CIBULA FEST v menšom rozsahu

CIBULA FEST v menšom rozsahu

Tisk

cibulafest 200Open air festival CIBULA FEST sa tak ako po minulé roky koná v Holíči, tento krát však priamo v areáli Holíčskeho zámku. „Mesto nám poskytlo miesto v areáli Holíčskeho zámku, za čo sme nesmierne vďační,“ prezradil organizátor Vladimír Chrenka.

 

Tak ako aj iné letné akcie na Slovensku aj v Čechách aj tento festival zasiahla pandémia nového koronavírusu. Organizátori sa však aj napriek nemu rozhodli pre svojich fanúšikov a verných návštevníkov pripraviť podujatia. Nebude to však také veľkolepé ako vždy, keďže musia rešpektovať podmienky stanovené pre hromadné akcie. „Záleží nám na zdraví všetkých návštevníkov, a preto budeme klásť veľký dôraz na dodržiavanie hygienických opatrení nariadených Úradom verejného zdravotníctva. Veríme, že aj keď v menšom rozsahu, naše jednodňové projekty budú maximálnou možnou náhradou a náplasťou na kultúrnu katastrofu, ktorá celý svet postihla v súvislosti s pandémiou,“ dodal organizátor Vladimír Chrenka.

Tohtoročný CIBULA FEST bude spočívať v jednotlivých podujatiach do 1000 ľudí vo veľkokapacitnom otvorenom stane s leitmotívom „Znova spolu“. Projekt odštartuje už 10. júla, kde bude hlavnou hviezdou kapela Iné Kafe, pokračovať bude nasledujúci deň s hlavnou hviezdou Kollárovcami. Počas tohto dňa si prídu na svoje aj rodiny s deťmi, pre ktoré sú za symbolické vstupné pripravené kolotoče, očerstvenie a ďalšie atrakcie.

cibulafest IneKafe CF

O ďalšie dva týždne, 25. júla, sa v rámci projektu predstaví raper Kali. Okrem hlavných hviezd sa predstavia aj menšie kapely, ktoré doplnia program. Ako uviedol organizátor Chrenka v organizovaní akcií plánujú pokračovať aj v auguste. „Keďže sa budú konať pod krytým otvoreným stanom, problémom nebude ani prípadný dážď,“ dodal s úsmevom na záver Chrenka.

cibulafest kali

Více informací: https://www.cibulafest.eu/sk/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová: V románu Hodina zmijí své pokušení hrát si se čtenáři posouvám až k hranici dokonalosti

Sylva Lauerova perexFanoušci spisovatelky Sylvy Lauerové se po třech letech konečně dočkali a jejich radost může být hned dvojnásobná. Je to jen pár týdnů, co vyšla její sbírka poezie s názvem Klóketen a nyní se na knižních pultech objevil i no...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Komiks nejen o rovnátkách stojí za pozornost

usmev komiks 200Posledních několik týdnů jsem se stala častým návštěvníkem své skvělé zubařky. Během hodin se strnulým držením hlavy a doširoka otevřenou pusou jsem měla dost času přemýšlet nejen o zubech a o úsměvu, podobně jako hrdinka komi...

Divadlo

Tereza Ramba a Eliška Křenková odehrají Amerikánku: V kleci už tento čtvrtek ze Safari Parku Dvůr Králové

amerikanka 200Další představení Amerikánky z plánované série Hrajeme pro medici se tento čtvrtek 30. dubna odehraje ve vnitřním výběhu pro hyeny ze Safari Parku Dvora Králové.

...

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...