Metalové okénko únor

Metalové okénko únor

Tisk

mo 200Únor s dvaceti devíti dny nám nabídl hodně klipů, tak i spoustu příslibů do budoucna – hned několik kapel totiž oznámilo, že tento rok vydají nový materiál. Přestupný rok se nám tedy rozjíždí více, než dobře!

 

 

Kapela, nebo možná je lepší říct projekt, Lindemann dvou velkých jmen - zpěváka Rammstein Tilla Lindemanna a švédského producenta a multiinstrumentalisty Petera Tägtgrena (Pain, Hypocrisy) – do nás sype jednu novinku za druhou a předkládá nám další videoklip, tentokrát k písni Platz Eins z jejich druhé desky F & M:

Po třech letech od výborné desky Nightbringers si pro nás americká banda The Black Dahlia Murder připravila nové album. Sedmnáctého dubna jim vyjde deska Verminous, tak si to zapište do kalendáře, protože je na co se těšit!

mo 1 black dahlia murder

A stejně tak důležité je datum osmého května, jelikož to vyjde eponymní album americké skvadry Lamb Of God. Těšit se můžeme na 10 originálních skladeb a co je zajímavé, jde o první desku s novým bubeníkem, Artem Cruzem, který přede dvěma lety nahradil Chrise Adlera. Novým singlem a zároveň videoklipem je skladba Checkmate:

Koncem března vyjde i zremastrovaná verze výborné desky Apocalyptic Raids od legendárních Hellhammer. Tato verze bude obsahovat 6 skladeb, vylepšený booklet, vzácné fotografie a pár slov navíc od samotného zakládajícího člena Toma G. Warriora.

Static-X po deseti letech vydali nový singl a videoklip je skladbě Hollow:

Jedná se o písničku ze sedmého studiového alba nazvaného Project Regeneration. Zde najdeme přes 20 skladeb, takže se dočkáme dvou dílů. Ten první, Project Regeneration Volume 1, bude obsahovat 12 písní, všechny budou nazpívané a složené bývalým frontmanem Static-X, Waynem Staticem.

mo 2 staticx

Death metalová kapela Six Feet Under nám tři roky po desce Torment přinese novinkovou desku. Hurá!

Němečtí harcovníci Heaven Shall Burn vydají 20. března novou desku Of Trith And Sacrifice, kde najdeme 19 skladeb a asi 100minut hudby! Limitovaná edice nabídne i 80minutový dokument Mein Grünes Herz In Dunklen Zeiten, který zachycuje rok v životě kapely. Zatím můžete omrknout klip k písni My Heart And The Ocean:

Šestého března vychází sedmé album kapele Body Count, kterou vede legenda hiphopu, herec a režisér Ice-T. Fošna se jmenuje Carnivore a už teď si můžete vychutnat klip k písničce Bum-Rush:

Nové album oznámila i britská legenda extrémní hudby Carcass. Následovníka desky Surgical Steel z roku 2013 se dočkáme 7. srpna. Žádné další informace se zatím neví.

Nový materiál koncem tohoto roku nabídne i americká kapela Deftones. Ti nás naposledy okouzlili albem Gore před čtyřmi lety.

Minulý rok byl pro ukrajinskou kapelu Jinjer výborný – vydali EP Micro, pak plnohodnotnou desku Macro, koncertovali jak po Evropě, tak po Americe. Teď tu od nich máme klip k písničce Retrospection:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je potřeba neustále tvořit a snažit se být lepší a lepší, říká výtvarník Pavel Oparty

oparty 200Od pátku 25. února představuje ve foyer v Domě kultury v Kroměříži svou tvorbu bohumínský výtvarník Pavel Oparty. Jeho výstava nese název Melodie barev a přináší kromě obrazů také umělecké fotografie a digitální grafiku. Kroměřížská výstava tohoto kr...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Smrtící bílá – jak zjistit pravdu, když vám každý lže?

smrtici Cormoran Strike má jednoho dne ve své detektivní kanceláři velmi zajímavou návštěvu – mladíka jménem Billy, který k němu přišel, aby mu oznámil, že viděl, jak před léty přímo předním zabili dítě. Ačkoliv působí zmateným dojmem, má tiky a je zanedbaný, přest...

Divadlo

Divadlo LETÍ uvede novou hru Davida Jařaba. Doprovodí ji originální hudba Katarzie

Autor200Nastávající divadelní sezónu Divadlo LETÍ odstartuje světovou premiérou hry Davida Jařaba Autor. Uznávaný režisér, scénárista a dramatik napsal svůj nejnovější text přímo pro Divadlo LETÍ. Hru, která si do poslední chvíle pohrává s očekáváním diváka, režír...

Film

Poctivý životopisný film o legendách zločinu

zlocin 200Film Legendy zločinu (2015) je povedený snímek o klasickém gangsterském tématu, který ale patří mezi ty nejlepší, které kdy byly natočeny. Nechybí mu nic, zakládá se na skutečné události, je v něm zločin, krev i humor, ale celé to je navíc dost m...