V sobotu patřila Stromovka studentům

V sobotu patřila Stromovka studentům

Tisk

altV posledních dnech se počasí v Čechách překonává a zahrnuje nás přímo letními teplotami. Jinak tomu nebylo ani v sobotu, kdy se konal studentský festival Apríles. Stromovka se po roce opět rozezněla hudbou kapel, které se ani v takovém horku rozhodně nešetřily.

 

 

Pořadatelé festivalu si mohou mnout ruce, takovéto počasí přímo vybízí k návštěvě parku. Je příjemné koupit si osvěžující drink, sednout si do stínu stromů a zaposlouchat se do rytmů studentských kapel. Jiní raději nazuli pohodlné boty, nebo brusle a vyrazili do parku sportovat. Ať tak či onak, mladých lidí, kteří dali přednost příjemné zeleni před rozpáleným městem, opravdu nebylo málo.

alt


A festival se jim za to náležitě odvděčil. Kromě už zmiňovaných hudebních skupin, mezi nimi například Merely Wild, City of Autumn nebo Hentai Corporation, na příchozí čekaly mnohé workshopy a vystoupení. Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet skákací boty (k vidění bylo nepřeberné množství pádů, které chtě nechtě pobavily přihlížející – v každém je přeci jen trochu zlomyslnosti) nebo výrobu z papíru. Zájemci se dokonce mohli i ponořit do meditace.

alt

Z různých vystoupení, které předcházely samotným koncertům kapel, stojí za zmínku například ukázka šermířského umění nebo módní přehlídka. A kdo vydržel v horkém počasí až do večerních hodin, odměnou mu byla ohňová show.

Pohled na frontu k baru mohl občas v někom vyvolávat vzpomínky na doby dávno minulé, kdy se takto čekalo na banány. To ovšem nic nemění na tom, že si všichni návštěvníci festival užili podle svých představ. „Je to výborný, užíváme si to - dali jsme si pivko a jen tak relaxujeme. V tomhle počasí by byl hřích zůstat doma,“ shrnuje mladý návštěvník pocity snad všech přítomných.

alt

Letošní ročník se tedy nad očekávání vydařil, už nezbývá nic jiného, než se těšit na příští rok. Nebo se do Stromovky za pár dní vrátit a připomenout si festivalovou atmosféru na další studentské akci – na Majálesu.

Zdroj foto: apriles.cz, autor: Toni Hvala


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Prager: „Když jsem vstoupil do knižního světa, všichni z oboru říkali, že je to běh na dlouho trať – tak běžím. “

ales pragerLetos na jaře jste si na webu K21 mohli přečíst rozhovor "Kniha, kterou má cenu číst" se začínajícím táborským spisovatelem Alešem Pragerem. A protože je Aleš ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Špička válečného komiksu - Fury: Mírotvůrce

fury mirotvurceScénář Gartha Ennise nám přibližuje začátky osudů Nicka Furyho. Marvelovský hrdina se ocitá na vzdálených tuniských pahorkatinách, kde má bojovat proti zákeřným Němčourům. Ocitáme se v období druhé světové války, a pro...

Divadlo

Talentovaní ochotníci si dali dostaveníčko na kroměřížském divadelním festivalu

divadlo200Celkem sedm inscenací se představilo ve dnech 18. - 21. května v rámci 16. ročníku Divadelního festivalu Ludmily Cápkové v Kroměříži. Vedle toho proběhlo pár doprovodných akcí – křest knižní publikace 70 let divadelního spolku v Kroměříži, koncert sk...

Film

Rusovlasá a vzpurná Rebelka zpříjemní konec prázdnin

rebelkaVýpravná akčně-dobrodružná pohádka protkaná kouzlem a folklórem skutečného Skotska. V těchto dnech do českých kin přichází nový dobrodružný fantasy animák o odvážné rusovlásce Meridě. Americký film Brave (statečná), v českém nepříliš...