Letní Mix Hospital Records

Letní Mix Hospital Records

Tisk

hospitality summer drum and bassAnglické vydavatelství, které má pod záštitou několik DJů a producentů ze světa drum and bassu, liquid funku či dubstepu, si pro své posluchače připravilo letní mix plný energických a pořádných hitů, které by mohly být dobrou hudební vložkou na vaší garden-party.



O Hospital Records

Toto vydavatelství, nahrávací studio a vyhledávač nových nadějných talentů elektronické, rytmické a rychlejší hudby, vzniklo v jižní části hlavního města Anglie – Londýně – v roce 1996. Jeho zakladateli jsou Tony Colman a Chris Gross, soustřeďující se především na drum and bass scénu. Během několika let se stalo uznávaným a velmi známým co se týče taneční muziky ve Velké Británii. Hospital se stal domovem známých jmen jako High Contrast, London Elektricity, Danny Bird, Mistabishi, Logistics, Nu:Tone a Cyantific, ale také pod svou záštitou vydává písničky jiných autorů, kteří hrají drum and bass. Kromě jejich hlavního počinu nacházejícího se ve Forest Hill v jižním Londýně, rozjíždí další experimentální vydavatelství Med School a jejich celosvětové party pod názvem Hospitality.

Samotný obal je vcelku jasný, jednoduchý, nic neřešící. Fotografie z letního festivalu a obrovskými nápisy. Název CD „Hospitality Summer Drum & Bass 2012“, který absolutně zakrývá skoro celé pozadí. Nesmí samozřejmě chybět logo vydavatelství Hospital Records, aby člověk věděl, do čeho jde s touto koupí.

hospitality records logo

CD se prodává ve dvou variantách. Ta první možnost je, zakoupit ji jako MP3, získáte tím 30 vyletněných melodických písniček a k tomu DJ set od London Elektricity s těmito hity. Druhá možnost je koupě CDčka, kde máte také všech 30 tracků pohromadě, avšak mixnutých již zmiňovaným DJem.

První track od Logistics „Watching World Go By“ je výborným výběrem na začátek tohoto letního mixu. Dlouhý, více než minutový syntetizátory naplněný rozjezd, který jako by chtěl posluchače vycukat do posledních chvil. Poté krásný hlas Alice Smith a rytmické drum and bassové beaty s dunivým a občas dubstepovým podkladem.

Hned druhá pecka na sebe nenechala dlouho čekat a opět si při výběru vytáhli dalšího člena Hospital týmu – Netsky s jeho hitem „Give & Take“, o kterém jsem se rozepisoval v recenzi na jeho nové album „2“. Takže bych tady akorát psal to samé, co jste už možná četli nebo nečetli. Každopádně melodická písnička s klavírovým podtextem a odsejpajícím rytmem, úplně nejideálnější na nějaké dlouhé cesty autem (například na dovolenou k moři).

hospital records logo

Další ušní bubínky roztrhávající záležitost z alba, která by stála za zmínku, je „Bad Kat“ od autorů Blokhe4d & Girdlok. Totální nasazení, velmi rychlý, temý drum and bass s lesními rohy v pozadí, chvílemi působící i jako dobrý podklad k nějakému béčkovému horroru. Tento počin bych však k jízdě automobilem nedoporučoval, hodně by mohl člověka ovlivnit ke sešlápnutí pedálu s plynem až na podlahu :)

Absolutní představou letní párty na pláži u moře se svěžím ledovým koktejlem s kapkou alkoholu, všemi z vesela poskakujícími v plavkách, kterým je horko i v brzkých ranních hodinách, je další hit od již chválených Logistics, rychlých koňů Hospital Records, tentokráte s písní „Over and Out“. Myslím si, že není potřeba víc říkat, popis mé vize by měl tuto pecku představit sám: Klavírek, housličky, pohodička, relax přecházející v liquid funkový beat se saxofonem v pozadí, a pak už se jen nechat unášet na vlnách.

Přeskočíme pár hitovek, jinak bych zde mohl popsat každou druhou písničku v tomto albu, jelikož opravdu stojí za to – například od Camo & Krooked nebo od High Contrasta. Další totálně vyletněnou záležitostí je „Summer Days“ od autora Sigma. Společně s pozitivním hlasem zpěvačky Takura, na kterém je znát dobrá nálada a pohoda,  dávají dohromady svěží a vodou namočený beat s trancovými prvky a houslovým podtextem. Co víc si na brzké ráno, kdy slunce protrhává noční oblohu, přát?

