Pop-folkové duo Brigita & Štěpán připravuje novou desku

Pop-folkové duo Brigita & Štěpán připravuje novou desku

Tisk

brigita stepan 200Mladé pop-folkové duo Brigita & Štěpán, které tvoří zpěvačka, herečka a textařka Brigita Cmuntová společně se zpěvákem, kytaristou a skladatelem Štěpánem Kloučkem, se chystá nahrát nové album. Dvojice nadaných muzikantů chce svými osobitými písničkami osvěžit českou hudební scénu. Jejich tvorba je výjimečná především svou prostotou a radostí, s níž byly všechny písně tvořeny a jsou interpretovány. Album si lze předobjednat již teď na Hithitu.

Pop-folkové duo Brigita & Štěpán společně funguje již osmým rokem. Brigita píše texty a zpívá, Štěpán skládá hudbu, hraje na kytaru a také zpívá. Sami svoji tvorbu popisují slovy “dva souzněné hlasy a kytara”. Na svém kontě už mají debutovou EP desku “Korálky”, kde hostoval Ondřej Ruml. Dále pak také oficiální videoklip k písní Lístky z kopretin. Nyní by rádi natočili CD se 14 pop-folkovými písněmi. Připravovaná deska s názvem “...a co bude teď?” vzniká ve spolupráci se spřátelenými muzikanty: bubeníkem Michalem (Kolouchem) Daňkem, baskytaristou Ondřejem Hauserem, kytaristou Jakubem Juránkem a pianistou Albertem Romanuttim.

“Naše texty jsou plné barevných obrazů, osobních příběhů, ve kterých jsme se nacházeli, nacházíme a věříme, že se v nich najdete i vy. Hudba, která rozněžní i rozzáří. Profi provedení muzikantů, jejichž hraní je pohlazením a plynutím, které má grády! Dva hlasy, které to vše propojují. Takové bude naše CD,” popisuje nové album nadšeně Brigita Cmuntová.

K tomu, aby se album povedlo nahrát podle plánu, dvojici muzikantů v tuto chvílí schází už jen potřebné finance. Ty se snaží vybrat prostřednictvím sbírky na crowdfundingovém serveru Hithit.cz, kde si lze nové album předobjednat v předstihu. Fanoušci si zde kromě samotného alba mohou zakoupit například vstup na křest, songbook písní, lekci zpěvu nebo jógy s Brigitou, výuku hraní na kytaru se Štěpánem nebo třeba soukromý koncert dua Brigita & Štěpán doma v obýváku.

Brigita Cmuntová je zpěvačka a herečka, kterou můžete znát například ze seriálu První republika, vidět ji můžete i v nově chystaném filmu v režii Rudolfa Havlíka - Bábovky (podle knižní předlohy Radky Třeštíkové), premiéra bude v září 2020. Pamatovat si ji můžete také z pražské muzikálové scény např. z divadla Broadway (muzikál Hamlet), Hybernia (Alenka v kraji zázraků, Sněhurka). V současné době hraje v divadle Kalich (Mauglí), Minor (Malá čarodějnice).

Štěpána Kloučka jste také mohli potkat na prknech muzikálových divadel např. v představení Lucrezia Borgia, Nezemřela jsem, Sněhurka, Romeo a Julie, aktuálně hraje v muzikálech Mefisto v pražské Hybernii a v představení Ne/normální. Jeho dalším hudebním projektům patří kapela Bizarre band.

brigita stepan2

Více informací:
https://www.facebook.com/brigitaastepan
https://www.instagram.com/stepan_a_brigita/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Lákají nás spíše neznámí autoři“, říká majitel aukční síně Tomáš Hejtmánek


hejtmanek perexV pražské galerii Arthouse Hejtmánek aktuálně probíhá výstava děl sochaře a malíře Milana Beránka. Podařilo se nám vyzpovídat majitele aukční síně, pana Tomáše Hejtmánka. Jaké byly začátky jeho kariéry a jaké lákadlo chystá pro zájem...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Laurie R. Kingová: Hrůzná vláda žen

vlada zen200Nenechte se mýlit, vážení. Hrůzná vláda žen snad jen z pohledu mužů přeživších první světovou válku, což je pro dnešního čtenáře velmi cenný psychologický kousek, ale kdo nemá rád mlhu, bude to také „hrůzná vláda londýnských mlžných ulic“… ale j...

Divadlo

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...

Film

Den zrady aneb Politika je svinstvo

den zrady filmGeorge Clooney si za několik desetiletí, během nichž v Hollywoodu působí, již neotřesitelně získal pravý status hvězdy té nejvyšší svítivosti. Kromě vytouženého Oscara začal před deseti lety naplňovat své režijní amb...