spisovatelem Franzem Kafkou a k čemu zámek slouží, na to odpověděla v následujícím rozhovoru ředitelka zámeckého hotelu Pavla Pěkná. Sama o znovuotevřeném novorenesančním sídle tvrdí, že to byla láska na pr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

David Deida: Cesta vášně: hodně úletová kniha


david deida cesty vasneDavid Deida nedávno vydal Cestu pravého muže.Tato kniha se stala bestseller...

Divadlo

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...

Film

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman PEREXBohemian Rhapsody si získal široké publikum a zásluhou byl nominován na Oscara, ve kterém nakonec zlatá soška putovala Bohemian Rhapsody v několika kategoriích. Rocketman takový úspěc...