NIGHTWISH: Zpěvačka Anette Olzon nečekaně vyhozena z kapely!!!

NIGHTWISH: Zpěvačka Anette Olzon nečekaně vyhozena z kapely!!!

Tisk

nightwish anette olzonZpráva, kterou dne 1. 10. zveřejnila na svém webu skupina Nightwish, přišla jako blesk z čistého nebe… Tím spíš, že jí bezprostředně předcházely informace o vyřešení hlasových potíží Anette a její skvělé formě před koncertem v Salt Lake City.

 

Dnes se uzavírá další kapitola historie Nightwish. Pro dobro všech zúčastněných se dnes Nightwish a Anette Olzon ve vzájemném porozumění dohodli na rozchodu.

V poslední době začalo být více než zřejmé, že zaměření skupiny začalo být v konfliktu s jejími potřebami. Dovedlo nás to až k rozporům, z nichž se už nedokážeme vzpamatovat.

Nightwish v žádném případě nehodlají rušit žádný z naplánovaných koncertů, proto se rozhodli přijmout náhradní zpěvačku, která se poprvé představí na koncertu v Seattlu 1. 10. 2012. Jmenuje se Floor Jansen, je z Nizozemí (působila ve skupinách After Forever a ReVamp) a ochotně souhlasila se záskokem, aby nám pomohla úspěšně dokončit světové turné k vydání alba Imaginaerum.

"Toto turné pro nás hodně znamená, předáváme při něm dál naše myšlenky, a jsme si jistí, že náš krok přinese všem z nás jasnější budoucnost," tvrdí členové Nightwish.

"Stále nás budou vzrušovat očekávaná dobrodružství, která jsou před námi, a jsme mimořádně hrdí na ta dvě úžasná alba a všechny skvělé koncerty, které jsou naším společným dílem."

nightwish

NIGHTWISH & Anette Olzon

Anette Olzon působila v kapele od května 2007, kdy na základě výsledků rozsáhlého konkursu nahradila Tarju Turunen, vyhozenou z kapely v roce 2005. Nahrála s Nightwish dvě alba - Dark Passion Play (2007) a Imaginaerum (2011).

Nová vokalistka, 31-letá Floor Jansen, disponuje sopránovým hlasem a hudebním vzděláním - absolvovala nizozemskou rockovou akademii i konzervatoř, tudíž dokáže zazpívat v opeře i na rockovém festivalu. Hudbě se věnuje od svých šestnácti let. Hraje na několik hudebních nástrojů - zvládá kytaru, piáno i flétnu - a skládá texty i vokální linky. Během své patnáctileté hudební kariéry se kromě koncertování a skládání se svými skupinami After Forever a ReVamp účastnila na mnoha dalších zajímavých projektech - spolupracovala mj. se skupinami Ayreon, Van Canto nebo Nightmare, skládala hudbu s Jornem Viggo Lofstadem z Pagan's Mind a zpívala na koncertu skupiny MaYan na jejich latinsko-americkém turné. Uvidíme, co přinese budoucnost a zda se Floor v Nightwish uchytí nastálo.

floor jansen

Hodnocení či srovnání obou zpěvaček nechám na větších znalcích a fanoušcích tohoto žánru. Jedno si ale troufnu tvrdit - nástupkyně Anette bude mít lehčí práci než nástupkyně Tarji.

 

Zdroj foto: nightwish.com, floorjansen.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Poznejte ... italský klavírista Giuseppe Devastato - rozhovor

Ve čtvrtek 21.listopadu se v Domě U Kamenného zvonu koná listopadový koncert "Festival Brikcius"- VIOLONCELLO A KLAVÍR II. italského klavíristy Giuseppe Devastata, žijícího v Madridu, a českého violoncellisty Františka Brikcia. Oba interpreti uvedou druhý díl skladeb pro violoncello a klavír. Uslyšíte 5 Stucke im Volkston a Fantasiestucke od německého skladatele Rob...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nepostradatelná příručka zahrádkářů, kutilů a chalupářů - Receptář prima nápadů

receptar prima napadu 200Pro všechny pěstitele, chovatele, kutily a zvídavé čtenáře vydalo v dubnu nakladatelství Esence knihu Václava Postráneckého Receptář prima nápadů. Sledujete-li televizní pořad, tak jste v obraze a víte, co čekat, ale ...

Divadlo

Veselé paničky windsorské: sólo pro Bolkovu pantomimu

vesele panicky windsorskeŘíká se, že hru Veselé paničky windsorské si u Shakespeara objednala přímo královna Alžběta. V představení Jindřich IV. se jí totiž zalíbila postava rytíře Jana Falstaffa a chtěla h...

Film

Přijely Ostře sledované vlaky

vlak perexUž po čtvrté - bohužel s hlemýždím tempem jednoho titulu ročně - se obnovené premiéry dočkává klasické dílo české kinematografie, digitalizované, vyčištěné a vyrovnané v kontrastu i jasu. K divákům se tak dostává v podobě, v jaké se uvádělo při prem...