Litoměřický Kořen – Festival na břehu Labe

Litoměřický Kořen – Festival na břehu Labe

Tisk

18. ročník festivalu Kořen se opět koná v areálu Letního kina na Střeleckém ostrově v Litoměřicích. Kromě kvalitní hudby napříč žánry, bude k vidění i divadelní představení pod širým nebem. Letos si hned první den konání akce zaimprovizují pánové Liška, Polášek a Zbrožek. Sobotní program festiválku pak zahájí Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka.

 

Na Kořenu můžete začátek prázdnin oslavit se „starými známými“ muzikanty z loňského ročníku (Traband, Čokovoko, Neočekávaný dýchánek, Dva), ale i objevit nové hudební impulsy. Nabídka je široká, od alternativně punkových Kopir Rozsywal Bestar přes multikulturní Allstar Refjúdží Band až po ikonu brněnské alternativní scény Vladimíra Václavka.

alt

Byl by hřích plně nevyužít prostory letního kina, takže již tradičně nebude chybět promítání na dobrou páteční noc.  Černobílý, němý sci-fi film z Argentiny La Antena jistě umocní hudební zážitky z celého dne a zároveň diváky navnadí na ten další.


Předpokládaný program:

Pátek 29.6. od cca 16:00 v tomto pořadí:

TUBOVÝ KVARTET SÍLA
BYL PES
NEOČEKÁVANÝ DÝCHÁNEK
TY SYČÁCI
DIVADLO: LIŠKA - POLÁŠEK - ZBROŽEK
TRABAND + TUBOVÝ KVARTET SÍLA
ČOKOVOKO
FILM - LA ANTENA

Sobota 30.6. od cca 12:00

LACHTANÍ DIVADLO HONZY KOVAŘÍKA
STŘÍDMÍ KLUSÁCI V KULISÁCH VIŠNÍ
VLADIMÍR VÁCLAVEK
LENKA VYCHODILOVÁ + DAVID NOLL
KOPIR ROZSYWAL BESTAR
ALLSTAR REFJÚDŽÍ BAND
FRUFRU
LONGITAL
DVA
ZRNÍ

litomericky koren plakat


Vstupné: do 1.6.: 400,- Kč, do 27.6.: 450,- Kč, na místě: 500,- Kč, jednodenní:
300,- Kč, děti do 15 let v doprovodu rodičů zdarma    
Více informací o programu i jednotlivých účinkujících najdete na: http://www.modryznebe.cz/koren/index.php?akce=program
Název akce: Litoměřický kořen
Pořadatel: Agentura Modrý z nebe
Datum a místo konání: 29. – 30.6.2012 Letní kino Litoměřice

Zdroj foto: autorka pozvánky

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lenka Klestilová: Babička by na mě byla pyšná!

Lenka Klestilova perexVestec – Už je to déle než rok, co přišla paní Lenka Klestilová s úplnou novinkou pro Prahu a Středočeský kraj. Za obrovské podpory Obecního úřadu ve Vestci, v čele s panem starostou, se rozhodla pomáhat druhým i přesto, že...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Antistresové omalovánky pro dospělé - Praha

praha200To jsem si zase jednou vzala úkol… Zachtělo se mi seznámit se s antistresovými omalovánkami, když je to teď takový hit. Jejich úkolem je uvolnění těla, duše i mysli. Současná doba je rychlá, život běží závratnou rychlostí, stále někam spěcháme, žijeme v...

Divadlo

Sen noci svatojánské : Shakespeare by se nejspíš divil

sen noci svatojanskeV sobotu 13. října 2012 se ve zlínském Městském divadle uskutečnila premiéra komedie z pera mistra svého oboru Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Přicházející noc byla říjnová a ch...

Film

Na celovečerní film Vyšehrad si ještě počkáme, letos se připomíná seriál s několika bonusy

VyšehradKoronavirus překazil mnoho kulturních plánů. Bohužel se díky němu přesunula i premiéra celovečerního filmu Vyšehrad, a to až na jaro 2022. Tvůrci se proto rozhodli vyslat do kin alespoň jeho prequel v podobě kompletního seriálu i s novými scénami, v...