Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména

Festival Colour Meeting 2020 ohlašuje první jména

Tisk

colour meeting 200Posedmnácté se k poličským hradbám sjedou hudebníci a divadelníci z mnoha koutů světa. Festival Colour Meeting odkrývá první jména.

 

 

Ve dnech 24. - 25. 7. vystoupí písničkářka Lenka Dusilová, připravující v těchto dnech novou desku, představí se nový projekt Jaromíra 99 s názvem Letní kapela, ve kterém se svými přáteli hraje písně z repertoáru Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Václava Neckáře i Kafka Bandu nebo slovenský umělec Čavalenky rapující záhorácky o drsném životě na ulici, rasismu, gamblingu, hazardu, drogách, zadluženosti i exekucích.

Když před dvěma lety slavil Shane MacGowan, zpěvák legendárních Pogues, šedesátiny, přišel mu blahopřát Johnny Depp, Nick Cave, Bono nebo Sinead O’Connor. A také irská zpěvačka a skladatelka Lisa O’Neill, majitelka opojně nakřáplého a syrového hlasu, skladatelka minimalistických aranží, kombinující lidové písně s autorskou produkcí, často k nerozeznání od stovky let starých balad.

Mezinárodní sestava uKanDanz spolu vystupuje od roku 2012, do Poličky doveze aktuální desku Yeketalake plnou okouzlujících melodií a výbušných riffů vytvářejících hypnotickou energii vyzývající k tanci. Italsko - peruvijské trio Cacao Mental se jen těžko popisuje. Jsou zážitkem budovaným rozsáhlým využitím improvizace a zvuků džungle, šamanských hlasů, elektronických groovů, hrou trumpety i kytary. Do Poličky se vrací písničkář David Pomahač (ex-Kieslowski), tentokrát sólo s čerstvě vydanou deskou Do tmy je daleko.

Živelné městské industriální blues čekejte v unikátním projektu Jan Fic & Město, ve kterém se Fic spojil s Martinem E. Kyšperským a Radimem Hanouskem. A zabrousí se také do rockových vod s olomouckými Lee a jejich texty o každodenní realitě viděné očima introverta. Divadlo Líšeň bude hrát pro malé i velké japonskou frašku o mocném strašidle s názvem Jezevec na borovici a zabaví také programem Figurkov během hraní deskovek z celého světa.

Colour Meeting

Colour Meeting
Kdy: 24. - 25. července 2020
Kde: Polička, park u hradeb

Více informací: www.colourmeeting.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Stali jsme se městem a nakopali p*del Lovecraftovi

 files e 4688 stali-jsme-se-mestemV nakladatelství Host vyšla městská fantasy Stali jsme se městem od úspěšné afroamerické spisovatelky N. K. Jemisinové. Od ní již v překladu vyšla především oceňovaná trilogie Zlomená země (Host 2018, 20...

Divadlo

Hledá se vrah

posledni vikend 200V české premiéře se ve Východočeském divadle v Pardubicích představila detektivní hra Agathy Christie Poslední víkend.

...

Film

Truman show: Jim Carrey loutkou televizního štábu

truman show plakatKriminální film nebo horor už viděl každý. Jim Carrey má však štěstí na filmy, které jsou skoro vždycky něčím originální, a přitom v sobě kombinují staré známé prvky. Jedním z takových je i Truman show....