Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200Červenec je nabitý videoklipy nejrůznějších metalových žánrů a také oznámení o novinkách, což se dá považovat za pozitivní důsledek toho všeho bláznovství kolem. Hudba vítězí!

 


Devildriver ohlásili dvojalbum s titulem Dealing With Demons, přičemž Dealing With Demons I vyjde 9. října. Již jsme měli možnost slyšet písničku Keep Away From Me, nyní je tu skladba Iona i s videoklipem:

Ve stejný den má vyjít i druhé album skupiny Ascension Of The Watchers, což je projekt zpěváka známé industrial kapely Fear factory Burtona C. Bella. Tohle uskupení vydalo debut Iconoclast už v roce 2004, novinka se bude jmenovat Apocrypha a podílí se na ní tito pánové: Burton C. Bell – vokály + kytara, John Bechdel – klávesy, Jayce Lewis – bicí, vokály, programování.

mo 1 ascension of the watchers

V září, konkrétně 18., se dočkáme nového matroše britské legendy grindcoreu Napalm Death. Po výborném albu Apex Predator - Easy Meat z roku 2015 nám naservírují dvanáctichodovovou novinku s názvem Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism. A hned jdou do nás s klipem k Backlash Just Because:

O týden později má vyjít čtrnáctá studiovka kanadských Kataklysm a tahle banda nikdy nezklame, takže já osobně už se nemůžu dočkat. Album Unconquered bude obsahovat devět skladeb a jako ochutnávku tu máme videoklip k písni The Killshot:

Static X vydali sedmou studiovku Project Regeneration Vol. 1 a nutno říct, že to má grády! Dvanáct písniček je na desce, nyní představuji ofiko klip k Bring You Down:

(HED) P.E. vydají svou v pořadí již dvanáctou studiovku 21. srpna, což je i datum, které připomíná dvacetileté výročí jejich průlomového LP Broke. Loňská deska Stampede byla děs poslouchat, ale podle prvního singlu to vypadá, že se kapela s deskou Class Of 2020 vrátí ke starému zvuku. Posuďte sami a poslechněte si First Blood:

Body Count, kapela vedená hip hopovou legendou Ice-T vydala animovaný klip k písni Thee Critical Beatdown z jejich posledního alba Carnivore.

Švédské melodické seskupení In Flames letos slaví 30 let výročí vzniku kapely a 20 let od vydání klíčové desky Clayman. Na její počest vydá Nuclear Blast 28. srpna speciální edici Clayman, kde budou písně znovu nahrány a bude i zbrusu nový booklet. Zkuste se zaposlouchat do znovu nahrané klasiky Pinball Map a udělat si obrázek sami:

Američtí Sevendust vydají koncem října své třinácté album (s třinácti skladbami), které pojmenovali Blood & Stone.

Cenu za nejšílenější videoklip měsíce a možná i celého roku poputuje k Marilynu Mansonovi za klip k titulní písni jeho nové desky We Are Chaos. Jedenáctá studiovka vyjde 11. září a bude na ní 10 songů. Jen doufám, že bude tak vydařená, jako Heaven Upside Down z 2017.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Bílá: Z egyptské princezny v muzikálu Aida na metalovou královnu za deset minut

lucie bila modiLucie Bílá se zvládá za deset minut převtělit z egyptské princezny v muzikálu Aida na metalovou královnu na koncertě Arakainu. Prý stačí změnit kostým a už se to hraje úplně samo, říká se sm...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Další ročník soutěže o Nejkrásnější knihu

pama200Památník národního písemnictví a Ministerstvo kultury České republiky vyhlásily 51. ročník soutěže Nejkrásnější české knihy roku. Uzávěrka přihlášek je 15. ledna 2016. Slavnostní vyhlášení výsledků spojené s vernisáží výstavy oceněných publikací proběh...

Divadlo

Antonius a Kleopatra – premiéra slavného dramatu v Brně

Antonius a Kleopatra perexPandemie a divadelní představení se velmi v lásce nemají. Ale Městské divadlo v Brně již v červnu odehrálo venku, na nádvoří Biskupského dvora, ve své premiéře pohádku O statečném kováři. První skutečnou premiér...

Film

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...