Bára Basiková představí novou píseň z pera Václava Postráneckého!

Bára Basiková představí novou píseň z pera Václava Postráneckého!

Tisk

Bára BasikováZpěvačka Bára Basiková, která v současné době nemá nouzi o nabídky, kývla na nabídku pořadatelů halloweenské noci v Malostranské Besedě a vystoupí v jedinečném spojení s akordeonistou a skladatelem Karlem Maříkem se zcela novinkovou písní Láska kurevská.

 

Pro helloweenskou party se tak rýsuje zajímavá kompozice písně, jejíž text vzešel z hlavy Václava Postráneckého a Mařík ji zhudebnil. Sám Mařík považuje tuto skladbu za hudební milník své skladatelské tvorby. „Píseň Láska kurevská tu již v minulosti byla, ale nedostalo se jí láskyplné péči, kterou si tato skladba naprosto zaslouží. Jsem plně nadšený, že do této věci mohu jít společně s Bárou Basikovou, která skladbě dodá potřebnou vážnost a nadhled,“ prozrazuje Karel Mařík.
Sama Bára Basiková neskrývá nadšení nad novinkou v jejím repertoáru. „Ačkoliv to není moje typická poloha, tak mi tento styl mi velmi sedí a má něco do sebe. S Karlem máme bohaté zkušenosti tak proč ne,“ říká Basiková.

Bára Basiková

„Nápad vzešel přímo z hlavy pana Maříka. Báře Basikové produkoval několik desek, a mají spolu velmi dobré vztahy, z čehož vyplývá i tato jedinečná kompozice nezaměnitelného hlasu Basikové s klasickým hudebním nástrojem akordeonem,“ říká Stanislav Nový z pořadatelské agentury.
Karel Mařík má mnohaleté zkušenosti v hudební sféře. Produkoval alba několika umělcům zvučných jmen jako Petr Kolář, Bára Basiková, Daniel Landa a další. Jako jediný se z České republiky dopracoval až na páté místo mistrovství světa ve hře na akordeon a v současné době spolupracuje s umělci ze zahraniční s Danem McCaffertym či Matem Sinnerem.

Karel Mařík

Show Helloween, kterou ve spolupráci s hudebním a divadelním klubem Malostranská Beseda připravují tvůrci vizuálních efektů a filmových masek FXCreator nemá v České republice obdoby. Malostranská Beseda se tak pouští do úplně jiného prostředí zatím pořádaných akcí. Rusko-rumunský soubor přiváží do Čech jedinečné masky, které se objevili na filmovém plátně Hollywoodských kin. Diváci se tak mohou těšit na neopakovatelnou produkci zhruba 2,5 hodinovou show, která splňuje požadavky náročného diváka. Namátkově vybíráme například Krvavý strip Robbieho Williamse, Operní pěvkyně Laguna z filmu Páty element nebo sestry Sandersonovy z Disneyho filmu Hocus pocus.

Bára Basiková

Návštěvníci této párty mohou dorazit v maskách a pro ty co si nebudou jistí co si vzít na sebe, bude přímo na místě připraven stan Fundus Barrandovských ateliérů, který nabídne to nejlepší a tematicky nejvhodnější této oslavy z mrtvých vstání.
„Nenutíme lidi se navléknout do masek. Naším přáním je aby se vichni odvázali a nebáli se ukázat co v nich je a alespoň na jednu noc ze sebe udělali někoho jiného,“ líčí Nový.

Bára Basiková a Karel Mařík

27.10.2012 od 20h Malostranská Beseda
Vstupné 180/130 (studenti)  předprodej na Ticketstream
www.facebook.com/helloweenparty

Partneři akce:
helloween malostranska besedahelloween malostranska besedahelloween malostranska beseda


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

POKEC s Terezou Kostkovou a Liborem Boučkem

pokec 200Moderátorská esa Terezu Kostkovou a Libora Boučka veřejnost moc dobře zná. Co mají společného? Mají za sebou moderování velkých televizních show. Tereza bravurně uvedla (spolu s Markem Ebenem) StarDance…když hvězdy tančí, TýTý nebo Silvestr. Libor má v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Lymfatické masáže snadno a rychle?

Masaze 200Knížkou Lymfatické masáže od Vlastimila Tesaře mě nakladatelství Grada třikrát překvapilo. Zaprvé ji vydalo v edici Fitness – síla – kondice. Myslím si, že je to spíše zdravotnické téma než téma sportovní. Ale budiž, s kondicí to souvisí, tak nakon...

Divadlo

Již rok se hraje v Divadle Na Maninách původní český muzikál, Robinson Crusoe

robinson 200Autorem hudby muzikálu Robinson Crusoe je Zdeněk Hrubý, scénáře Ivan Hubač a texty písní napsal Jan Krůta. Režisérem představení je herec a režisér Václav Knop, choreografem představení je Tomáš Kuťák.

...

Film

Také k nám pronikla kultura Made in Japan

janponsko perexJaponsko přitahuje svou exotičností, odlišným či spíše možná paralelním vnímáním snad všeho, nač si vzpomeneme - a jeho kultura fascinuje svou někdy obtížně uchopitelnou svébytností. Evropský či americký uživatel není konfrontován jen s li...