Ty největší hvězdy festivalu Colours of Ostrava na 130 tunovém pódiu!

Ty největší hvězdy festivalu Colours of Ostrava na 130 tunovém pódiu!

Tisk

altPřípravy jednoho z největších festivalů severní Moravy Colours of Ostrava finišují, a zdá se, že po mnohaletém opomíjení kulturní památky UNESCO vzniká v samém středu Ostravy areál-městečko, které dostává ocelárny a slévárny Vítkovice do úplně jiného, nového rozměru.

 

 

 Na jeden z největších festivalů severní Moravy se chystá řada světových hvězd, které zřejmě zatím netuší, že pod svýma nohama budou mít na sto třicet tun oceli. Větší a lepší - hlavní Česká spořitelna stage je jedna z nejbezpečnějších konstrukcí současnosti, o šířce 47 metrů, hloubce 30 metrů a výšce 20,5 metru, která je schopna vydržet 8. stupeň síly větru. Staví ji 4 dny přes 40 lidí za pomoci 100 a 40 tunového jeřábu. Celková váha je pódia je přes 130 tun a přiváží jej 12 kamiónů.

alt

Nejen obrovským pódiem se bude pyšnit světoznámé jméno Colours. Vzhledem k nápadu výměně areálu se podařilo navýšit objem návštěvníků, které může areál pojmout. Pořadatelé již teď odhadují, že návštěvnost bude vyšší než při loňském ročníku, který se odehrával na Černé louce a Slezskoostravském hradě a přišlo na něj 25 tisíc návštěvníků. Neoficiální odhady mohou přesáhnout číslo 40t isíc návštěvníků.

alt


Kromě programu, který je letos nejdražší a nejsilnější v historii, je největší pozornost zaměřena na nový unikátní areál v Dolní oblasti Vítkovice v prostoru památkově chráněných bývalých hutí, železáren a dolů a sousedních venkovních ploch. „Naším cílem již od rozhodnutí o změně místa je připravit areál tak, aby nabídl co největší pohodlí, zázemí i bezpečí pro všechny návštěvníky včetně rodin s dětmi,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

alt

Návrh přišel ve vhodnou dobu, neboť jak sami pořadatelé festivalu vzpomenuli, bývalý koncept (Černé louky a Slezskoostravského hradu), kde se nedaly realizovat veškeré vize, neumožňoval další rozvoj festivalu. Myšlenka na změnu se zrodila již v minulém roce, kdy mimo řeč proběhla diskuze s primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem a vedením festivalu. A do roka a do dne píšeme novou historii. Tak snad ať to počasí vyjde!

alt

Zdroj foto: Colours of Ostrava


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Pleskot – „Od zpěvu až k marketingu“

plesk200

Michal Pleskot působí v pražském Divadle Kalich a Divadle F. X. Šaldy v Liberci. Absolvoval zpěv na Konzervatoři Jaroslava Ježka a poté působil na scénách několika pražských divadel, nejprve v Labyrintu, později v T...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Podváděná – sonda do života švédských žen

podvadena janouchova 200Román „Podváděná“ se odehrává v nejmenovaném švédském městě. Je pojat jako vyprávění hlavní hrdinky Cecílie Lundové, která je třináct let vdaná a vychovává s manželem Johnem čtyři děti. Finanční situace ro...

Divadlo

Co se škádlívá, to se rádo mívá
ImageV neděli 12.února 2012 uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku Jak si spolu hráli. Na jedné louce se ocitli dva – Zajda a Felix. Ona veselá, hravá, trošičku potrhlá, ale v hloubi duše hodná bytůstka. On, na ...

Film

I mafián musí na záchod

oskar plakat 200Film Oskar (1991) je předělávkou slavné komedie s Luisem de Funésem. V hlavní roli zde vystupuje tentokrát Sylvester Stallone a dává do příběhu něco, co tomu tenkrát chybělo. Úspěšný a drsný mafián Ange...