Mladý klavírista Pavel Vondráček vyráží na turné po českých městech

Mladý klavírista Pavel Vondráček vyráží na turné po českých městech

Tisk

Pavel Vondracek 200V průběhu srpna, září a října se mohou fanoušci klavírních melodií těšit na turné teprve 22letého klavíristy Pavla Vondráčka s názvem Love Stories Tour. Původní květnové a červnové termíny musely být kvůli pandemii koronaviru o pár měsíců posunuty, nic se ale nemění na tom, že je připraven bohatý program plný nejen autorských skladeb z obou dosavadních alb mladého hudebníka, ale i skladeb převzatých. Turné se skládá z celkem 12 koncertů, začíná 15. srpna v Teplé u Mariánských Lázní a končí v Plzni. Vstupné je 250 Kč, na některých koncertech dobrovolné.

Původně květnové a červnové termíny turné musely být přesunuty na srpen, září a říjen, ale program koncertů nebude o nic ochuzen. „Publikum se může těšit na zhruba hodinu a půl dlouhý koncert klavírní hudby. Společně s hostujícími klavíristy a houslisty představíme vybrané skladby z mých dvou alb, hudbu Yirumy, Einaudiho, Chopina a dalších. Oproti tradičním recitálům klasické hudby je prostředí koncertu úplně jiné,“ popisuje klavírista Pavel Vondráček připravované koncerty.

Celé turné zahájí koncert v Teplé u Mariánských Lázní 15. srpna, následovat budou dva koncerty v Poděbradech, které jsou klavíristovým rodným městem. Dále jsou v plánu větší česká města jako Ostrava, Olomouc, Brno, České Budějovice nebo Kolín. Klavírní koncert nemine ani naše hlavní město, Liberec či Hradec Králové. Turné bude zakončeno 24. října v Plzni.

Posluchači mohou očekávat vyladěnou atmosféru

Kromě hudby se organizátoři zaměřili na program a vše okolo něj. „Velmi důležité je pořadí skladeb, ale také prostředí, ve kterém vystupuji. Pro celé turné jsme vybírali zajímavé koncertní síně a stavby, které nabízejí atmosféru samy o sobě. To celé okořeníme osvětlením, svíčkami a na některých koncertech samozřejmě houslemi,“ dodává Vondráček, který nedávno s velmi pozitivními ohlasy pokřtil své druhé album.

Pavel Vondracek 1

Zazní skladby z nejnovějšího alba Love Stories

Na koncertě zazní mimo jiné skladby z nejnovějšího alba Love Stories, které bylo pokřtěno v prosinci 2019 a je osobní zpovědí umělce, který poprvé objevuje milostné vztahy. Album je pojato koncepčně, všech 17 skladeb je autorských a jejich pořadí je důkladně promyšleno, ale příjemné k poslechu jsou také samostatně. Kromě klavíru lze na albu zaslechnout také smyčce, zvony, perkuse, podkladové syntezátory a varhany.

O Pavlu Vondráčkovi

Pavel Vondráček je český klavírista pocházející z Poděbrad. Na klavír začal hrát ve svých 3 letech a velkou část svého dětství věnoval hodinám klasické hudby. Ve 13 letech objevil svou vášeň pro skladbu a klavírní improvizaci. Inspirací je mu například sopranistka Sarah Brightman či zpěvačky Enya a Dido. Jeho obdiv však mají také klasičtí skladatelé jako Chopin či Beethoven. Své debutové album s názvem Lost in the Wind vydal Pavel Vondráček v roce 2015. Druhé album Love Stories pak spatřilo světlo světa v prosinci 2019 a oproti předchozímu albu je čistě autorské. Kromě Vysoké školy ekonomické Vondráček aktuálně studuje na hudební akademii Berklee College of Music v americkém Bostonu.

Pavel-Vondracek2

Seznam koncertů: Pavel Vondráček – Love Stories Tour (2020)

15. 8. 2020, 19:00
Teplá u Mariánských Lázní, Modrý sál, Hroznatova akademie, Klášter premonstrátů (Klášter 1, Teplá)
Vstupné: dobrovolné

7. 9. 2020, 19:00
Poděbrady, Polabské museum (Na Dláždění 68, Poděbrady)
Vstupné: dobrovolné

8. 9. 2020, 19:00
Poděbrady, Polabské museum (Na Dláždění 68, Poděbrady)
Vstupné: dobrovolné

14. 9. 2020, 19:00
Ostrava, Komorní klub Ostrava (Velflíkova 8, Ostrava-Hrabůvka)
Vstupné: 250 Kč

15. 9. 2020, 19:00
Olomouc, Kaple Božího těla (Univerzitní 226, Olomouc)
Vstupné: 250 Kč

17. 9. 2020, 19:00
Brno, Barokní sál Místodržitelského paláce (Moravské náměstí 1a, Brno)
Vstupné: dobrovolné

19. 9. 2020, 19:00
České Budějovice, Konzervatoř (Kanovnická 22/391, České Budějovice)
Vstupné: 250 Kč

24. 9. 2020, 19:00
Kolín, Komorní sál, Městský společenský dům (Zámecká 109, Kolín)
Vstupné: 250 Kč

29. 9. 2020, 19:00
Praha, Kostel sv. Vavřince (Hellichova 18/553, Praha 5- Malá Strana)
Vstupné: 250 Kč

2. 10. 2020, 18:30
Liberec, Krajská vědecká knihovna (Rumjancevova 1 / 1362, Liberec)
Vstupné: 250 Kč

13. 10. 2020, 19:00
Hradec Králové, Velký sál Adalbertina (Československé armády 300, Hradec Králové)
Vstupné: 250 Kč

24. 10. 2020, 19:00
Plzeň, Dům hudby (Husova 30, Plzeň 3)
Vstupné: 250 Kč

Autor foto: Jan Strnad

Více informací: Pavelvondracek.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Miroslavem Vaňurou o knize a televizním pořadu Legendy kriminalistiky

2817Miroslav Vaňura má za sebou práci na mnoha televizních pořadech. Jmenujme alespoň Na vlastní oči, 112 v ohrožení života nebo Legendy kriminalistiky. A právě poslední jmenovaný seriál věnují se známým vrahům a jejich obětem se dočkal v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nenechte si ujít Dobrovolnici

dobrovolnice perexSpisovatelka Hana Hindráková krátce po vydání její poslední knihy s názvem Karibu Keňa vydává další knihu z afrického prostředí – Dobrovolnice. V tomto článku najdete o čem bude pojednávat, ukázku i po...

Divadlo

Městské divadlo Brno oslaví Velikonoce hudbou

Velikonocni koncert200Proslulé pěvecké hvězdy, věhlasní hudebníci, monumentální orchestr i vynikající pěvecký sbor – to vše dohromady vytváří jedinečný Velikonoční koncert, který pro diváky připravuje Městské divadlo Brno.

...

Film

Cesta na Měsíc znovu po 110 letech aneb pojďme 6. 9. 2012 na premiéru unikátního, dokumentárního filmu!

cesta na mesic plakatKdo by neznal obrázek měsíční tváře se zabodnutým projektilem v oku? Který z kluků nečetl román Julese Verna a kdo by neznal díla H. G. Wellse? A kdo by neslyšel o slavném ztraceném, zničen...