Album i videoklip Jiřiny Jandové symbolizuje jaguár

Album i videoklip Jiřiny Jandové symbolizuje jaguár

Tisk

altJiřina Anna Jandová nedávno vydala nové album Narovnaná v zádech, kde nazpívala duet i s Antonínem Gondolánem nebo s otcem Daliborem Jandou. Zároveň natočila videoklip, kde se v závěru promění v jaguára. Ten pro ni symbolizuje sílu a odhodlání.

 


Vydala jste nové CD Narovnaná v zádech, v čem se liší od prvního?

Album Narovnaná v zádech se určitě liší tím, že jsem zase o něco starší s řekla bych, že mám i větší hudební rozhled. Nové album jsem připravovala víc než rok, a tak mám pocit, že je opravdu o dost víc propracovanější a vyzrálejší než to první.

Na albu je i váš duet s Antonínem Gondolánem? Jaká s ním byla spolupráce?

Duet s Antonínem Gondolánem pro mě byla velmi zajímavá a krásná spolupráce. Je to nesmírně nadaný člověk a podle mého názoru zároveň dost nedoceněný. Jeho písničku Čekej a neplakej jsem vždy obdivovala. O to větší radost jsem měla, když mi dovolil trošičku ji předělat a společně s ním nazpívat.

A co duet s vaším otcem Daliborem Jandou?

Duet s tátou je zajímavý v tom, že je vánoční. Vznikl na základě toho, že jsme oba už dlouhou dobu chtěli vánoční písničku nazpívat. Myslím, že se podařila. Táta složil krásnou melodii a Honza Krůta přidal opravdu nádherný text. No a píseň Dva týdny s tebou byla na světě.

U několika písní jste autorkou hudby. Skládáte ráda?

Skládání hudby mě baví úplně stejně jako zpívání. To, že mám možnost si hudbu sama vymyslet, beru jako skvělou příležitost být osobitá. Jestli se ale písničky budou líbit, záleží už na posluchačích. Pro mě osobně je skládání hudby obrovský koníček.


Na albu máte hvězdné obsazení autorů. Hudbu složili váš otec a Antonín Gondolán, texty Jan Krůta, Petr Rada, Petr Šiška či Miloš Skalka. Podle čeho jste písně vybírala?


Ano, co se týče významných jmen, je album opravdu pestré. Jsem velmi šťastná, že mám možnost spolupracovat s tak zvučnými jmény jako jsou Honza Krůta, Petr Šiška a Miloš Skalka. Patří jim má úcta a zároveň dík za to, že jsme nad každou písničkou a nad každým detailem dlouho přemýšleli.

alt


Co můžete říci ke klipu k písni Narovnaná v zádech? V něm i na CD vás doprovází jaguár. Je to vaše oblíbené zvíře? Co symbolizuje?

Klip k písničce Narovnaná v zádech vznikl z mých nápadů, které jsem si v hlavě už nějakou dobu promýšlela. Je to příběh dvou mladých lidí, kteří jsou obklopeni luxusem, ale po nějaké době jim nestačí k tomu, aby k sobě udrželi lásku. A tak začnou hádky, nevěra. Já v klipu působím jako pozorovatelka těchto situací. V prostřizích se stávám zpěvačkou v různých převlecích a hráčkou na nejrůznější hudební nástroje. Takže je to opravdu pestré. Jaguár je moje oblíbené zvíře, symbol síly a odhodlání, které symbolizuje na albu i ve videoklipu.

Zdroj foto: daliborjanda.cz, jirinaannajandova.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák a kytarista Petr Kocman: Jsem městský cowboy, který nosí stetson od narození

PETR KOCMAN 200Petr Kocman, zpěvák, kytarista a hráč na foukací harmoniku i mandolínu kdysi s Michalem Tučným vymyslel motto „Country je všechno, co se mi líbí.“ Přesně v tomhle stylu také žije. Muzika, kterou ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Turistický průvodce: Sardinie

Turistický průvodce SardinieChystáte se cestovat do Itálie? Vybíráte destinaci nebo jste už tu svou vysněnou vybrali? Pokud jste stále na vážkách, třeba vám nakladatelství JOTA pomůže v rozhodování, protože přichází s průvodcem pohádko...

Divadlo

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Film

Celý život. Kronika 20. století a alpského údolí z pohledu jednoho muže

A Whole Life04Andreas vyrůstá na začátku 20. století s násilnickým strýcem na farmě v alpském údolí. Prožije dětství plné brutality a tvrdé práce, v osmnácti letech ale najde odvahu opustit svého utlačovatele. I když jej strýc částečně zmrz...