Probudím se včera má hudební klip, který stvořil Jiří Kučerovský!

Probudím se včera má hudební klip, který stvořil Jiří Kučerovský!

Tisk

altFilmový hit tohoto jara Probudím se včera se stále drží v návštěvnosti kin na prvním místě a sestřelil i Železnou lady. Prozatím mu na paty nešlape ani filmová adaptace Okresního přeboru. Dobré komedie si u nás diváky prostě drží a tak se komedie dočkala oficiálního filmového klipu v podání Jiřího Kučerovského.

 

 

O hudební zpodobnění celého filmu se postaral skladatel Zdeněk Merta. Režisérova představa o filmovém klipu byla o něco tvrdší. „Režisér Miloš Šmídmajer měl ideu rockové stylizace, která by vyzdvihla potenciál tehdejší doby, a hlavně se textově přiblížila lásce, a tak se rozhodlo pro brněnskou skupinu Animé,“ informovala Kulturu21 Bára Červenková.

alt

Animé není na hudebním poli žádným nováčkem. Hrají přes deset let a na svém kontě mají už tři úspěšná alba, z nichž poslední album bylo nominováno na cenu Anděl. Kapela, jejímž frontmanem je Jiří Kučerovský, který mimo jiné doprovází Tomáše Kluse na vystoupeních, a dnes už tvoří nerozlučnou dvojici, tak dostala nabídku, která zhodnocuje jejich desetileté úsilí.

alt

Samotný klip pak byl sestříhán na píseň Never Come True.

Posuďte sami jak se vám líbí:



Zdroj foto: Animemusic.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na dráhu modelky se rozhodně nechystám, říká Soňa Drábková

sona perexOkatá a sympatická černovláska. Tak lze charakterizovat Soňu Drábkovou, která v minulých týdnech pózovala Robertu Rohálovi. Společně vytvořili fotografickou kolekci, jejíž vernisáž proběhne začátkem příštího roku v Kroměříži. Zatímco v případě ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jak mít úspěšné dítě a proč je odhodlání, zvědavost a vytrvalost pro úspěch mnohdy důležitější než inteligence?

uspesne dite perexRJak již bylo před časem na našich stránkách avizováno, vyšla velmi zajímavá kniha Jak mít úspěšné dítě s podtitulem Proč je odhodlání, zvědavost a vytrvalost důležitější než inteligence amerického...

Divadlo

Milostný příběh prokletých básníků v podání Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka

foto La fabrika perexPoutavou výukou dějepisu je divadelní hra Úplné zatmění, kterou má na programu pražská La fabrika. Divoký život dvou přátel a milenců je totiž příběhem prokletých básníků Paula Marie Verlaine (30. března 1844 Mety – 8. ledn...

Film

Velké (a všeobecně známé) filmy na velkém plátně

200fV posledních letech se zdálo, že záslužný klubový Projekt 100, který od roku 1995 každoročně pořádá Asociace českých filmových klubů, zajde na úbytě. Postupně se sice podařilo tradici oživit aspoň několika tituly, i když původní myšlenka zpřístupňovat u nás...