Nečekaný a velký třesk v Sabatonu

Nečekaný a velký třesk v Sabatonu

Tisk

altV několika posledních dnech se v dosud klidných vodách švédské heavymetalové stálice Sabaton, známé svou tématikou válek a bojů, odehrála doslova bouře.

 

Už nějaký čas prosakovaly zvěsti o zásadních změnách v sestavě - ale málokdo ze skalních fans jim byl ochoten věřit. Sabaton je přece jistota, jedna z mála kapel, které od svého vzniku sestavu ani jednou nezměnily. Pokud nepočítáme krátkodobé záskoky z rodinných nebo zdravotních důvodů, šestice Joakim Brodén (zpěv), Pär Sundström (baskytara), Rikard Sundén (kytara), Oskar Montelius (kytara), Daniel Mÿhr (klávesy) a Daniel Mullback (bicí) to spolu táhla na bitevních polích heavy metalu už dlouhých dvanáct let. Prosakující zvěsti ze „zaručených zdrojů“ byly vzápětí dementovány ze zdrojů ještě zaručenějších - až nakonec dva dny před koncem března to rozsekla sama skupina. Na svých webových stránkách, které vzápětí kvůli přetížení na čas zkolabovaly, vydala následující prohlášení:

Cesty SABATON se rozcházejí.

Založit skupinu, když je někomu 18, je jednoduché. Udržet ji po dvanáct let beze změny je mnohem těžší, a konečně jsme dospěli na křižovatku, z níž se vydáme po různých cestách.

Pär Sundström a Joakim Brodén budou nadále válčit na pódiích a ponesou zástavu Sabaton vstříc dalším vítězstvím.

Stále bude trvat naše vzájemné pevné pouto, ukované dvanácti lety přátelství a společných tažení, a přejeme všem ostatním dlouhý a úspěšný život s jejich rodinami, další zajímavé projekty a úspěšnou hudební kariéru.

Nakonec všichni z naší šestice dosáhnou své vlastní hvězdné budoucnosti.

Fanoušci Sabaton velmi těžce rozdýchávali tuhle zprávu, která znamená zásadní změnu - málokdy se stane, aby skupinu naráz opustili 4 ze 6 členů. A co bude dál? Budou Sabaton pokračovat v novém složení? Dá se vůbec z tohoto popela ještě vzkřísit nový Fénix? Dva dny poté už web skupiny dává odpověď: Ano! Všechny naplánované koncerty budou odehrány a toto budou noví Sabaton:

Joakim Brodén – zpěv
Pär Sundström – baskytara
Chris Rörland – kytara
Thobbe Englund – kytara
Robban Bäck – bicí

Stále pokračuje hledání klávesisty, dokud nebude nalezen vhodný nástupce, bude na koncertech stále přítomen Daniel Mÿhr - ale jen ve virtuální podobě, protože před svým odchodem nahrál všechny klávesové party, aby mohly být použity na živých vystoupeních.


Noví členové Sabaton se představili v následujícím krátkém videu:

Sabaton ještě v původní sestavě nahráli své sedmé album CAROLUS REX - půjde o tématické album věnované historii švédského království. Album má vyjít koncem května 2012, a to jak v anglické, tak i ve švédské verzi. Noví Sabaton nám ho přivezou představit na letošní ročník Masters of Rock, kde budou headlinery nedělního večera.
Jací budou? Nezbývá než se nechat překvapit.

alt

Zdroj foto: www.sabaton.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Vír: poctivá severská detektivka

Vir 200Série podivných případů vnese do poklidného života severonorského ostrova Landegode strach a paniku. Příběh začíná procházkou dvou chlapců, kteří při svých plážových hrátkách uslyší nářek a křik muže, jemuž kdosi připoutal ruce ke skále pod ledovou mořskou...

Divadlo

Romeo a Julie … a co jako? aneb To světu svítá a stmívá se v nás

romeo a julie a co jako´Není lhostejné, kde právě jsme. Nebezpečně se k sobě blíží některé hvězdy. Také zde dole dochází k násilnému odloučení milenců jen proto, aby se čas zrychlil o tlukot jejich srdcí. Jen prostí lidé nehledají štěstí… ´(Vlad...

Film

Raubíř Ralf aneb když padouch začne toužit po uznání!?

taubir ralf disnesyWalt Disney Pictures v posledních dnech uvedl v kinech dlouho avizovaný, originální a vychvalovaný videoherní animák Raubíř Ralf, a soudíme-li podle premiérových tržeb ve výši 49 milionů dolarů, leg...