Opět musím přeskakovat, za zmínku stojí kupříkladu Skepta, Submerse, tajemný Sub Zero nebo hitovka „Wish You Were Here“ od pana Lincolna Barretta alias High Contrasta.

hospitality summer drum and bass obal


Poslední věcí, o které bych se zmínil, je písnička na úplném konci seznamu skladeb, a to „Light In The Dark“ od brightonských Spectra Soul. Sama o sobě potřebuje víc času, ale ve finále si ji docela oblíbíte. Velice temná a ostřejší, časem však zjemněná hlasem zpěvačky Terri Walker, přecházející do příjemných a vyklidněných pasáží. DJové a producenti vsázejí hodně na houslové podkreslení, což se docela vyplácí, to samé mohu jen potvrdit v této, set ukončující, písni.

Výběr se DJovi London Elektricity povedl, sem tam se setkáte i s mnohem drsnějšími hity, které jako by použil schválně, aby vás pohodové a relaxační liquid funkové fláky nedostaly až do formy ulehnutí a spánku. Na pozdní odpoledne, večer, nebo brzké ranní dojezdy naprosto ideální záležitost.


Hospitality Summer Drum & Bass 2012
Various Artist (mixed by London Elektricity)
Žánr: drum and bass, liquid funk, electronic
Skladby: 1/ Logistics - Watching The World Go By (featuring Alice Smith), 2/ Netsky - Give & Take, 3/ Matrix & Chords – Hypnotize, 4/ Rockwell – Tripwire, 5/ Wickaman, Hoodlum & Mavrik – Na Fool Me Again, 6/ Camo & Krooked – Portal (Subwave remix), 7/ Blokhe4d & Gridlok – Bad Kat, 8/ TC – New Style, 9/ S.P.Y – Funk It, 10/ Logistics – Over And Out, 11/ Camo & Krooked – Lost in The Future (feat. Jenna G and Futurebound), 12/ High Contrast – Father, Can’t You See I’m Burn, 13/ Craggz & Parallel – Musik, 14/ Maldini – Snapfish, 15/ Sigma – Summer Days (feat. Takura), 16/ Skepta – Hold On (Fred V & Grafix remix), 17/ Technicolour & Komatic – The Glow, 18/ Submerse – Everything Will Be OK, 19/ Lung, Joe Syntax & eleven8 – Red Rhythm, 20/ Sub Zero – Protection, 21/ Logistics – We Are One (Nu:Logic remix), 22/ Various Artist – Wish You Were Here (feat. Selah Corbin), 23/ Logistics – Crystal Skies (feat. Nightshade and Sarah Callander), 24/ Moving Fusion – Mystery Stranger, 25/ Royalston – Carnivore, 26/ Mutated Forms – Gluestick, 27/ Camo & Krooked – Cryptkeeper (Mind Vortex remix), 28/ Various Artists – Drop It, 29/ Kove – Breach, 30/ SpectraSoul – Light In The Dark (feat. Terri Walker)
Stopáž: MP3 – 155:38 ; Mix – 69:42
Vydavatelství: Hospital Records
Hodnocení: 80%

Zdroj foto: hospitalrecords.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Pazour: Improvizace mi umožňuje zažívat vše naráz

Jiri Pazour perexPochází z hudební rodiny a hudební improvizace ho doprovázela od dětství. Není tedy divu, že se z něj stal vynikající klavírista, skladatel, pedagog, ale především výjimečný klavírní improvizátor. Věnuje se klasické skladatelské tvor...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Muž bez ženy není člověk

 

muz bez zeny 200Tento lákavý název nese útlá kniha oceňovaného autora Pavla Brycze a vydalo ji nakladatelství Mladá fronta. Hlavním tématem jsou dle očekávání vztahy, ale nudit byste se neměli.

...

Divadlo

Tragédie člověka, který neuměl říct NE

netrpelivost-srdce perexPoručík Anton Hofmiller (Petr Matyáš Cibulka) má jednu vlastnost, která mu občas nesmírně komplikuje život: neumí říkat ne. Když se spřátelí s nádhernou Ilonou (Romana Widenková), zdá se, že našel své štěstí.

<...

Film

Do kin přichází francouzské drama Pokoj zázraků

Pokoj zázrakůKoncem roku byste si neměli nechat ujít filmovou novinku s názvem Pokoj zázraků, která se na plátna českých kin dostane 28. prosince. Tento původem francouzský snímek, plný emocí a osudových momentů, vás pohltí svým vyprávěním o nezlomné síle mateřské lásky. Pokoj záz...