TUBLATANKA oslaví třicítku megakoncertem ve Zlíně!

TUBLATANKA oslaví třicítku megakoncertem ve Zlíně!

Tisk

tublanka megakoncertTUBLATANKA, jedna z největších slovenských rockových legend slaví již neuvěřitelných 30. let na scéně a vy můžete být u toho!

 

 

 

Legendární trio, které se za dobu svého působení popralo úspěšně jak s popularitou, tak s úpadkem, komunistickým režimem či drogami, přijíždí do ZLÍNA, aby zde spolu s Vámi oslavili svoje významné jubileum - 30. narozeniny! Koncert se uskuteční za účasti několika hostů, jako jsou známé rock-metalové kapely Neutral z Topolné u Uherského Hradiště a holešovská banda Miss God. Speciálním hostem večera bude legendární ex-ARGEMA, která zazářila svým slavným albem VELKÁ MORAVA a taktéž oslaví 30 let hraní. Kluci chystají speciální set…

Tento rockový nášup se uskuteční v jediný den, a to v pátek 16. listopadu ve sportovní hale Euronics ve Zlíně! Přijďte si zabláznit na rock-metalovou smršť v podání nestárnoucí legendy TUBLATANKA a jejich hostů! Bude to maso!

tublanka megakoncert

V roce 1982 se sešli v jedné vinárně v Bratislavě studenti VŠ Maťo Ďurinda a Ďuro Černý. Kápli si do noty a rozhodli se založit rockové trio podle vzoru svých oblíbenců Cream, Jimi Hendrix nebo Police. Časem našli také třetího, basáka Paľa Horvátha a trio bylo dotvořeno, písničky nazkoušeny a zvývalo vymyslet jméno a image kapely. Název TUBLATANKA vznikl ze složení slov Tublat, což byla oblíbená postava Maťa z knihy o Tarzanovi a zkomolením vzorové kapely Moravanka. Tak vznikla Tublatanka a od ní už nebylo daleko k image slovenských národních krojů. V roce 1983 hrají poprvé naživo na festivalu Modrá vlna, který organizoval tehdy ještě nezpívající Richard Müller a ihned zaujali ty správné lidi - redaktora vydavatelství Opus, který jim ihned nabídl nahrání desky.

Hned první deska Tublatanky se stala slovenským rockovým objevem č. 1 a prodalo se jí na sto tisíc kusů. Polovina osmdesátých let prostě rocku přála, byla to jakási forma vzpoury proti režimu. Asi nejznámější písní z té doby je píseň "Pravda víťazí", která se celkem logicky stala neoficiální hymnou sametové revoluce na Slovensku. Přišla svoboda a otevřely se hranice, to však znamenalo také příval zahraničních rockových interpretů, kterým se zkrátka nedalo konkurovat. Basák Paľo si založil softwarovou firmu a neměl už čas na kapelu, bubeník Ďuro propadl drogám, což znamenalo vlastně konec kapely ve starém dobrém složení Maťo - Ďuro - Paľo. Ovšem nic není tak zlé, jak se na první pohled zdá a kapela se po roce 2000 zvedá z popela a nahrává v novém složení nové desky. Ze staré sestavy zůstává již jen Maťo Ďurinda, ale kapela šlape neochvějně dál a letos slaví krásné jubileum - 30. let!

Dne 16. 11. vás čeká ve ZLÍNĚ, sportovní hale Euronics skutečně našláplý rock´n´rollový nářez. Přijďte si zařádit a zazpívat, TUBLATANKA žije a je to sakra znát!

Speciální host: ex-ARGEMA oslaví také 30 let na scéně! Hosté: Neutral, Miss God

Předprodej vstupenek byl zahájen!

Vstupenky za skvělou narozeninovou cenu 290,-Kč jsou k dostání ve všech obvyklých předprodejích!

Koncert TUBLATANKY    
Datum a místo konání: 16.11.2012 od 19:00, ZLÍN, Sportovní hala Euronics
Pořadatel: Pragokoncert

Zdroj foto: Pragokoncert a internet


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem neustále jednou nohou v Česku a druhou v Německu, říká zpívající textař Vlady Gryc

vlady gryc5Je to už několik let, co se zpívající textař Vlady Gryc objevil na scéně české populární hudby. Zatímco před třemi roky debutoval albem Já svý sny mám, kde mu kompletní hudbu složil německý muzikant Hellmut Sickel, za...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

OUVA TAČI aneb SKAFOCEFALIE očima a srdcem vyděšené matky

ouva taci perex„Skafocefalie neboli sagitální synostóza (lidově loďkovitá hlava) je choroba, při které srůstají například švy na lebce,“ tak definuje vadu wikipedie. Většinou se nemoc vyskytuje u chlapců. Dochází tak k prodlouženému tvaru lebky s širší č...

Divadlo

Děvky od Arbesa, herecký nářez v podzemí

arb 200Pokud máte pro strach uděláno, jděte se podívat do podzemí Švandova divadla na pražském Smíchově. Petra Hřebíčková a Zuzana Onufráková se v prostorách alternativního Studia proměňují v dračice, které maj...

Film

Nejhledanější muž - Philip Seymour Hoffman v hlavní roli špionážního dramatu. Napsal mu ji John le Carré

Nejhledanejsi muz 200Dlouho očekávaný snímek A most wanted man (Nejhledanější muž) na motivy románu Johna le Carrého (autora bestsellerů Jeden musí z kola ven a Nepohodlný) vstoupil 4. září do českých kin. Nedávno zesnulý herec, kte...