Apokalyptická láska

Apokalyptická láska

Tisk
ImageVysoký černý klobouk, kulaté černé brýle, dlouhé černé vlasy a piercing v pravé nosní dírce. Kdo se aspoň trochu vyzná v rockové sféře, tak jistě mu není neznámo jméno Saul Hudson. Ti, kteří toto jméno neznají, znají alespoň jeho pseudonym na hudební scéně. Slash, jeden z nejlepších kytaristů na světě, působil v desítkách projektů (například Velvet Revolver) a různých uskupení spolu s dalšími štěky, kdy hrál v několika skladbách i jako čestný host. Zmiňme například skladby od Rihanny, Alice Coopera, Daughtry aj. Jeho umělecké vyjádření a koncertové kreace jsou známy každému rockovému fanouškovi. Neodmyslitelně je samozřejmě spjat s legendární kapelou Guns N’ Roses v čele se skvělým zpěvákem Axlem Rosem. Jejich nejznámější album Appetite for Destruction z roku 1987 získalo mnohé ceny a skladby jako Welcome to the Jungle nebo Paradise City, Sweet Child o‘ Mine se staly hymnami rockového světa.


Image



Slash chtěl rozšířit své hudební působení a udělat si věci po svém. Proto se také rozhodl založit stejnojmenný projekt, tedy Slash. Stihl zatím vydat jednu desku s názvem Slash z roku 2010. Pozval na tuto desku mnohé hudebníky z rockových, ale také metalových žánrů. Objevují se zde jména jako Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Kid Rock, Dave Grohl a mnoho dalších. Album je postaveno na střídavých vlnách. Převažují spíše písně rockové, ale mnohdy Slash ukazuje, že ani tvrdší a rychlejší melodie mu nedělají problémy. U některých skladeb máte pocit, jakoby byly napsány přímo na míru zpěvákům (například u skladeb Nothing to Say feat. M. Shadows nebo I Hold On feat. Kid Rock). Mnohé může příjemně překvapit zpěvačka Stacy Ann Ferguson - Fergie (The Black Eyed Peas, Fergie), jež předvádí nádherné hlasové proměny, až si člověk říká, jestli by se tahle ženská neměla dát na dráhu rockerky, protože hlas na to vskutku má.


 

Image



Nové album s názvem Apocalyptic Love by mělo vyjít 22. května. Mělo by být opět plné rockových rifů Slashe spolu ve spolupráci s Mylesem Kennedym & The Conspirators, přitažlivých melodií a hlavně plné síly a energie. Na oficiálních stránkách si můžete vychutnat sample skladby You’re a Lie.

Zdroj foto: slashonline.com

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nepodceňujte důležitost vyšetření sluchu. V roce 2050 bude jeho ztrátou postiženo až 900 milionů lidí

REJA Rozhovor Ing. Strnada perexU příležitosti Světového dne sluchu vám dnes přinášíme rozhovor s panem inženýrem Strnadem o sluchu, sluchových ztrátách a možnostech jejich kompenzace, o tom, jak si vybrat vhodné sluchadlo, a proč ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Cestou necestou s mistrem haiku, japonským básníkem Bašó

alt“Nevím, jestli to znáš taky, vždycky když vidím mraky, mám hroznou chuť vypadnou z týhle díry” zpívá Petr Fiala, frontman skupiny Mňága a Žďorp v jedné písni. Netuším, zda Bašó viděl mraky, a zda je Bašovo rodné město Uen...

Divadlo

Nejznámější příběh lásky všech dob – Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla se v září vrátí do Státní opery

Romeo a JulieNejznámější příběh lásky všech dob, velké a nadčasové milostné téma, to je příběh Romea a Julie, který v baletním ztvárnění choreografa Johna Cranka uvádí Bal...

Film

Zombák, zombice ... Zombieland

altZombieland (2009) je předělávkou známých filmů, kde nemrtví požírají živé a jejich infekce se šíří všude možně. Na rozdíl od svých předchůdců však není děj filmu tak jednotvárný a předvídatelný, jak by se mohlo zdát. Mezi chodícími vraždami totiž je...